Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Revontuli­koristeluja ja Kalevala­kuviointia

Lappi ja Kalevala ovat inspiroineet tamperelaista taiteilijaa Pentti Hartelinia hänen suunnitellessaan naisten anorakkien koristetikkauksia.

Ihmiset
 
HS
Ensio Kauppila
Reippaasti lantion yli ulottuvat nämä naisten korutikatut anorakit. Helmassa on kalevala-aiheinen korutikkaus. Anorakissa on acryl-vanutoppaus. – Finnfighter.
Reippaasti lantion yli ulottuvat nämä naisten korutikatut anorakit. Helmassa on kalevala-aiheinen korutikkaus. Anorakissa on acryl-vanutoppaus. – Finnfighter. Kuva: Ensio Kauppila

Vapaa-ajan pukineetkin voivat olla sekä kauniita että käytännöllisiä. Niissä voi olla myös omaperäinen suomalainen leima.

Lappi ja Kalevala ovat inspiroineet tamperelaista taiteilijaa Pentti Hartelinia hänen suunnitellessaan naisten anorakkien koristetikkauksia.

Näin syntyneet tulokset korostavat Finnfighterin anorakkien omaperäisyyttä. Lisäksi on pyritty tekemään asuista mahdollisimman helppohoitoisia.

Yksinkertainen nauhamainen koristetikkaus reunustaa usein anorakin helmaa, mutta sitä käytetään myös kauluksessa, pystysuorana vetoketjun reunuksessa sekä hihansuissa.

Esimerkiksi ”Talven valkoisessa” puuvillapopliinista valmistetun, helmaa kohden kellotetun anorakin kaulusta ja hihan suita reunusti musta, nauhamainen koristetikkaus.

Tähän ”Hannelore” -nimiseen asuun kuuluu irrallinen myssy.

Sama revontulimainen reunuskuvio toistui krepistä valmistettujen polvihousujen lahkeensuissa.

Grönlanninretkikunta presidentinlinnassa

Suomalainen Grönlannin-retkikunta, joka viime touko- ja kesäkuussa ylitti hiihtäen ja koiravaljakoilla Grönlannin mannerjäätikön, vieraili keskiviikkona presidentinlinnassa tasavallan presidentin kutsumana.

Presidentti Kekkonen tiedusteli retkikunnan jännittävän matkan vaiheita ja osoitti erityistä mielenkiintoa retkikunnan varusteisiin.

Hän esitti monia yksityiskohtaisia kysymyksiä varusteiden soveltuvuudesta taivallukseen ikuisen talven jäätiköllä, joka niin suuresti eroaa suomalaisesta metsä- ja tunturimaastosta.

Grönlannin-terveisiä toivat presidentti Kekkoselle retkikunnan kaikki viisi jäsentä: Erik Pihkala, Christer Boucht, Viljo Haapala, Eero Varonen ja Peter Boucht.

– Kyllä minä vilpittömästi kunnioitan saavutustanne, lausui presidentti vastauksena retkikunnan johtajan Erik Pihkalan tervehdykseen.

– Tuollainen suoritus vaatii varmasti kovia miehiä.

Presidentti ihmetteli vielä, että tavallisen näköisiä miehiähän te olette, vaikka olette tehneet niin epätavallisen retken.

Tämän matkan vaiheita presidentti sai sitten itse seurata kaitafilmiltä, jonka retkikunnan jäsenet olivat ottaneet jäätikkövaelluksensa aikana.

Kiinalaistyttö oppi hetkessä ampumaan 

Moskova, 7.9. (UPI).

Se kaikki tapahtui Moskovassa.

Eräs Neuvostoliitossa vierailleen kiinalaisen tanssi- ja vaudevilleryhmän jäsen, nuori ja kaunis tyttö, antoi äskettäin esimerkin kiinalaisten tarkk'ampujankyvyistä.

Hänen ensimmäinen yrityksensä päättyi surkeaan epäonnistumiseen. Toinen laukaus meni ties minne.

Tyttö keskeytti ampumisensa hetkeksi ja kaivoi esille kirjan ryhtyen selailemaan sitä aivan yleisön silmien edessä. Kirjan nimi oli: Mao Tse-tungin ajatuksia.

Tyttö etsi varman tuntuisesti kirjasta esille määrätyn paikan, vilkaisi sitä ja ryhtyi sitten jatkamaan ampumistaan. Kolmas laukaus oli täysosuma.

Katsomossa ollut venäläinen yleisö puhkesi valtavaan nauruun tytön esiintymisen jälkeen.

He olivat kaikki lukeneet Maon oppien suuresta merkityksestä ja tuesta eri urheilijoille.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Reseptit