Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syksyn myrskykausi alkoi – uusi tuulialue tulossa

Myrsky kohteli kaltoin myös Helsingin puita. Esplanadilla kaatui vanha lehmus, jonka alle eräs ohikulkija oli vähällä jäädä.

Ihmiset
 
HS
Pertti Jenytin / Lehtikuva
Jalankulkija oli jäädä kaatuvan lehmuksen alle Helsingin Esplanaadilla.
Jalankulkija oli jäädä kaatuvan lehmuksen alle Helsingin Esplanaadilla. Kuva: Pertti Jenytin / Lehtikuva

Paikoin kahdeksan boforin voimalla puhallellut syystuuli myöhästytti veneitä ja pienempiä aluksia, katkoi puita ja ravisteli niiden oksia maahan sekä rikkoi ikkunoita maanantaina. Ensimmäisestä syysmyrskystä selvittiin kuitenkin kohtalaisen vähin vahingoin. - -

Maanantain aikana sade lakkasi vähitellen. Ilmatieteellisen keskuslaitoksen kertoman mukaan tuuli kääntyy tiistaina uudelleen etelään ja voimistuu neljään tai viiteen boforiin. Myöhemmin se saattaa yltyä myrskyksikin, siis ylittää kahdeksan boforin rajan.

Myrsky kohteli kaltoin myös Helsingin puita. Esplanadilla kaatui vanha lehmus, jonka alle eräs ohikulkija oli vähällä jäädä. Myös Kaivopuistossa, Unioninkadulla ja Puotinkylässä kaatui puita. Monista puista tuuli ravisteli oksia, joten puistot näyttivät aamulla siivottomilta, kertoi apulaiskaupunginpuutarhuri Juhani Tuuri.

Kaatuneet puut korjattiin pois maanantain kuluessa. Entistä ahkerampaan saivat myös puistojen siivoajien haravat käydä, sillä varsinkin koivuista lähti joukoittain lehtiä.

Armeijan uusi sunnuntailoma aiheuttanee peukalokyytiruuhkaa

Puolustusvoimien siirtyminen uuteen varusmiesten loma-ajan järjestelyä koskevaan käytäntöön aiheuttaa vielä runsaasti toimenpiteitä eri kohdissa, kertoi majuri Aatos Heinonkoski pääesikunnan tiedotusosastolta maanantaina. - -

Ilmeisesti on kuitenkin varmaa, että varusmiehille järjestettävä säännöllinen loma joka toinen viikonloppu voidaan mm. kurinpidollisista syistä peruuttaa. Jos mies istuu putkassa, ei hän tietenkään pääse lomalle.

Varusmiesten vapaita lomamatkoja pyritään lisäämään, mutta ellei eduskunnan myöntämien litteroiden määrä miestä kohti nouse, voidaan varautua todelliseen peukalokyytiä anovien ruuhkaan viikonloppujen aikana.

Tänä vuonna olevan käytännön mukaan jaetaan varusmiehille 2–3 litteraa palvelusajasta riippuen.

Säännöllisistä lomista aiheutuvan ruokasäästön määrää on vaikea etukäteen sanoa tarkasti. Se tulee nimittäin olemaan noin kaksi markkaa miestä kohti päivässä. Kaksi markkaa ei ole suuri rahamäärä, mutta toisaalta voidaan laskea, että uuden lomasysteemin mukaan tulee kuukaudessa olemaan kaksi ruuatonta päivää.

”Ruotsalaisopiskelijat huonoja rakastelijoita”

Tukholma, 12.9. (Maija-Liisa Heini)

Tukholmalainen miesylioppilas on kehno rakastaja, mutta sopii ehkä myöhemmin aviomieheksi. Muuan kirjallisuushistoriaa Tukholmassa opiskeleva ylioppilastyttö valittaa, että intellektuellin opiskelijapojan kanssa on puhuttava ensin tuntitolkulla eksistentialismista ennen kuin tämä ryhtyy valmisteluihin mennäkseen vuoteeseen tytön kanssa.

Tämä ja paljon muuta ylioppilastyttöjen seksuaalielämää valaisevia ”paljastuksia” sisältyy Gaudeamus-nimisen Tukholman yliopiston ylioppilaskunnan lehden uusimpaan numeroon. Tukholman sanomalehti-instituutista valmistunut nuori naistoimittaja on haastatellut kuutta opiskelijatyttöä, jotka ovat tarjoilleet hänelle niin karkeasyistä, ruotsalaisiin rakkausantologioihin täysin verrattavaa tekstiä, että sitä voi tuskin luonnehtia muuksi kuin erittäin pitkälle viedyksi pornografiaksi

Sellaiset toteamukset kuin, että naispuoliset opiskelijat valitsevat mieluummin partnerikseen ilman turhia Intellektuelleja estoja olevan ”tavallisen hepun” tai ulkomaalaisen, on tietenkin närkästyttänyt miesopiskelijoita, jotka odottavat Gaudeamuksen seuraavaa numeroa saadakseen vuorostaan tilaisuuden puhua suunsa puhtaaksi nyt parrasvaloon vedettyjen naisopiskelijoiden "uskomattoman yksipuolisten ja vivahteettomien kannanottojen johdosta”.

Ehkä sietää lisätä, että muuan teatterihistoriaa Tukholman yliopistossa opiskeleva nuori nainen on taipuvainen hyväksymään seksuaalipartnerikseen ”ikuiset ylioppilaat”, jotka kuulemma puhuvat muustakin kuin tenteistään ja joilla aina riittää aikaa rakasteluun.

Gaudeamuksessa haastateltujen nuorten naisten vastauksiin sisältyy käytännöllisesti katsoen koko ajateltavissa oleva alan ”tuhma sanasto”, mikä puolestaan on ollut omiaan moraalisesti närkästyttämään eräitä Expressenin ylioppilaslehden ilmestyttyä tuoreeltaan haastattelemia miesopiskelijoita.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Reseptit