Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vankiloiden teollistaminen korvaisi laitosten kulut

Satoja työkykyisiä vankeja joutuu varsinkin talvisin olemaan toimettomina tai toisarvoisissa töissä uusien ja ajanmukaisten työpaikkojen puutteen takia.

Ihmiset
 
HS
Hannu Lindroos / Lehtikuva
Helsingin keskusvankilan konepajan tuotanto on monipuolista ja siellä työskentelevistä osa on ammattimiehiä ennestään osan saadessa opetusta kahden työmestarin johdolla.
Helsingin keskusvankilan konepajan tuotanto on monipuolista ja siellä työskentelevistä osa on ammattimiehiä ennestään osan saadessa opetusta kahden työmestarin johdolla. Kuva: Hannu Lindroos / Lehtikuva

Vankiloiden työliikkeen uudistuksella voitaisiin sen tuotto kaksinkertaistaa nykyisestä, ja siten pystyttäisiin lähes kokonaan korvaamaan vankeinhoitolaitoksen aiheuttamat menot. Nykyisin työliikkeen tuloilla korvataan noin kolmasosa menoista ja satoja työkykyisiä vankeja joutuu varsinkin talvisin olemaan toimettomina tai toisarvoisissa töissä uusien ja ajanmukaisten työpaikkojen puutteen takia.

Voidakseen edes tyydyttävästi työllistää noin seitsemän tuhatta vankia tarvittaisiin lisää 1.400 uutta työpaikkaa. Niistä on rakenteilla vain nelisensataa. Lisäksi osa vanhoista työpajoista ja koneista on loppuun käytettyjä – jopa paloturvallisuudeltaan ala-arvoisia. Suuria työllistämisvaikeuksia on aiheuttanut myös yliasutus Konnunsuon ja Sukevan keskusvankiloissa sekä Köyliön varavankilassa. -- Lisäksi pyritään löytämään sellaisia työaloja jotka soveltuvat vankityönä tehtäviksi aiheuttamatta häiriötä maan muulle elinkeinotoiminnalle sekä edistävät vankien ammattitaitoa niin, että he sen avulla välttyisivät lankeamasta uusintarikollisuuteen.

Rinnakkaiselosta ei ollut rakkaudeksi

Lontoolainen pandatyttö Chi Chi ja venäläinen pandauros An-An ovat viettäneet kesänsä Moskovassa rauhanomaisen rinnakkaiselon merkeissä.

– Valitettavasti rakkaus ei näytä syttyvän, joten toiveet pikkupandoista on jätettävä, kertoi Moskovan eläintarhan johtaja, Chi Chi on syönyt paljon ja lihonut. An An ei ole hänestä erityisen kiinnostunut. Pariskunta on vain vaihtanut uteliaita katseita vierekkäin sijoitetuista häkeistään.

– Saattaa olla, että Chi Chi pian palaa Lontooseen, arveli eläintarhan Johtaja – Päätös riippuu Lontoon eläintarhasta, joka on Chi Chin varsinainen koti.

Chi Chi lensi Moskovaan maaliskuussa An Ania tapaamaan. Toiveet läntisen maailman ensimmäisestä pandaperheestä näyttävät nyt menneen hukkaan.

Suomalaisille liikemiehille Englantiin perehdyttävä opas

Lontoo, 13. 9. (Olli Kivinen)

Englannin Suomeen verrattuna valtavilla markkinoilla jalansijaa havittelevan suomalaisen liikemiehen ei enää tarvitse aloittaa vientitoimintaansa ja liikematkaansa umpimähkään, sillä keskiviikkona julkaistaan Lontoon suomalaisen kauppakillan Viitteitä viejille -niminen kirjanen, jossa esitetään taskukoossa olennaisimmat tiedot vientitoiminnan ensi askeleista. -- Kirjasen tarkoitus on yleisen opastamisen lisäksi kannustaa suomalaisia vientimiehiä sillä perusteella, että lähes kaikkea mitä myydään Suomessa voidaan myydä Englannissakin. Suomen on pakko monipuolistaa vientiään, eikä se onnistu kädet ristissä istumisella. Pelkästään se tosiasia, että kauppakilta on katsonut tarpeelliseksi suppean viitekirjasen julkaisemisen on esimerkki siitä, kuinka lapsenkengissä uusvientimme on ja vaikka mikään kirja ei voi olla taikasana, jolla Englannin markkinat avautuvat, ovat kaikki toisten kokemuksista koostuvat vihjeet hyödyllisiä.--- ”Viitteitä viejille” on tiettävästi ensimmäinen suomalaisin voimin tiettyyn maahan suuntautuvasta viennistä laadittu käytännön opaskirja ja ajatus on sinänsä hyvin tervetullut.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Reseptit