Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjoismaiden suurimmat messut

Messujen valmistelutöihin on ottanut osaa ehkä 10.000 henkilöä, jotka kaikki eivät tietystikään ole yhtä aikaa työskennelleet alueella.

Ihmiset
 
HS
Erkki Laitila / Lehtikuva
Messuvalmistelut jatkuivat, mutta Norjan osaston punaruskea messulammas on jo saanut ihailijansa, mannekiinina esiintyvän Karin Salovaaran.
Messuvalmistelut jatkuivat, mutta Norjan osaston punaruskea messulammas on jo saanut ihailijansa, mannekiinina esiintyvän Karin Salovaaran. Kuva: Erkki Laitila / Lehtikuva

Kolmannen kerran järjestettävät Helsingin Kansainväliset Messut tarjoavat torstaista lähtien 11 päivän ajan suomalaiselle yleisölle ja kotimaiselle elinkeinoelämälle mielenkiintoisen tilaisuuden vertailla eri maiden teollisuustuotantoa ja makusuuntauksia keskenään.

Tuotteita on tämänkertaisilla messuilla kaikkiaan 33 eri maasta.

Virallisia osastoja on puolestaan 18, minkä lisäksi suomalainen teollisuus on laajalti edustettuna.

Messujen avajaiset pidetään torstaina Pallokentällä klo 14.00. Yleisölle messut avataan kaksi tuntia myöhemmin.

Messujen järjestäjät viettivät avajaisia edeltäneen torstain vastaisen yön todellisen loppukirin merkeissä.

Suomen Messujen tiedotuspäällikkö Harri Melarti piti kuitenkin keskiviikkona tilannetta täysin normaalina ja kertoi, että samanlainen loppukiri on jouduttu ottamaan suurien messujen järjestelyissä joka vuosi.

Messujen valmistelutöihin on ottanut osaa ehkä 10.000 henkilöä, jotka kaikki eivät tietystikään ole yhtä aikaa työskennelleet alueella.

Suomen Jazzliitto perustettu

Kotimaista jazztoimintaa yhdistävä keskusorganisaatio Suomen Jazzliitto perustettiin tiistaina Helsingissä.

Siihen kuuluu sekä yksityisiä jäseniä että jäsenjärjestöjä, joista perustavassa kokouksessa olivat läsnä Akateemisen jazz-kerhon, Porin Jazz 66:n ja E-klubin edustajat.

Kokouksessa valittiin väliaikainen hallitus, jonka tehtävänä on liiton organisaation järjestäminen sekä työryhmien muodostaminen. Puheenjohtajana tässä hallituksessa toimii Atte Blom, jäseninä ovat Pekka Gronow, Juhani Vilkki, Christian Schwindt, Pekka Pöyry ja Ilkka Karumo.

Heti perustamisensa jälkeen antoi Jazzliitto julkilausuman, jossa vaaditaan suunnanmuutosta musiikkipolitiikkaamme ja jazz-musiikin aseman parantamista.

Mao johtaa Kiinan iskelmätilastoja

Moskova, 14. 9. (Reuter)

”Puhemies Maon teokset kiiltävät kultaisin sätein” on yksi seitsemästä laulusta, jotka ovat Kiinan iskelmätilastojen huipulla, ilmoitti neuvostoliittolainen uutistoimisto TASS keskiviikkona.

Muita viihdetilaisuuksissa kuultavia lauluja ovat ”Paimenen sydän ja Mao Tse-tungin ajatukset ovat yhtä” ja ”Puheenjohtaja Mao on meille isää ja äitiäkin rakkaampi” sekä ”Yli kaiken rakastamme puheenjohtaja Maon teosten lukemista”.

Kiinan innokkaat nuoret punakaartit ovat ehdottaneet, että maan kommunistijohtajan syntymäpäivä – 26. 12. – julistettaisiin kansalliseksi juhlapäiväksi.

”Lauluja Maosta pitäisi laulaa, hänen ajatuksiaan tulisi levittää ja maolaisuutta ylistää tänä päivänä”, julistivat Pekingin punakaartit.

TASS sanoi, että Kiinan johtajaa on kehotettu puhumaan lokakuun 1. päivänä, Kiinan kansallisena juhlapäivänä.

”Me haluamme kuulla puhemies Maon äänen saadaksemme ohjeita häneltä”, nuoret sanoivat.

Tarkkailijat ovat panneet merkille, että Mao Tse-tung ei ole vuosiin pitänyt henkilökohtaisesti puhetta julkisuudessa tai radion välityksellä.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Reseptit