Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Presidentti Kekkonen rakensi messujen avajaisten uutisen

Yhtä ripeästi kuin hän noin vuosi sitten kapusi Tunisian-maikallaan palmuun, kapusi hän messujen avajaiskierroksella Ruotsin virallisella osastolla kuntopolkupyörän selkään---

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Lehtikuva
Messujen avajaispäivän kuntokokeessa presidentti Kekkonen.
Messujen avajaispäivän kuntokokeessa presidentti Kekkonen. Kuva: Lehtikuva

Tasavallan presidentti Urho Kekkonen piti huolen siitä, ettei Helsingin Kansainvälisten Messujen avajaispäivä jäänyt vaille kunnon uutistapahtumaa. Yhtä ripeästi kuin hän noin vuosi sitten kapusi Tunisian-maikallaan palmuun, kapusi hän messujen avajaiskierroksella Ruotsin virallisella osastolla kuntopolkupyörän selkään ja polki 3:n minuutin ajan rauhallisesti, tasaisen tappavalla vauhdilla fyysisen kuntonsa erinomaisuudesta kielivän tuloksen.

Presidentti ojensi ennen kuntokokeen alkua päällystakkinsa adjutantilleen. Kokeen kestäessä hän riisui pukunsakin takin ja paljasti valkoisen paitansa taskun päälle kirjaillun kalastusaiheeseen yhdistetyn monogrammin, saman, mikä exlibriksenä koristaa hänen kirjojaan.

Kuntokokeen aikana ruotsalainen lääkäri tarkkaili presidentin sydämentoimintaa ja saattoi kolmen minuutin poljentajakson jälkeen todeta herra presidentin pulssin edelleen täysin samaksi kuin kokeen alussakin.

Messujen avajaisten jälkeisellä kierroksellaan presidentti Kekkonen ja kutsuvierasyleisö kävivät kaikilla ulkomaisilla messuosastoilla. Presidentti Kekkonen sai kierroksen aikana vastaanottaa eräitä lahjoja. Niihin kuuluivat ainakin pullollinen kyproslaista viiniä ja upeata puolalaista nahkatyötä edustavat haulikkokotelo ja metsästyslaukku.

Messujen avajaiset pidettiin Pallokentällä kosteassa ja tuulisessa säässä. Kaikesta huolimatta katsomo oli varsin täynnä. Kutsuvieraina oli runsas joukko diplomaattikuntaa, valtiovallan, elinkeinoelämän ja Helsingin kaupungin edustajia.

Yli 5 000 amerikkalaista kaatunut jo Vietnamissa

Saigon, 15.9. (AFP)

Vietnamissa sodan alkamisesta lähtien kaatuneiden amerikkalaisten sotilaiden määrä nousi lauantaina yli 5000:een, ilmoitettiin Saigonissa torstaina. Samanaikaisesti ilmoitettiin Vietnamissa olevien amerikkalaisten joukkojen miesvahvuuden olevan nyt 308 000.

Armeijan osuus on 188 000, laivaston 21 000, merijalkaväen 55 000 ja ilmavoimien 44 000 miestä. Lisäksi on Vietnamissa nelisensataa rannikkovartioston miestä.

Australialaisten ja eteläkorealaisten joukkojen miesvahvuus on 40.000.

Amerikkalaisten menetyksiä koskevassa virallisessa tiedonannossa ilmoitettiin kaatuneiden lukumääräksi 5.046 miestä, joista 3.299 on kaatunut tämän vuoden tammikuun 1. päivän jälkeen. Viime viikolla amerikkalaiset menettivät kaatuneina 71 miestä ja 450 haavoittui. Vietkongin menetykset ilmoitettiin 1.166 kaatuneeksi viime lauantaina päättyneen viikon aikana.

Väärin yhdistyneistä puheluista haittaa

Useat puhelimen käyttäjät ovat harmitelleet tilannetta, jolloin täysin oikein valittu numero kaikesta huolimatta muuttuu vääräksi. Eräät ovat valittaneet, että etenkin Helsingissä Munkkiniemen ja Haagan puhelinlinjoilla tapahtuu sekaantumista usein. Tällöin esim. 47:llä alkava numerosarja muuttuu 48:ksi.

Samoin on valitettu kaukopuhelujen sekaantumisesta. Tällöin usein on ollut syynä suuri ruuhka linjoilla. Etenkin päivisin, ulkolinjan suuntanumero ei yhdistäkään toivottuun paikkaan vaan esim. Lahteen valittu suuntanumero yhdistääkin englanninkielisiin uutisiin.

Tällaisiin vikoihin ovat usein syynä puhelinkeskukset, joissa valitsija askeltaa väärin valitun numeron, vastattiin Helsingin puhelinyhdistyksen vikakonttorista.

Sophia Loren odottaa lasta

Elokuvatähti Sophia Loren saa lapsen ensi keväänä, kertoo italialainen aikakauslehti Gente. Lehti perustaa uutisensa filmitähden läheisten ystävien kertomaan.

Jos kaikki sujuu hyvin, Carlo Pontin ja Sophia Lorenin lapsi syntyy lopputalvella, vähän myöhemmin kuin Sophian sisaren Maria Mussolinin toinen lapsi, Maria Mussolinin lapsen on ilmoitettu syntyvän tammikuussa, kertoi Gente.

Jos joudun valitsemaan elokuvatähden ja äidin osan välillä, valitsen ehdottomasti jälkimmäisen, kerrotaan Sophian sanoneen.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Reseptit