Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Johnnyn 21-vuotispäivää vietettiin vain hymyillen

Paljasjalkaisesta ”stadin kundista” ei ole syyttä tullut menestyvää laulajaa.

Ihmiset
 
HS
Lasse Holmström / Lehtikuva
Ruotsalainen tyttöyhtye arvokkaan poikakoulun Norssin edustalla — eikä yhtään kasvoa ikkunoissa. Gunilla Karlow (vas.), Birgitta Nordgren, Inger Jonsson, Noni Tellbrandt ja Marie Selander muodostavat Nursery Rhymes-kokoonpanon.
Ruotsalainen tyttöyhtye arvokkaan poikakoulun Norssin edustalla — eikä yhtään kasvoa ikkunoissa. Gunilla Karlow (vas.), Birgitta Nordgren, Inger Jonsson, Noni Tellbrandt ja Marie Selander muodostavat Nursery Rhymes-kokoonpanon. Kuva: Lasse Holmström / Lehtikuva

Hymy on merkinnyt Johnnylle aina voittoa. Hänen ensimmäisen levynsä nimi oli Hymyhuulet, Lucky Lips. Kun hän neljä vuotta Hymyhuulten jälkeen – torstaina 12.9. 66. – saavutti täysikäisyyden (21), hänellä oli jälleen tarjottavana hymyä: kymmenennen soololevyn nimikappale on Hymyillen. Sunny Girl. - -

Johnny pääsi aloittamaan syksyllä opintonsa Hankenilla, ruotsalaisessa kauppakorkeakoulussa. Hän anoi lykkäystä armeijaan menossa ja onnistui, mikä merkitsee, että ainakin kaksi tai kolme vuotta häntä nähdään tanssilavoilla silloin tällöin.

Paljasjalkaisesta ”stadin kundista” ei ole syyttä tullut menestyvää laulajaa. Aurinkoisena 21-vuotispäivänaän hän sanoo, että syntymäpäivää ei kannata juhlia. Sen ymmärtää, sillä kovan ja kylmän kilpailun aikana laulajan ei kannata katsoa taakseen, on etsittävä uutta ja tehtävä entistä parempia suunnitelmia. - -

Ruotsissa on monia tyttökitarayhtyeitä, mutta ne toimivat oikeastaan vain nimellisesti. Me halusimme heti alusta alkaen olla pelkkä tyttöyhtye, kertoi Nursery Rhymes-yhtyeen rytmikitaristi Noni Tellbrandt, kun viiden tytön orkesteri oli saapunut Helsinkiin esiintyäkseen televisiossa. - -

Tytöt olivat yllättävän hyviä. Heidän kaunis ulkomuotonsa ei suinkaan ole heidän ainoa laatumerkkinsä – he osaavat myös soittaa.

Tytöt pitävät ruotsalaisista kitarayhtyeistä parhaana Tagesia. Myös Jormasista he kertoivat kuulleensa jotain. Nursery Rhymes ehtivät olla vain puoli päivää Suomessa, joten romansseja ei syttynyt.

Tahallinen peräänajattaminen voidaan estää varovaisuudella

Autoilijapiireissä kerrotaan kahden kesken tavasta, millä rikkinäisen autonsa voi korjauttaa toisen laskuun.

Kysymys on ainoasta täydellisestä rikoksesta, nauroi muuan helsinkiläinen huoltomies, joka oli tietävinään tavan varsin yleiseksi. Tarvitsee vain osata jarruttaa oikealla hetkellä ja takaatuleva toinen auto tärähtää perään.

Takaa tulevan ei tarvitse olla mikään rahamieskään, sillä hänen vakuutusyhtiönsä maksaa korjauksen. Myöhemmin on miltei mahdotonta todeta, mitkä viat auton peräpuolessa olivat olemassa ennen peräänajoa, mitkä syntyivät vasta siinä... - -

Puheita toisilla maksatetuista autoista on liikkunut aina, mutta näyttöä niihin en ole tavannut kertaakaan, toteaa poliisin liikennetoimiston johtaja, hovioik. ausk. Mauri Kuitunen. Peräänajoja tapahtuu paljon, huomattavasti enemmän kuin poliisin tietoonkaan tulee, sillä monet niistä sovitaan paikanpäällä osapuolten kesken.

Haluaisin korostaa sitä tieliikenneasetuksen määräystä, joka koskee peräkkäin ajavien autojen välimatkoja. Takana-ajavan ei ole millään tavalla pakko ajaa liian lähellä. Hänellä on siis kaikki mahdollisuudet säilyttää riittävä välimatka edellä ajavaan ja olla näin menemättä mahdolliseen ansaan.

Yleensä peräänajot johtuvat takana-ajaneen tuppautumisesta liian lähelle. Tietysti, jos selvä ”ajattaminen” on tapahtunut, on kysymys edelläajaneen rikollisesta puuhasta eikä asetus häntä suojele.

Rikolliset ja ”raggarit” Tornion poliisin vaivana

Oulu, syyskuussa (MS).

”Maailman rauhallisin raja” on Tornion poliisin kannalta kaikkea muuta kuin nimensä veroinen, sillä poliisin toimintaan luo vilkas rajavyöhyke omat kielteisetkin erikoispiirteensä.

Tornio on sekä taloudellisesti että myös rikollisen aineksen kulkuväylänä huomattavasti vilkkaampi kaupunki kuin sen väkiluku edellyttäisi. Muualta Suomesta virtaa Tornioon jatkuvasti rajan yli pyrkiviä rikollisia ja epämääräisiä henkilöitä, joista Tornion poliisi saa ilmoituksia tuhkatiheään. - -

Raggarit ovat asia erikseen, sillä heidän joskus hyvinkin törkeisiin harrastuksiinsa on lain puitteissa vaikeaa puuttua. Syinä käytämme silloin tällöin virheellistä ajotapaa tai muita liikennerikkomuksia, kertoi ylikonstaapeli Hooli.

Useimmat autotytöt ovat alaikäisiä ja saattavat olla samana iltana lähes kymmenessä eri autossa. Tanssipaikoilla ”isäpapan kärryllä” liikkuvat ruotsalaispojat eivät aiheuta harmia kovinkaan usein. Joitakin tappeluja sattuu, mutta vuosien takaiset Suomi–Ruotsi ”pienoismaaottelut” ovat jo ollutta ja mennyttä.

Raggareitten liikkuma-ala on varsin laaja, sillä viikonvaihteessa he miehittävät tanssipaikat aina Kemiä myöten. Alkoholi on yleistä, mutta ei niinkään nautintoaineena. Oman juopottelun lisäksi toimii viina tehokkaana houkuttimena pyydystettäessä alaikäisiä tyttöjä autoihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit