Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalais­kaunottaret ja teekkarit valloittivat tukholmalaisyleisön

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Finn Finland-kampanja jatkuu Tukholmassa. Suomen naiskauneutta edustaa Östringin perhe: Satu (vas.), Virpi Miettinen, äiti Hellin, Maila, Esti ja Sisko Östring.
Finn Finland-kampanja jatkuu Tukholmassa. Suomen naiskauneutta edustaa Östringin perhe: Satu (vas.), Virpi Miettinen, äiti Hellin, Maila, Esti ja Sisko Östring. Kuva: Lehtikuva

Tukholma, 24.9. (Maija-Liisa Heini).

Mamma Östring ja hänen kaunis neliapilansa Suomen Tampereelta houkuttelivat Tukholman kauniissa lauantai-iltapäivän säässä suuret joukot kansaa Kungsträdgårdeniin, jossa vetonumeroina olivat myös ”toista kotimaista kieltä” edustavien tupsulakkistemme Humppaorkesteri ja juontajana toiminut suosittu revyykirjoittaja ja ohjaaja Hagge Geigert.

Aamupäivällä olivat Östringin kaunottaret esittäytymässä ehkä lähinnä meidän Tapiolaamme vastaavassa Vällingbyssä, raakoja porkkanoita pureskelleiden teekkareiden houkutellessa Biblioteksgatanilla tukholmalaiset paitsi hymyilemään myös pistämään letkikseksi.

500 tanskalaista koululaista suoritti klo 10 aamulla meluisan maihinnousun Stadsgårdenin laituriin kiinnitettyihin Tarmoon ja Sampoon. Lauantaina oli Finn Finland-kampanjamme, toisin sanoen, hyvään tukholmalaistapaan irtaantunut viikonlopun kunniaksi leivästä ja antautunut sirkushuveihin.

Illalla kolme helsinkiläiskirjailijaa Matti Kurjensaari, Anders Cleve ja Henrik Tikkanen kertoivat Hässelbyn yhteispohjoismaisessa kulttuurikeskuksessa laitoksen intendentin Birger Olssonin toimesta järjestetyssä kirjallisessa illassa kukin omasta Helsingistään. Tämä oli kolmas Hässelbyn linnassa Finn Finland-kampanjan merkeissä järjestetty tilaisuus.

Edlundin kulmaan tulee Helsingin edustustiloja

Helsingin Kauppatorin ympäristön vanhojen rakennusten saneeraukseen kuuluvan Edlundin kulman eli Unioninkatu 28:n uusittuihin tiloihin sisustetaan vanhasta pankkisalista kaupungille toistaiseksi edustushuoneisto.

Unioninkadun ja Pohjois-Esplanaadin julkisivuiltaan ennallaan säilytettyyn rakennukseen muuttavat myös kadun toisella puolella oleva kaupungin matkailutoimisto sekä kaupunginhallituksen asiamiestoimisto. Perjantaina rakennuksessa vietettiin harjannostajaisia, mutta lopullisesti se valmistunee vasta vajaan vuoden kuluttua syksyksi.

Saneerattu virastotalo on 15.000 kuutiometrin suuruinen. Sen piirustukset laati vuonna 1815 arkkitehti Pehr Granstedt ja erillisen pankkisalin suunnittelivat Lars Sonck ja Valter Jung vuonna 1906. Saneerauksen pääsuunnittelijana on arkkitehtitoimisto Aarno Ruusuvuori.

Julkisivujen lisäksi pääporrashuone ja pankkisali on entisöity. Muilta osiltaan huonokuntoinen rakennus purettiin ja rakennettiin uudelleen nykyisen konttoritaloperiaatteen mukaisesti teräsbetonirunkoisena.

Kiinassa opetetaan koko maailman rakastavan Maoa 

Moskova, 24.9. (UPI)

Kiina opettaa nuorisoaan vihaamaan kaikkea mikä on neuvostoliittolaista ja se haluaa, että käynnissä oleva suuri kulttuurivallankumous muuttaa koko maailman Neuvostoliiton vastaisten opetusten koulukunnaksi, sanoi Komsomolskaja Pravda lauantaina.

Lehti kertoi, että Kiinan kulttuurivallankumous on herättänyt vain ihailua Neuvostoliiton ja muiden kansojen asukkaiden sydämissä.

Komsomolskaja Pravda viittasi Kansan Päivälehden elokuun 1. pnä julkaisemaan artikkeliin, jonka mukaan koko Kiinan olisi opeteltava Mao Tse-tungin ajatuksia. ”Kulttuurivallankumouksen johtajat ovat nyt kuitenkin sitä mieltä, että tämä ei ole tarpeeksi. He haluavat muuttaa koko planeettamme tämän ajatussuunnan tiedekunnaksi, ajatussuunnan, jolla ei ole mitään tekemistä Marxin ja Leninin opetusten kanssa. - -

Puolustusministeriön äänenkannattaja viittasi Kiinan lehdistön otsikoihin osoittaakseen mitä Kiinan kansalle kerrotaan puheenjohtaja Maon vaikutusvallasta ulkomailla: "Neuvostoliiton kansa rakastaa lämpimästi Mao Tse-tungia.”

”Helsingin kansainvälisillä messuilla käyvät vierailijat rakastavat puheenjohtaja Maoa.”

”Afghanistanin kansa rakastaa puheenjohtaja Maoa yli kaikkien rajojen.”

”Kiinan kulttuurivallankumouksella on kaksi eri piirrettä,” Komsomolskaja Pravda sanoi. ”Toinen on se, että Kiinan koko nuorisolle opetetaan, että koko maailma osoittaa sille suosiotaan ja toinen se, että sitä opetetaan epäilemään kaikkea vierasmaalaista ja vihaamaan kaikkea mikä on neuvostoliittolaista.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!