Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Höyrylaiva Thelman lasti nousemassa Pohjanlahdesta

Helsinkiläinen moottorilaiva Ingrid miehistöineen on ollut selluloosan noston vuoksi Oulussa jo pitkän aikaa.

Ihmiset
 
HS
Mauno Saari / HS
Kaksikymmentäkuusi vuotta meren pohjassa ollutta ms Thelman selluloosalastia pelastetaan Hailuodon lähettyvillä. Sukeltajat kiinnittävät nostokoukut paaleihin, jotka vinssataan ms Ingridin kannelle. Selluloosa myydään edelleen alan laitoksille.
Kaksikymmentäkuusi vuotta meren pohjassa ollutta ms Thelman selluloosalastia pelastetaan Hailuodon lähettyvillä. Sukeltajat kiinnittävät nostokoukut paaleihin, jotka vinssataan ms Ingridin kannelle. Selluloosa myydään edelleen alan laitoksille. Kuva: Mauno Saari / HS

Oulu 25. 9. (MS)

Suomalaisen v. 1939 kuusi kilometriä Hailuodon pohjoispuolelle uponneen höyrylaiva Thelman 2150 tonnin selluloosalastissa on nyt saatu nostetuksi pinnalle yli 60 tonnia. Helsinkiläinen moottorilaiva Ingrid miehistöineen on ollut selluloosan noston vuoksi Oulussa jo pitkän aikaa, mutta kauppasopimuksen viivästyminen on aiheuttanut nostotöiden siirtämisen näin myöhäiseen ajankohtaan.

Naislaulajan tie huipulle on vaikeampaa kuin miehen

Suomalaiset naislaulajat eivät ole myyviä. On kulunut runsas vuosi siitä, kun naislaulaja hallitsi iskelmämarkkinoita. Voidaan siis uskoa jotain tapahtuneen. Tyttö, joka vuosi sitten oli ehdoton "ykkönen", on vieläkin monella kappaleella mukana kilpailemassa kunniasta pysyä suosiossa. Mutta tuo tyttö, Katri Helena, on ihme. Puhelinlankojen laulun jälkeen hän ei ole ollut hetkeäkään poissa, vaan on tullut yhä uudelleen. Vuosi sitten Katri oli ykkönen kappaleella Minne tuuli kuljettaa, hänen letkiksensä menestyi, hänen LP:nsä oli myydympi kuin kenenkään muun. Ja silloinkin vain Ritva Palukka Vahanukellaan oli häntä lähellä. -- Monia vuosia nuorisolaulajien kärkijoukossa on ollut Anki Lindqvist, jolla ei silti ole ollut aivan yhtä ylivoimaisia kappaleita kuin esimerkiksi Katrilla. Mutta ero onkin siinä, että Anki on paljon enemmän nuorisolaulaja, kun taas Katri kiinnostaa kaikkia ikäluokkia ja yhteiskuntaryhmiä.

–Aikaisemmin lauloin vain sitä, mikä minua miellytti ja mikä oli kaunista, Anki kertoi sunnuntaina, syyskuun 25. päivänä ennen lähtöään Porkkalaan metsästämään. –Nykyään kuitenkin jo pyrin kaupalliseen suuntaan, koska olen huomannut olevan itsekästä laulaa vain sellaista, mistä itse pitää. -- Anki on esiintynyt hyvin vähän pääkaupungin ulkopuolella. Danny-show oli ensimmäinen kerta, jolloin hän oli mukana pitemmässä kiertueessa. Kuitenkin tyttö on laulajistamme kansainvälisin, mm. Ready Steady Go-televisio-ohjelmassa esiintynyt.

Aallon suunnittelema asuntotalo Luzerniin

Luzernin kaupungille jätetty valitus, joka koski Alvar Aallon suunnitteleman kerrostalon rakentamista Sveitsiin Luzernin lounaisosaan, on peruutettu, ja talon rakentaminen voi alkaa.

Luzernin kaupunginvaltuusto myönsi luvan kerrostalon rakentamiseen muutama kuukausi sitten, ja talon suunnittelu annettiin suomalaisen Alvar Aallon toimiston tehtäväksi.

Myöhemmin kaupunginvaltuuston myöntämää rakennuslupaa vastaan tehtiin valitus. Ennen kuin valitusta ehdittiin käsitellä, se peruutettiin. Alvar Aallon arkkitehtitoimistosta kerrottiin, että talon suunnittelu on siirtynyt Zürichissä Aallon toimistolle työskentelevälle sveitsiläiselle arkkitehdille.

Rakennuttaja on muutama viikko sitten kirjoittanut Suomeen, että rakentaminen voi alkaa, mutta tähän ei ole toistaiseksi tullut vahvistusta.

Kuherruskuukaudet aiheuttavat estoja

Lontoo, 26. 9. (UPI)

Vastoin miljoonien vastanaineiden käsitystä kuherruskuukausi ei olekaan oikea tapa aloittaa avioliittoa, kirjoittaa pastori Vivian Simmons Avioliittoneuvonta-nimisen aikakauslehden syyskuun numerossa. ”Oikea paikka nuorille aviopareille on koti, jota varten he ovat valmistautuneet. Tästä huolimatta nuoret parit viettävät avioliittonsa ensimmäiset hetket jonkun hotellin luonnottomassa ilmapiirissä, joka aiheuttaa heille estoja.”

Simmons väittää, että kuherruskuukauden pahin vika on se, että avioparin on miltei mahdotonta olla hetkeäkään erossa toisistaan tänä aikana. Nuorten ihmisten olisi ymmärrettävä, että kukin henkilö on oma persoonallisuus, jonka yksilöllisyys on tunnustettava.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit