Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kankaankudonta kuului presidentti Kekkosen Finn Finland -ohjelmaan

Tahdista vastasikin sekä vauhdikas että värikäs presidenttimme, jonka ympärillä tämän tapaisissa yhteyksissä aina sattuu ja tapahtuu.

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Presidentti ja suomalainen tuoli Bankhallenin näyttelyssä Tukholmassa.
Presidentti ja suomalainen tuoli Bankhallenin näyttelyssä Tukholmassa. Kuva: Lehtikuva

Tukholma, 27. 9. (Maija-Liisa Heini)

Finn Finland-karuselli pyöri Tukholmassa tiistaina vinhemmin kuin koskaan, mutta tahdista vastasikin sekä vauhdikas että värikäs presidenttimme, jonka ympärillä tämän tapaisissa yhteyksissä aina sattuu ja tapahtuu.

Suomen valtion päämies istahti Åhlenin tavaratalossa kangaspuiden ääreen, söi Tukholman keskustan tavaratalokierroksella hernekeittoa ja ruisleipää, joi olutta ja porkkanamehua, ojensi kätensä kansanjoukosta pujahtaneelle Gustaf Strömbergille, joka kovaäänisesti kuulolaite toisessa korvassaan lausui presidenttimme tervetulleeksi Tukholmaan.

Hän kirjoitti myös myhäillen pienellä käsialallaan nimensä myöhäiskeski-ikää edustavan Nils Danielssonin lehtiöön.

Koiranleuan näköinen Nils Danielsson tuli ikionnelliseksi kertoessaan, että hänellä oli myös Charlie Chaplinin nimikirjoitus.

Tulopäivän ohjelmassa oli myös prinssi Bertilin kuninkaanlinnassa presidenttiparimme kunniaksi tarjoama lounas, jäänmurtaja Tarmoon järjestetty vastaanotto, jonka järjesti Suomen merenkulkuhallituksen pääjohtaja Helge Jääsalo, Suomen Kansallisoopperan baletti-ilta Tukholman kuninkaallisessa oopperassa sekä näytännön päätteeksi Ruotsin hallituksen Oopperan Rotundassa noin 300 kutsuvieraalle järjestämät illalliset.

Metro Puotinharjusta Hakaniemeen voisi valmistua kolmessa vuodessa

– Yhdeksän kilometrin pituinen metrorata Puotinharjusta Hakaniemeen voitaisiin rakentaa kolmessa vuodessa, mikäli tarkoitukseen olisi nyt heti käytettävissä 138 miljoonaa markkaa, sanoi Helsingin metronsuunnittelutoimiston päällikkö, tohtori Reino Castrén esitelmöidessään tiistaina pohjoismaiden kaupunkitoimittajille pääkaupungin metrosuunnitelmista.

Liikenne rataosuudella voitaisiin tällöin aloittaa jo vuoden 1969 päättyessä. Suunnitelmasta on keskusteltu metron suunnitteluun osallistuvien keskuudessa, mutta virallisessa käsittelyssä asia ei toistaiseksi ole ollut.

On todettu, että voimakas rakennustoiminta Helsingin itäisillä alueilla on tuonut mukanaan yhä vaikeammat liikenneongelmat, jotka olisi ratkaistava mahdollisimman pian.

Ounasjoen suuri maantiesilta romahti kesken rakentamisen

Rovaniemi, 27. 9. (HP)

Rovaniemellä Ounasjoen yli rakennettava nelostien maantiesilta sortui tiistaiaamuna yli 30 metrin pituudelta.

Onnettomuuden aiheutti sillan toisessa jänteessä tapahtunut murtuminen. Sen syytä ei toistaiseksi tiedetä.

Paikalla olleista 20 miehestä loukkaantui neljä, mutta kenelläkään ei ole hengenvaaraa.

Sillan valmistuminen viivästynee vuoden verran.

Ennakkoarvion mukaan vahingot ovat ainakin 500.000 mk.

Kuuma kesä heinäkuun suosituin MTV-ohjelma

Kuuma kesä oli oman kuuman kesämme suosituin tv-ohjelma.

Tätä vahvistaa Mainos-TV:n Suomen Gallupin raportin mukaan tekemä katselutilasto heinäkuun ajalta.

Tosin nuoret katsojat, alle 16-vuotiaat, sijoittivat sen seitsemänneksi kymmenestä mahdollisesta, mutta aikuiset, niin naiset kuin miehetkin, äänestivät sen ensimmäiseksi.

Kerran kuussa valmistuvasta listasta voi tehdä monenlaisia johtopäätöksiä naisten ja miesten erilaisesta mausta ohjelmien suhteen, esim. naiset näyttävät suosivan perheohjelmia ja ”vanhoillista” suuntaa, miehet sen sijaan pitävät jännityksestä ja huumorista.

Mainos-TV:n heinäkuun ohjelmista sijoittuivat kymmenen parhaan joukkoon seuraavat ohjelmat:

1) Kuuma kesä, 2) Sisarukset, 3) Jesse James, 4) Me Tammelat, 5) Vaimoni on noita, 6) SpedeVisio, 7) Kesävisa, 8) Kuka on kuka, 9) Louvren kummitus, 10) Kuukauden suositut.

Naispuolisten katsojien mielestä paremmuuslista on seuraava:

1) Kuuma kesä, 2) Sisarukset, 3) Me Tammelat, 4) Jesse James, 5) Kuka on kuka, 6) Louvren kummitus, 8) Kesävisa, 9) Pitäjien parhaat, 10) Tuulensuun tupa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?