Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ensimmäiset veneet silakkamarkkinoille

Seitsemän kökarilaista venekuntaa, joihin liittyy torstaina vielä kolme venettä, on majoittunut Pohjoissatamaan odottelemaan markkinoiden alkua.

Ihmiset
 
HS
Ensio Ilmonen / Lehtikuva
Silakkaveneitä on jo Helsingin Pohjoissatamassa. Kökarilaisen Alf Holmströmin saalis odottaa suojapeitteen alla maanantaina alkavaa myyntiä.
Silakkaveneitä on jo Helsingin Pohjoissatamassa. Kökarilaisen Alf Holmströmin saalis odottaa suojapeitteen alla maanantaina alkavaa myyntiä. Kuva: Ensio Ilmonen / Lehtikuva

Helsingin silakkamarkkinoiden ensimmäiset vieraat ovat tulleet: seitsemän kökarilaista venekuntaa, joihin liittyy torstaina vielä kolme venettä, on majoittunut Pohjoissatamaan odottelemaan markkinoiden alkua.

Lauantaina arvotaan paikat ja maanantaina alkaa silakkapyttyjen myynti. Varsinaisiksi markkinapäiviksi on määrätty 4–5.10, mutta koko ensi viikko eletään tämän syksyn suurtapauksen merkeissä: mustaa leipää, suolasilakkaa ja maustesilakkaa etupäässä muovipytyissä nykyajan arkisen suuntauksen mukaisesti.

Kalastajat ovat valitelleet silakkasaaliiden tänä vuonna jääneen viime vuotista vähäisemmiksi. Samalla innolla kuin ennenkin on kuitenkin Helsinkiin tultu.

Montako venettä Kauppatorin rantaan kiinnittyy ja minkälaisiksi hinnat muodostuvat, ei vielä tarkoin tiedetä. Viime vuonna tuli Helsinkiin 46 markkinavenettä, joista kaukaisimmat olivat Ahvenanmaalta.

Kiihkeä elämänrytmi tappaa krokotiilit

Assuan, Yhdistynyt arabitasavalta 28.9. (AP)

Niilin yläjuoksulla tuhansia vuosia asustaneilla krokotiileilla on enää kaksi vuotta elinaikaa, ennustavat Assuanin patosuunnitelman erikoistuntijat.

Padon taakse nousevan Nasserin järven odotetaan aiheuttavan voimakkaita virtauksia syntyessään. Krokotiilien, jotka ovat terrorisoineet egyptiläisiä faaraoiden ajoista lähtien, ei odoteta selviytyvän elämänrytmin nopeutumisesta.

Kelluva saari pois Luulajan satamasta

Luulaja, 28. 9. (UPI)

Luulajan kelluva saari on tarkoitus siirtää takaisin sinne, mistä se aloitti viime viikolla matkansa kaupungin satamaan.

Suuri saari, jolla kasvaa metsää, ajelehti pitkin jokea Luulajan kaupunkiin, joka on Ruotsin suurin satama. Kelluva saari on satamaviranomaisten mielestä tosin kaunis mutta epäkäytännöllinen. Saari saattaisi ajelehtia ulommas merelle ja aiheuttaa sekaannusta laivaliikenteelle.

Saari on tarkoitus viedä takaisin kotipaikkaansa hinaajien avulla ja ankkuroida vahvoilla paaluilla paikoilleen uusien harharetkien estämiseksi.

Yläosattomille kielto

Vancouver, Brittiläinen Kolumbia, 28. 9. (UPI)

Kaupunginvaltuusto ryhtyi tiistaina toimenpiteisiin estääkseen erästä kerhoa käyttämästä tarjoilijattaria, jotka esiintyvät yläosattomissa puvuissa

Valtuusto ilmoitti, että ellei kerho pian tarjoa asiakkailleen ”viimeistä yläosatonta illallista”, niin se aikoo soveltaa siihen useita vuosia sitten hyväksyttyä alastomuuden vastaista lakia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit