Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suuri suihkurahtikone Helsingin lentoasemalla

Ihmiset
 
HS
Lasse Holmström / Lehtikuva
Ensi kertaa vieraili Suomessa ainoastaan rahtiliikenteeseen tarkoitettu suuri suihkulentokone, joka lastasi Helsingin lentoasemalta Yhdysvaltoihin vietäväksi mm. tekstiilejä ja kenkiä yli kymmenen tonnia.
Ensi kertaa vieraili Suomessa ainoastaan rahtiliikenteeseen tarkoitettu suuri suihkulentokone, joka lastasi Helsingin lentoasemalta Yhdysvaltoihin vietäväksi mm. tekstiilejä ja kenkiä yli kymmenen tonnia. Kuva: Lasse Holmström / Lehtikuva

Suurin yhdellä kertaa Suomesta viety lentorahtierä lähti lauantaina iltapäivällä Yhdysvaltoihin Helsingin lentoasemalta. Yli 10 tonnin rahti käsitti mm. tekstiilejä, kenkiä, heittouistimen vieheitä ja puhelinvaihteita, pääasiassa tamperelaisen teollisuuden tuotteita.

SAS:n uusi, suuri suihkurahtikone laskeutui Seutulaan noin klo 13 ja lähti lennolleen New Yorkiin pari tuntia myöhemmin. Viikon liikenteessä ollut kone lentää reitillä Kööpenhamina – New York, mutta ulottaa tarvittaessa matkansa Helsinkiin. Kone, DC-8F Gorm Viking, pystyy lastaamaan 38 tonnia, ja sen matkalentonopeus on 950 km/t. Suomesta lauantaina lähtenyt rahti oli siten perillä New Yorkissa 7–8 tunnin kuluttua.

Kone on varustettu 3 tonnin kuorma-alustoilla, jotka lastataan maassa ja joita varten koneen rahtitiloissa on erityiset raiteet.

Tämäntyyppinen ainoastaan rahtiliikenteeseen tarkoitettu kone vieraili nyt ensi kertaa Suomessa.

Jättiläislinnun muna palautettiin Uuteen Seelantiin

Wellington, 1. 10. (Reuter)

Sukupuuttoon kuolleen moa-linnun suurin tunnettu muna on palautettu Uuteen Seelantiin.

Tämä noin jalkapallon kokoinen muna on yksi kahdestakymmenestä nykypäiviin säilyneistä. Wellingtonin Dominionmuseon virkailijat sanoivat, että muna lienee kuulunut linnulle, joka on ollut arviolta 3,5 metrin korkea.

Muna löydettiin sata vuotta sitten, mutta asiantuntijat arvelevat sen iäksi ainakin 600 vuotta.

Se myytiin eräälle englantilaiselle keräilijälle pian löytämisen jälkeen. Eräs työläinen, joka kaivoi maatalon raunioita, löysi sen vuonna 1959, Sen vierellä oli ihmisen luuranko, jonka kädet olivat kietoutuneet munan ympärille.

11 kuollutta taistelussa Intian pyhistä lehmistä
Delhi, 1.10. (UPI)

Yksitoista ihmistä kuoli ja yli 40 loukkaantui perjantaina yhteenotossa, jossa kaksi vastakkaisia mielipiteitä edustavaa ryhmää taisteli Intian pyhien lehmien tulevaisuudesta Akolan kaupungissa 400 kilometriä Delhistä koilliseen.

Viranomaisten antamien tietojen mukaan tappelu alkoi, kun lehmien suojelua vaativa ryhmä kohtasi toisen ryhmän, joka vaati lehmien teurastusta ruoan saannin turvaamiseksi.

Samaan aikaan mellakoivat ylioppilaat saivat aikaan suurta haittaa pääministeri Indira Gandhin kotivaltiossa Uttar Pradeshissa. Mellakoiden keskus on valtion pääkaupunki Luknow, jossa tuhannet suuttuneet ylioppilaat perjantaina yrittivät saada hallintaansa yliopiston alueen.

Minihameet pannasta jo Neuvostoliitossa

Moskovan muotia seuraavalle nuorisolle on ilmoitettu virallisesti, että minihameet soveltuvat myös kommunistinuorisolle sillä ehdolla, etteivät ne ole liian lyhyitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit