Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tampere tiukentaa järjestysotteitaan

Irtolaisaines aiotaan karkottaa pois sen toisesta kodista, Tampereen rautatieasemalta.

Ihmiset
 
HS
Esko Sala / HS
Mikä lienee asia? Tapahtui Tampereen rautatieasemalla.
Mikä lienee asia? Tapahtui Tampereen rautatieasemalla. Kuva: Esko Sala / HS

Tampere, 3.10. (KPH)

Kovat ajat ovat tiedossa tamperelaisilla viinanmyyjillä, iloluontoisilla tytöillä ja kovanaamaisella nuorisolla: irtolaisaines aiotaan karkottaa pois sen toisesta kodista, Tampereen rautatieasemalta.

Kurinpalautus on odotettavissa, mikäli sisäasiainministeriö yhtyy kaupunginhallituksen ehdotukseen järjestyksen tehostamisesta Tampereella.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina lähettää asiaa koskevan kirjelmän ministeriölle. Levottoman rautatieaseman lisäksi kirjelmässä kajotaan liikennerikkomuksiin ja pahoinpitelyihin, joihin nuoriso on syyllistynyt eri puolilla kaupunkia.

Tampereen poliisivoimat eivät riita tehostamaan valvontaa nykyisestään ja siksi kaupunginhallitus vetoaa sisäasiainministeriöön.

Kirjelmässä pyydetään ministeriötä tutkimaan, millä tavoin järjestyksen ylläpitämistä Tampereella voitaisiin tehostaa ja mikäli tehostaminen vaatii poliisikunnan lisäämistä tai muita senkaltaisia toimenpiteitä huolehtimaan niiden toteuttamisesta.

Irwiniä odotettiin turhaan Kokkolassa

Paikallisen edustajan antama vaara tiedotus johti siihen, että yli seitsemän sataa nuorta odotti turhaan muusikko Antti Hammarbergia eli Irwin Goodmania, kun tämän piti saapua viime lauantaina Kokkolan nuorisotalolle esiintymään. Irwin Goodmanin työnantaja MV Production oli 30. elokuuta kirjatussa kirjeessä lähettänyt tiedon muusikko Yrjö Luukalle Irwinin esiintymisten peruutuksesta.

Antti Hammarberg sai viime syksynä rattijuoppoudesta tuomion, jota hän parhaillaan kärsii. Esiintymisperuutus tuli sääntöjen mukaan kuukautta ennen esiintymistä.

NL kokoaa Voimat muotirynnäkköön

Moskova, 3. 10. (UPI)

Neuvostoliiton täytyy koota voimansa pystyäkseen vastaamaan länsimaiden haasteeseen muodin alalla, sanoi Neuvostoliiton Kulttuuri -niminen sanomalehti vaatesuunnittelijoille ja -tehtailijoille osoitetussa kirjoituksessaan.

Selostaessaan Moskovassa viime aikoina pidettyjä muotinäytöksiä lehti sanoi minihameidenkin tiettyyn rajaan saakka olevan sopivia käytettäviksi. Länsimaiden massatuotanto on lyhentänyt hameita huomattavasti, lehti sanoi. Periaatteessa ovat myös neuvostoliittolaiset muodinluojat hyväksyneet tämän linjan. Liian monet naiset kuitenkin selailevat länsimaisia muotilehtiä, jotka on tarkoitettu vain rikkaille. Hallituksen antama muodollinen ojennus saa kuitenkin nämäkin naiset seuraamaan oikeita muotilehtiä.

Moskovassa olevat länsimaalaiset ovat viime aikoina havainneet, että entisestä tiukan järkevästä neuvostoliittolaismuodista on siirrytty kirkkaampiin väreihin ja nykyaikaisempiin malleihin. Näitä vaatteita on kuitenkin nähty enemmän muotinäytöksissä kuin kaupoissa, ja tästä Neuvostoliiton Kulttuuri syyttää valmisvaatetehtailijoita.

Lehti valitti, että vaatteiden valmistaminen kestää nykyään liian kauan. Kun mallit tulevat massatuotantoon, ne ovat jo vanhanaikaisia, lehti sanoi. Edelleen lehti valitti sitä, että jotkin tyypillisesti neuvostoliittolaiset mallit, esim. tohtori Zhivagon inspiroima muoti, saavuttavat kansainvälistä mainetta vain länsimaalaisten esitteleminä. Tämä johtuu siitä, että Neuvostoliitossa kukaan ei halua vaarantaa mitään, lehti sanoi. – Tehtailija ei ala valmistaa uutta mallia ennen kuin hän on varma sen menestymisestä.

Tukkirahtia ilmapalloilla

Moskova, 3 10. (UPI)

Venäläiset tiedemiehet kokeilevat tukkien kuljettamista metsistä ilmapallojen avulla, jolloin maan pinta jaa eheäksi.

Kokeissa on käytetty noin 700 kuutiometrin suuruista kaasupalloa yhden ainoan tukin kuljettamiseen. Suuremmat pallot voisivat kantaa tukkinippuja, kertoo tietotoimisto Tass.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit