Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sotilaiden ja hevosten kunto koetuksella Kiimingin soilla

Ihmiset
 
HS
Unto Järvinen
Tiukka ilme kasvoilla ohjataan kenttäkeittiötä suon yli. Tauko on pian, tämäkin armeija marssii vatsallaan.
Tiukka ilme kasvoilla ohjataan kenttäkeittiötä suon yli. Tauko on pian, tämäkin armeija marssii vatsallaan. Kuva: Unto Järvinen

Oulu, 8.10. (Mauno Saari)

Suuri liikekannallepano, kaksi tuhatta miestä varusteineen, heidän joukossaan 35 hevosta ja hevostenhoitajaa, siirtyi lokakuun aamuna varhain kukonlaulun aikaan ennalta tarkoin määrättyihin kohteisiin Kiimingin tien varteen Oulun lähistölle. Suuri syyssotaharjoitus oli alkanut.

Tämän kolmipäiväisen sodan eräs tarkoitus oli tutkia hevosen ja hevosmiehen kelvollisuutta nykyaikaisessa sodankäynnissä.

Hevosten ja hevosmiehen joukko ylittää kiiminkiläissuota: ensimmäisten joukossa tyttöhevonen Ulla ja ilmajokinen kiväärikomppanian sotamies Onni Loukasmäki

Ulla-tyttö on rauhallinen kaveri. Vedetään yhdessä kärryjä kun tiukka paikka tulee. Nyt on vielä helppoa niinkuin kotipellolla ajelisi, tuumii sotamies Loukasmäki.

Kotona on hevonen, kuusi lehmää ja 15 hehtaaria viljeltyä. Kesäkuussa tuli lähtö armeijaan ja pellot jäivät kotiväen hoitoon. Jos kaverilla ei ole kotosalla ollut hevosta niin sen hoitoon saa täällä koulutuksen.

Julkilausuma ylioppilaslehdestä

Ylioppilaslehden päätoimittajan vaali on selvä epäluottamuslause lehden 1960-luvulla noudattamalle linjalle, sanotaan lehden nykyisten toimittajien ja 13 muun lehteä lähellä olevan henkilön lauantaina allekirjoittamassa julkilausumassa.

Siinä kehotetaan Ylioppilaslehden avustajia valppaasti ja aktiivisesti seuraamaan lehden uutta linjaa sekä tähdennettiin, että minkäänlaiseen avustusboikottiin ei ole aihetta eikä oikeutta ryhtyä.

Helsingissä, 8. lokakuuta 1966.

Peter von Bagh, Jaakko Blomberg, Jorma Cantell, Kimmo Kevätsalo, Kaisa Korhonen, Juhani Koskinen, Kari Lehtola, Kai Linnilä, Paavo Lipponen, Pekka Lounela, Valdemar Melanko, Klaus Mäkelä, Jertta Roos, Pentti Saaritsa, Jarkko Sauli, Ilkka Taipale, Juha Virkkunen.

Kaksi suomalaista huumausaineen suurkauppiasta kiinni Ruotsissa

Tukholma. 8.10. (Maija-Liisa Heini)

Tukholman suurimmaksi narkoottisten aineitten salakauppiaaksi epäilty mies on 30-vuotias suomalainen, samoin kuin hänen henkivartijanaan toiminut 22-vuotias nuorukainen. Molemmat ovat sekaantuneet myös suurimittaiseen kullan salakuljetukseen.

Tukholman poliisin pidätettyä miehet viime perjantai-iltana löydettiin rikollisten jäljiltä kolmesta tukholmalaisesta pankkilokerosta noin 300.000 kruunun (noin 185.000 markan) arvosta huumausaineita ja kultaa noin 100.000 kruunun (noin 62.000 markan) edestä, viranomaiset ilmoittivat.

Huumausaineet on kuljetettu Sveitsistä Suomen kautta Ruotsiin samoja teitä kuin kulta on viety läntisestä naapurimaastamme Suomeen. Ainakin kymmenkunta kuriiria oletetaan toimineen tavaran kuljettajina tässä ilmeisesti edelleen paisuvassa kansainvälisessä salakuljetusjutussa.

Päämiehen henkivartijana toimineella suomalaisnuorukaisella oli hallussaan paitsi pistooli myös kyynelkaasua Tukholman poliisin napatessa varsin pitkäaikaisen varjostuksen jälkeen tämän parivaljakon.

Miehet olivat vuokranneet itselleen asunnon eräästä Tukholman hienostokaupunginosassa Djurgårdenissa sijaitsevasta huvilasta, mistä löytyi lisää aseita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit