Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perimätietoa talteen Pielavedellä

Pielaveden pitäjä on kiintoisa tutkimuksen kohde.

Ihmiset
 
HS
Museonhoitaja Eino Hyvärinen on Hanna-rouvansa kanssa puhdistanut Pielaveden Kirkkosaaren vanhat hautakivet sammaleesta. Vasta 100 vuoden kuluttua saavat nälkään menehtyneet tänne oman muistomerkkinsä. Taustalla Kirkkosaaren kaunis paanukattoinen kellotapuli vuodelta 1725.
Museonhoitaja Eino Hyvärinen on Hanna-rouvansa kanssa puhdistanut Pielaveden Kirkkosaaren vanhat hautakivet sammaleesta. Vasta 100 vuoden kuluttua saavat nälkään menehtyneet tänne oman muistomerkkinsä. Taustalla Kirkkosaaren kaunis paanukattoinen kellotapuli vuodelta 1725.

Pielavesi, lokakuussa (Mirja Karjalainen).

Sulan maan aikaan lähes joka sunnuntai tarpovat pielaveteläinen Eino Hyvärinen ja hänen Hanna-rouvansa kumisaappaineen ja karhukoirineen suureen seikkailuun.

Soutaessaan pitkin sokkeloisia vesiä, raaputtaessaan sammalta vanhoista hautakivistä tai etsiessään asiakirjoja talojen ullakoilta vanhojen arkkujen kätköistä he tekevät kiehtovia löytöretkiään menneisyyteen.

Pielaveden pitäjä on kiintoisa tutkimuksen kohde, sillä täällä ovat kulkeneet vanhat vesireitit ja Pähkinäsaaren rauhan rajamaat ja täällä on mm. kuuluisa Kirkkosaari 1700-luvulta säilyneine kellotapuleineen ja nälkään kuolleiden hautoineen, jonne tasan sata vuotta sitten suurina nälkävuosina kätkettiin parituhatta nälkään ja tauteihin menehtynyttä ja jonne nyt puuhataan muistomerkkiä.

Sukellusveneeksi luultu saattoi olla silliparvi

(Hels. San. kirjeenvaihtajalta)

Kööpenhamina, 10. 10. (Anders Hansen)

Tanskan laivastopiireissä ollaan hyvin vaiteliaita Tanskan Juutinrauman rannikolla nähtyyn vieraaseen sukellusveneeseen nähden.

Rannikkopuolustusviranomaisten taholta ilmoitetaan ainoastaan, että kysymyksessä saattaa olla silliparvi, joka on vaikuttanut kuuntelukojeisiin.

Kaikesta huolimatta laivastoviranomaiset lähettivät tänään Juutinraumaan korvetin, joka on varustettu aivan erikoisin kuuntelulaittein.

Asiantuntijataholla huomautetaan, että mitään sellaista mahdollisuutta ei oikein voi ajatellakaan, että silliparvi antaisi kuuntelulaitteissa samanlaisen äänen kuin sukellusvene, eikä myöskään voida uskoa, että Tanskan laivasto lähettäisi merelle sotalaivan erikoisin kuuntelulaittein varustettuna, ellei sillä olisi perusteltua syytä epäillä vieraan sukellusveneen operoivan arveluttavan lähellä Tanskan rannikkoa.

Verkko kiristyy hevosten joukkomurhaajan ympärille – Motiivina rakkaus eläimiin!

De Aar, Etelä-Afrikka, 10. 10. (UPI)

Salapoliisit yrittävät selvittää viime viikon lopulla De Aarissa tapahtunutta kilpahevosten joukkomyrkytystä.

Sunnuntai-iltaan mennessä oli De Aarin vaativaan maastoratsastukseen ilmoitetusta 90 ratsusta 32 kuollut.

Ruumiinavauksessa havaittiin kuoleman syyksi kaikissa tapauksissa nitraattimyrkytys.

Kilpailun järjestäjä ”Koot” Pienaar sanoi epäilevänsä tekoon syylliseksi eläinrakasta henkilöä, joka vastustaa sunnuntaiksi suunnitellun maratonkilpailun tapaisia juoksuja hevosille.

”Henkilö varmaan uskoo saavansa muut vastaavanlaiset kilpailut estetyiksi tällä tavoin”, sanoi Pienaar.

Pienaar sanoi olevansa vakuuttunut, että myrkyn hevosten ruoan joukkoon sekoitti henkilö, joka vieraili talleissa torstai-iltana.

Kaunotarkilpa lähestyy

Tukholman vuorokone tuo tiistaina puolen päivän maissa tavallista kauniimpaa lastia: Miss Scandinavia-kilpailun ulkomaiset osanottajat saapuvat Helsinkiin valmistautumaan kahtena päivänä, lauantaina ja sunnuntaina käytävään kauneuskamppailuun.

Vanhan tavan mukaan koko kansa saa olla mukana television välityksellä seuraamassa, kenelle annetaan kruunu, viitta ja pokaali sekä missin arvonimi.

Viidettä kertaa järjestettävä Miss Scandinavia-kilpailu on tänä vuonna jaettu kahden päivän osalle.

Lauantaina esitellään kansallispukuiset kaunottaret Haikon kartanossa nauhoitetussa ohjelmassa, joka nähdään tv-ohjelma 1:n ja Mainos-TV:n yhteislähetyksenä klo 19.30.

Ohjelman juontajina ovat Tuula Ignatius ja Hugo Ahlberg ja viihdettä tarjoavat Marion Rung, Georg Dolivo, tanssipari Birgitta Kiviniemi ja Dmitry Cheremeteff sekä Seurasaaren pelimannit johtajanaan Unto Haapa-aho. Ohjaajana on Heikki Seppälä.

Sunnuntai on varsinainen ratkaiseva päivä missimittelöissä.

Jury, johon kuuluu yksi jäsen kustakin osallistujamaasta, valitsee silloin Pasilan kakkosstudiossa koko pohjoisen Euroopan kauneimman tytön.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit