Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirkko murtaa jäitä

Ihmiset
 
HS

Rukouslauantai on päivä, jolloin nuoret valittavat, ettei heillä ole paikkaa mihin mennä.

Kirkko ja kaupunki ovat nyt lauantaina lyöneet kättä toisilleen pääkaupungissa ja Tampereella sekä järjestäneet suurille nuorisojoukoille rukouslauantai-illat jäähalleihin.

Molemmat tilaisuudet, joissa on mukana niin poppia kuin pappejakin, välitetään koko maahan, Helsingin jäähallista radioitse ja Tampereella tv-ohjelma 2:n verkkoon.

Noin 7.000 nuoren odotetaan saapuvan rukouslauantain tilaisuuteen Tampereen jäähalliin. Tämä juhla on samalla kirkon nuorisoviikon kohokohta.

---

Helsingin kaupungin ja seurakuntien nuorisotoimistot järjestävät Helsingin uuteen jäähalliin vauhdikkaan rukouslauantai-illan nuorisolle.

Ohjelman suorittajina ovat mm. Topmost-soitinyhtye, lauluyhtyeet Kultakurkut ja Sinkat, Riitta Vainion tanssiyhtye, Eero ja Jussi sekä Danke-kuoro. Puhujana on pastori Simo Talvitie.

Ohjelmaan kuuluu lisäksi mm. näyttelijöitten ja pappien ”hevospoolo”-ottelu.

”Jumalanpilkan poisto laista perusteetonta”

”Jumalanpilkan poistaminen lainsäädännöstämme on perusteetonta ja vastoin kansamme enemmistön oikeustajua”, toteaa Suomen kristillinen liitto sen johdosta, että hallitus on jättänyt eduskunnalle esityksen uskontorikoksia ja kirkollisten järjestysmääräysten rikkomista koskevan lainsäädännön uudistamisesta.

Liitto kehottaa kaikkia kristillisiä kansanedustajia ”toimimaan niin, että jumalanpilkka nimenomaisena rikoksena säilytetään lakitekstissä.”

– Julkinen jumalanpilkka on raskas rikos. Tämä on varmasti myös Suomen kansan enemmistön mielipide, sillä 95 prosenttia kansastamme kuuluu kristillisiin kirkkoihin, esityksessä sanotaan.

Kaupungiksi muuttumisen ajatus elää Kauniaisissa

Pieni Kauniainen – kauppala kauppalassa – tuntee suuren Espoon uhkaavan olemassaoloaan.

Jotta tämä uhka voitaisiin torjua, Kauniaisilla pitäisi olla pitkän ajan toimintasuunnitelma.

Tähän liittyy ajatus, että Kauniaisista muodostettaisiin kaupunki, jotta sen asema vahvistuisi.

Sopiva ajankohta olisi vuosi 1970, jolloin kauppala täyttää 50 vuotta.

Nämä ajatukset sisältyvät Kauniaisten kauppalanvaltuuston jäsenten, johtaja Per Heinrichsin ja kauppat. maist. Bengt-Erik Stenbergin laatimaan pitkän ajan suunnitelmaan.

Heidän suunnitelmansa on laadittu vuosiksi 1967–83 ja ehdotuksen loppusumma nousee 27,2 milj. markkaan.

Tulipalo tuotiin pääpaloasemalle

Lyhyt matka sammutustyöhön oli palomiehillä perjantaiaamuna Helsingissä, sillä tulipalo tuotiin suoraan pääpaloaseman pihalle.

Kaupungin kuorma-auto, jonka jätelasti oli ruvennut kytemään, ajoi paloaseman pihalle, jossa palon alku tukahdutettiin nopeasti vedellä.

Vastaavanlaista on sattunut silloin tällöin aikaisemminkin, kerrottiin pääpaloasemalta.

Joissakin tapauksissa on palava savuke pudonnut taksiautossa istuimen väliin, jolloin autoilijat ovat ajaneet kiireesti paloasemalle apua saamaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit