Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Satu Östring kruunattiin Skandinavian kauneimmaksi

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Kymmenestä kauniista on poimittu viisi parasta. Vasemmalta oikealle neljäs perintöprinsessa norjalainen Birgit Andersen, toinen perintöprinsessa tanskatar Anne-Birthe Hansen, kaunein Satu Östring, ensimmäinen perintöprinsessa norjatar Siri Nilsen ja kolmas perintöprinsessa ruotsalainen Gun Sundberg.
Kymmenestä kauniista on poimittu viisi parasta. Vasemmalta oikealle neljäs perintöprinsessa norjalainen Birgit Andersen, toinen perintöprinsessa tanskatar Anne-Birthe Hansen, kaunein Satu Östring, ensimmäinen perintöprinsessa norjatar Siri Nilsen ja kolmas perintöprinsessa ruotsalainen Gun Sundberg. Kuva: Lehtikuva

Skandinavian kaunein löytyi tällä kertaa Suomesta. Satu Östringin nimeäminen kaikkein kauneimmaksi ei tullut yllätyksenä kenellekään. Niin tuomaristo, yleisö kuin voittajatar itsekin tuntuivat vastaanottavan tuomareitten päätöksen itsestäänselvänä ja ainoana oikeana ratkaisuna.

Toiseksi kauneimmaksi nauhoitettiin Norjan Sirl Nilsen ja kolmanneksi puolivirallisella työkomennuksella ollut tanskalainen toimittajatar Anne-Birthe Hansen. Ruotsin Gun Sundberg ulottui neljännelle ja Norjan Birgit Andersen viidennelle sijalle.

Runsasta puolta tonnia skandinavista kauneutta punnittiin vajaan kahden tunnin ajan sunnuntai-iltana Suomen television kakkosstudiossa.

Hyvin pian jakautui kymmenen kaunottaren joukko kahteen selvään osaan: kauniisiin ja hyvin kauniisiin. Pienetkin viat paljastava uimapukukierros sujui joustavasti ja tyttöjen puvut istuivat kerrankin niin kuin niiden pitääkin istua.

Neitosten kampaukset, omaa Marita Gellmania lukuunottamatta, olivat onnistuneita ja yhdenmukainen televisiomeikki korosti jokaista kilpailijatarta yhtä tasapuolisesti. Kukaan ei kompastellut, kaikki hymyilivät väsymättä oikeaan ja vasempaan ja kaiken kaikkiaan koko tilaisuus sujui mutkattomasti alusta loppuun.

Iltapuvut olivat kautta linjan kauniita, joskaan yhtään todella tyylikästä luomusta ei joukkoon mahtunut. Ehdoton suosikkiväri oli valkoinen ja malli empire. Kolme viidestä kauneimmasta kantoi valkoista kapealinjaista iltapukua.

Sadun kuningatarpuku oli vaaleansinistä luonnonsilkkiorganzaa, väri, joka näytti viehättävältä ruskettunutta ihoa vasten ja on erittäin edullinen televisiossa.

Sateinen syyssää haittasi ensimmäisiä hirvijahteja

Sunnuntaina jäi moni metsästysseurue vaille toivottua saalista, sillä sateinen ja harmaa sää oli metsästykselle epäedullinen, eivätkä hirvet olleet halukkaita liikkumaan.

Tasavallan presidentti osallistui Östersundomissa ja Kirkkonummella kahteen metsästysretkeen. Östersundomin metsästysseuran järjestämän jahdin aikana saatiin ammutuksi yksi keskikokoinen naarashirvi. Jahdissa järjestettiin kaksi ajoa ja niihin osallistui yhteensä 22 miestä.

Tänä vuonna on myönnetty luvat yhteensä 9.853 hirven ja 761 vasan ampumiseksi. Ensimmäisenä päivänä eivät kaatoluvut nousseet kovin suuriksi, mutta esimerkiksi Varsinais-Suomessa muutamilla paikkakunnilla saatiin hyviä saaliita.

Paras saalis ammuttiin Himingassa, missä kaadettiin kaikkiaan kuusi hirveä, vaikka seuralla oli vain viiden hirven kaatolupa. Samoin Heinävedellä kaadettiin yksi ylimääräinen vasa.

Ensimmäinen metsästyspäivä ei vaatinut ihmishenkiä, eikä kukaan myöskään haavoittunut. Vuosittain kuolee keskimäärin kolme hirvenmetsästäjää.

Onkimato löytyi vesijohtovedestä

Vesijohtovedestä löysi helsinkiläinen mainoshoitaja sunnuntai-iltana suureksi hämmästyksekseen onkimadon. Katajanokalla Linnankadun varrella olevassa valokuvalaboratoriossa työskennellessään hän vesihanan avatessaan huomasi jotain tulevan veden mukana altaaseen valokuvien joukkoon.

Aluksi luulin, että hanan tiiviste oli lähtenyt irti, mutta kun yritin ottaa sen pois altaasta, se lähtikin karkuun. Onkimato vaikutti hyvin vihaiselta yksilöltä, naurahti yllättävän vieraan saanut mainoshoitaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit