Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rahoitusalan luja ammattilainen

Esko Rytkönen 1957–2016

Ihmiset
 
Janne Tuulos Jyrki Wirtavuori
Esko Rytkönen
Esko Rytkönen

Kauppatieteiden maisteri Esko Rytkönen kuoli 14. syyskuuta Helsingissä aggressiiviseen verenmyrkytykseen. Hän oli 59-vuotias, syntynyt Helsingissä 27. tammikuuta 1957.

Rytkösen kansainvälinen maailmankuva kehittyi varhain diplomaatti ja kauppapoliitikko Arvo Rytkösen isännöimässä lapsuudenkodissa.

Hän aloitti koulunkäyntinsä Algeriassa, kirjoitti ylioppilaaksi Helsingin Ranskalais-Suomalaisesta koulusta ja valmistui kauppatieteiden maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta vuonna 1980. Asevelvollisuutensa Rytkönen suoritti Nylands Brigadissa Dragsvikissa ja kotiutui vänrikkinä.

Rytkönen oli vahvatahtoinen, temperamenttinen ja nopea omaksumaan laajoja asiakokonaisuuksia. Hän luki paljon niin tieto- kuin kaunokirjallisuutta, seurasi kansainvälistä uutisvirtaa ja oli kiinnostunut historiasta sekä ympäröivästä maailmasta. Rytkösen ystävät saivat nauttia tarinoista ja loistavasta retoriikasta sekä kyvystä nähdä asiat yllättävässäkin valossa.

Pallopelit olivat Rytköselle tärkeitä. Hän kuvasi jalkapalloa kielenä, jota puhutaan kaikkialla ja jonka kautta saa ystäviä.

Rytkönen pelasi Käpylän Pallossa, mistä suuntasi energiansa juniorityöhön. Hänellä oli loistava pallosilmä, jota hän hyödynsi eri peleissä juoksuttamalla vastustajaansa ja liikkuen itse säästeliäästi.

Työuransa Rytkönen aloitti Nokiassa sähköistysjärjestelmien myyntityössä. Oltuaan välillä vuoden kaupallisena sihteerinä Algeriassa hänet kutsuttiin kehittämään Nokian vienti- ja projektirahoitusta. Rytkönen rakensi ja johti tuloksellisesti kansainvälistä asiantuntijaorganisaatiotaan tukien yhtiön verkkoliiketoiminnan kasvua.

Hän osallistui aktiivisesti maamme vienninrahoituksen kilpailukyvyn kehittämiseen ja oli ensimmäisenä perustamassa alan ammattilaisista koostuvaa Takuurinkiä, josta muodostui tiivis ystäväpiiri.

Rytkönen koki värikkään ja vauhdikkaan työrupeaman Posti- ja telelaitoksesta TeliaSoneraan 1997–2010. Rytkönen oli hallitusjäsen useissa osakkuusyhtiöissä osoittaen vahvaa liiketoimintaosaamista.

Raudanlujana rahoitusammattilaisena ja tinkimättömänä neuvottelijana hän oli mukana kaikissa keskeisissä tapahtumissa yhtiön laajentaessa ja supistaessa toimintojaan.

Kollegana ja ihmisenä hän oli arvostettu ammattilainen pilke silmäkulmassaan.

Vuodesta 2011 Rytkönen hyödynsi osaamistaan omassa yrityksessään ja oli perustamassa rahoitusalan kollegoidensa kanssa Sagacitas Finance Partners Oy:tä. Hän oli ideoitsija ja tekijä useissa start-up yrityksissä.

Rytkösen tutustuttua tulevaan vaimoonsa kesänvietto siirtyi vähitellen Virolahdelta läheiseen Sipoon Kitööseen, josta muodostui perheelle tärkeä, yhteinen paikka.

Työ vei hänet säännöllisesti pitkille ulkomaanmatkoille, mutta hän vietti mahdollisimman paljon aikaa perheensä kanssa kotipiirissä ja osallistui aktiivisesti lastensa harrastuksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit