Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lisää varustamoja seisauksen piiriin

Liinamaa aloitti sovittelun.

Ihmiset
 
HS

Valtakunnansovittelija Keijo Liinamaa ryhtyi maanantaina selvittämään merimiesten ylitöistä syntynyttä selkkausta.

Hänen johdollaan käytiin tiiviitä neuvotteluja koko illan, mutta ennen puoltayötä ei niissä päästy ratkaisuun.

Maanantaina oli satamissa noin parisenkymmentä Suomen Höyrylaiva Oy:n, Bore-yhtiön ja Silja-varustamon laivaa ja vuorokauden vaihtuessa pysähtyivät myös Finnlinesin ja Neste Oy:n laivat.

Selkkaus on tähän mennessä tuntunut erityisesti matkustajaliikenteessä, sillä yhtään suomalaista matkustajalaivaa ei ole liikenteessä.

Matkustajat kuljetetaan ruotsalaisin päivittäisin vuoroin Turun ja Tukholman välillä.

Kansainvälisellä turnauksella erittäin hyvä yleisömenestys

Helsingin kansainvälinen shakkiturnaus 1966, jonka 80-vuotias Helsingin Shakkiklubi ja Helsingin Sanomat järjestivät yhteisesti, päättyy tänään.

Yhdeksänä päivänä suoritetut ottelut ovat olleet harrastajien suuren mielenkiinnon kohteena ja toimikunta arveli, että keskimäärin sata henkilöä päivittäin kävi seuraamassa ottelua.

Yleisömenestys on ollut hyvä, sillä esimerkiksi viimeisissä Helsingin shakkimestaruuskilpailuissa oli yleisöä keskimäärin vain 40 henkilöä päivässä.

Kilpailujen ylituomarina toimi kansainvälinen shakkituomari Paavo Lihtonen, joka totesi turnauksen onnistuneen erittäin hyvin.

– Kilpailujen arvo on lähinnä osanottajien vahvuudessa, sillä heistä kaksi on Suomen mestaria ja neljä kansainvälistä mestaria, sanoi ylituomari Lihtonen.

– Kansainväliset shakkiturnaukset ovat valitettavasti Suomessa hyvin harvinaisia, etupäässä taloudellisten vaikeuksien johdosta. Kilpailulla on varmasti maamme shakkielämälle, varsinkin kilpashakille, merkittävä vaikutus.

Piispat tuomitsivat kirkon seksi-raportin Englannissa

Lontoo, 17. 10. (Reuter)

Englannin kirkon piispat arvostelivat ankarasti maanantaina kirkon julkaisemaa raporttia, jossa suositellaan suurempaa seksuaalista vapautta ennen avioliittoa.

Englannin kirkkoneuvoston asettaman 13-miehisen työryhmän raportti ”Seksi ja moraali” ilmestyi sunnuntaina.

Neuvosto keskustelee sen sisällöstä ensi viikolla.

Raportin mukaan ei pitäisi asettaa sääntöjä pidättyväisyydelle tai esiaviollisille suhteille. Samoin kysymystä uskottomuudesta ei tulisi tarkastella valmiiden sääntöjen pohjalta.

Raportin mukaan ihmisten pitäisi oppia ymmärtämään seksiä, jotta he voisivat tehdä itsenäisiä päätöksiä asiasta.

Siinä annettiin rajoitettu hyväksyminen syntyvyyden säännöstelyn neuvonnasta myös naimattomille pareille.

Samoin siinä kehotetaan abortin sallimista helpommin kuin nykyisten tiukkojen määräysten vallitessa.

Anglikaanisen kirkon piispat olivat maanantaina huolissaan tämän ilmeisen moraalin höllentymistä osoittavan raportin johdosta.

Peterboroughin piispa Cyril Easthaugh sanoi haluavansa tietää, mitä ihmiset ajattelevat, kun ei ole mitään erikoista sääntöä siveydestä.

Jumala puhui haureudesta syntinä, ja tämä on piispan mukaan ratkaisevaa tässä asiassa.

Mielenosoitus pyhien lehmien takia Intiassa

Delhi, Intia, 17. 10. (UPI)

Kolmesataa pyhää miestä ja heidän kannattajaansa, muutamat heistä ilkosen alasti, marssi maanantaina pääministeri Indira Gandhin asunnolle vaatien, että lehmien tappaminen olisi kiellettävä koko valtakunnassa.

Pyhät miehet kuuluvat fanaattiseen naga (alastomat) ryhmään, joka muuttuu väkivaltaiseksi vähäisestäkin kiihdytyksestä.

Viimeksi kuluneiden viikkojen aikana useat eri ryhmät ovat käyneet pääministeri Gandhin asunnolla vaatimassa, että koska hindut pitävät lehmää pyhänä on sen tappaminen kiellettävä koko valtakunnassa.

Pyhät miehet joutuivat vähäisiin kahinoihin pääministerin asuntoa vartioineen poliisiketjun kanssa, kun muutamat mielenosoittajista yrittivät tunkeutua ketjun läpi.

Mielenosoittajien kantamista iskulausekilvistä voitiin lukea: ”Indira Gandhi, kiellä lehmien tappaminen tai eroa” ja ”Indira, lopeta äitilehmien tappaminen”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit