Ihmiset    |   HS 50 vuotta sitten perjantaina 15.4.1966

Sandra Milo Helsinkiin Italian elokuvapäiville

Italian elokuvapäivät tuo Helsinkiin huomattavia vieraita.

Täällä alkavien Italian elokuvapäivien vieraiksi saapuu Helsinkiin italialainen filmivaltuuskunta, jonka johdossa on Unitalian päällikkö, tri Alberto Fioretti.

Lehtemme saamien tietojen mukaan ryhmän kaikki muutkin vieraat ovat tämän hetken italialaisessa elokuvassa huomattavia tekijöitä: ainakin kaksi ohjaajaa, jotka molemmat ovat meillä asti ammattipiireissä tunnettuja, Elio Petri ja Dino Risi.

---

Näyttelijöitä edustaa Italian filmipäivien aikana kaunis ja uhkea Sandra Milo, joka hyvin muistetaan Fellinin ”8½”:n vamppina ja joka nyt jälleen nähdään näiden päivien aikana Fellinin uutuudessa ”Giulietta ja henget” nimihenkilön johdattelijana seksuaalisiin viettelyksiin.

Aikaisemmin on meillä nähty Sandra Milo myös ainakin ”Vihreässä tammassa”.

Italian filmipäivien aikana esitetään myös Rosin kuuluisa härkätaistelijakuvaus ”Totuuden hetki”, eli ”Verta hiekassa” (Il momento della verita).

Tasavallan presidentti on läsnä tänään elokuvapäivien avajaisnäytännössä.

Hallitusneuvottelut alkoivat

Hallitusneuvottelut avattiin virallisesti eilen ns. presidentinkierroksella, jonka aikana vastavalittu eduskunnan puhemies sekä kaikkien eduskuntaryhmien puheenjohtajat vierailivat presidentin linnassa esittämässä presidentti Kekkoselle ryhmiensä käsitykset uuden hallituksen pohjasta.

Muutamat ryhmät katsoivat hallituksen muodostamiskysymyksen kuuluvan lähinnä sosialidemokraateille. Sos.dem. ryhmän johto ilmoitti pääministeriehdokkaakseen puhemies Rafael Paasion.

Kaikki ryhmät kannattavat laajapohjaisen hallituksen muodostamista.

Seuraava askel hallitusneuvotteluissa riippuu tasavallan presidentistä, jonka oletetaan aikaisintaan tänään antavan virallisen tunnustelutehtävän ilmeisesti Paasiolle.

Poliittisen johdon piiristä annettiin eilen ymmärtää, että neuvotteluissa on kysymys ”hitaasti kiiruhtamisesta”.

Suola jäi kotiin sukellusveneestä 

Moskova, 14. 4. (AP)

”Mitä pirua”, tokaisi venäläisen matkustajalaivan kapteeni, kun lähestyvä, tuntematon sukellusvene kehotti radioteitse kapteenia pysäyttämään laivansa. ”Olemme Neuvostoliiton aluevesillä”.

Mutta varmuuden vuoksi hän lähetti satamaan sähkeen ilmoittaen, että salaperäinen sukellusvene vaatii häntä pysähtymään.

Sukellusvene nousi pinnalle ja lähestyi laivaa yön hämärissä. Sitten ”ehdottomasti venäläinen ääni” huusi veneestä: ”Hei siellä, te siellä laivalla, antakaa meille suolaa!”

Neuvostoliittolainen sukellusvene oli lähetetty matkaan ilman suolaa ja niin se pysäytti matkustajalaivan Neuvostoliiton vesillä saadakseen sitä.

Neuvostoliiton armeijan sanomalehti Punainen Tähti kertoi tarinan torstain numerossaan valittaen Neuvostoliiton laivaston varusteiden puutteesta. Artikkelissa valitettiin matkalle lähtevien alusten mukaansa saamien elintarvikkeiden osien pientä määrää.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • HS 50 vuotta sitten
 • Historia

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Rinteen synnytystalkoot ei ole pieni lipsahdus, vaan osoittaa, kuinka pahasti pihalla Sdp on

  2. 2

   Vantaalainen taksikuski on ajanut Teslalla yli 400 000 kilometriä – Suurin haaste on sähköauton lataaminen

  3. 3

   Tätä on Helsinki vuonna 2021: Vihdintie bulevardiksi, varhaiskasvatus maksuttomaksi, tuplasti englanninkielisiä kouluja

  4. 4

   Mies perusti terrorismia ja suvakkeja vastustavan kansanliikkeen, päätyi vahingossa vastustamaan sukkia – some täyttyi sukkakuvista

  5. 5

   Liikakilot voivat sotkea seksielämän, koska käsitämme seksin väärin, sanoo asiantuntija – ”Vain harva voi sanoa, ettei kumppanin ulkonäkö lainkaan kiinnosta”

  6. 6

   HSL:n lipunmyynti on kaaoksessa ja sadan miljoonan euron jättiuudistus jo kolme vuotta myöhässä – HS selvitti, mikä meni pieleen

  7. 7

   Paperittomien aseman parantaminen kuumentaa tunteita Helsingin perussuomalaisissa – ”Minusta on käsittämätöntä, että avataan tällainen Pandoran lipas”

  8. 8

   Katovuodesta kärsivä Pohjois-Korea jakaa kansalaisilleen vain 300 grammaa ruokaa päivässä – maan ruokahuolto ottaa köyhiltä ja antaa rikkaille

  9. 9

   Koirat haistavat syövän ja eläytyvät ihmisen suruun, mutta syyllisyyttä ne eivät tunne – Miten viisaita koirat todella ovat?

  10. 10

   Opintoni jäävät kesken opintotuki­uudistuksen takia – en saa opintolainaa, vaikka laina on valtion takaamaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mies perusti terrorismia ja suvakkeja vastustavan kansanliikkeen, päätyi vahingossa vastustamaan sukkia – some täyttyi sukkakuvista

  2. 2

   Heti ulos Britanniasta! Suomalaistutkija sai käskyn muuttaa maasta kuukauden sisällä, vaikka on töissä, maksaa veroja ja on naimisissa brittimiehen kanssa

  3. 3

   Antti Rinne, 54, kehottaa suomalaisia ”synnytystalkoisiin” – sanavalinta tyrmistyttää ja hävettää demareitakin

  4. 4

   Joukko turvapaikan­hakijoita aikoo ylittää rajan Suomesta Ruotsiin mielen­ilmauksena kohtelulleen

  5. 5

   Moni lapsi saa vahingossa trendikkään nimen – Katso nimet, joiden suosio on nyt kasvussa

  6. 6

   Mikä nimeksi lapselle? Löydä HS:n vauvannimikoneella sinun ja kumppanisi yhteiset nimisuosikit

  7. 7

   HSL:n lipunmyynti on kaaoksessa ja sadan miljoonan euron jättiuudistus jo kolme vuotta myöhässä – HS selvitti, mikä meni pieleen

  8. 8

   Britannia perui yllättäen suomalais­tutkijan häädön maasta – ministeriö jopa soitti perään ja ”pyysi anteeksi vuolaasti”

  9. 9

   Mira, 21, sai unelmalomalta ESBL-superbakteerin, joka on lähes kaikille antibiooteille vastustuskykyinen – ”Jatkuvat kivut saivat minut miettimään vakavissani, kuolenko tähän”

  10. 10

   16-vuotias somalityttö pahoinpideltiin kotirapussa, parturi uhattiin tappaa – maahanmuuttajat kertovat, että täysin sivullisia uhkaillaan nyt väkivallalla Turun tapahtumien vuoksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Heti ulos Britanniasta! Suomalaistutkija sai käskyn muuttaa maasta kuukauden sisällä, vaikka on töissä, maksaa veroja ja on naimisissa brittimiehen kanssa

  6. 6

   Poliisi tutkii Vantaalla ilmoitettua maahanmuuttajataustaisen miehen puukotusta – Uhrin mukaan epäilty puukottaja kysyi, onko uhri muslimi

  7. 7

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  8. 8

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  9. 9

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  10. 10

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  11. Näytä lisää