Ihmiset

Tapahtumia maanantaina 6. kesäkuuta

Valikoima päivän menoja.

Konsertit

Brass @ Sibelius Academy 6.–12. 6. Musiikkitalo, Camerata (Mannerheimintie 13) klo 15 Helten Brass Ensemble, Teppo Alestalo, pasuuna, Stefan Dohr, käyrätorvi. Liput 7,50 ja 14,50 e. Temppeliaukion kirkko (Lutherinkatu 3) klo 19 Stockholm Chamber Brass. Liput 7,50 ja 14,50 e.

VocalEspoo 5.–11. 6. Espoon kulttuurikeskus, Tapiolasali (Kulttuuriaukio 2, Espoo) klo 19 Naiskuoro KYN vs. Philomela. Liput 17,50 ja 22,50 e.

Helsingin Poliisisoittokunta. Espan lava (Esplanadin puisto) klo 16.30. Vapaa pääsy.

Helsingin urkukesä 1. 6.–31. 8. Suomenlinnan kirkko (Suomenlinna C 34) klo 12 Lauluyhtye Seofon. Vapaa pääsy. Kallion kirkko (Itäinen Papinkatu 2) klo 19 Ville Urponen, urut. Vapaa pääsy. Ohjelma 7 e.

Sibelius Finland Experience. Sibeliuksen musiikkia ja pääosin professori Erik Bruunin grafiikasta tehty multimediaesitys. Kansallissali (Aleksanterinkatu 44) klo 12.30. Liput 37 e.

Kaupunkitanssit. Opetellaan foksia. Sitratori (Klaneettitie 5) klo 17.30. Vapaa pääsy.

Lindy in the Park. Puistodj:t soittavat tanssittavaa swingmusiikkia. Kansallisooppera, amfi (Helsinginkatu 58) klo 16–19. Vapaa pääsy.

Keikat

Rickie Lee Jones. Savoy-teatteri (Kasarmikatu 46–48) klo 20. Liput

37 e.

Hilland Mondays. Country- ja westernmusiikin erikoisklubi. Lavalla Pauli Halme ja Antti Vuorenmaa vieraineen. Juttutupa (Säästöpankinranta 6) klo 20. Vapaa pääsy.

Ville Pirinen Combat School. Kirjasto 10 (Elielinaukio 2 G) klo 17.30. Vapaa pääsy.

Claes Andersson & Pentti Mutikainen. Storyville, puistoterassi (Museokatu 8) klo 19. Vapaa pääsy.

Klubit

Iskelmäkesä. We Love Helsinki -dj:t. LeBonk Music Machine (Yrjönkatu 24) klo 21–4. Vapaa pääsy.

Muut menot

Arctic Initiative - Arktinen aloite. Kansainvälinen keskustelutilaisuus ympäristöstä, turvallisuudesta ja alkuperäiskansojen oikeuksista. SKP ja Euroopan vasemmisto järjestää. Kirjan talo (Kirjatyöntekijänkatu 10 B) klo 10–19. Vapaa pääsy.

Kesäyliopiston juhlavuoden luentopotpuri. Kuullaan ajankohtaista tietoa kasvatuksesta, latinan fraaseista, roomalaisesta oikeudesta, ilmastonmuutoksesta ja perinnöllisyystieteestä. Tieteiden talo (Kirkkokatu 6) klo 10–17. Vapaa pääsy.

Suomenlinnan museopäivä. Suomenlinna juhlistaa museoitaan Kustaan päivänä. Kaikkiin kuuteen museoon (Suomenlinna-museo, Ehrensvärd-museo, Sukellusvene Vesikko, Sotamuseon Maneesi, Lelumuseo ja Tullimuseo) on vapaa pääsy ja museot ovat avoinna iltakahdeksaan saakka. Suomenlinna (Suomenlinna C 1) klo 10–20. Vapaa pääsy.

Tiivis, mutta kuinka tiivis kaupunki -seminaari. Kaupunkia tiivistetään energiatehokkuuden nimissä. Mutta miten tiivistää viihtyisyyttä ja ekosysteemipalveluja heikentämättä? Asiantuntijat kertovat näkemyksistään. Laituri (Narinkka 2, vanha linja-autoasema) klo 14–17. Vapaa pääsy.

Brasilia ja Latinalaisen Amerikan vasemmisto. Keskustelemassa uuden Brasilia-kirjan toinen tekijä, toimittaja Maria Manner ja Euroopan vasemmiston Latinalaisen Amerikan työryhmän jäsen Tiina Sandberg. Bergga (Viides linja 14) klo 19. Vapaa pääsy.

Avoimet Ovet Övre Nybackassa. Tutustutaan 1800-luvun alun pihapiiriin ja kestikievarin tupaan, saliin ja kamareihin sekä talon historiaan. Kotiseututalo Övre Nybacka (Nybackankuja 4, Vantaa) klo 18–19. Vapaa pääsy.

Iltakävely Mårtensbyn Lillaksen kylätontille. Lähdetään arkeologi Andreas Koiviston johdolla Jöran Bonden asuttamalle keskiaikaiselle kylätontille, kuullaan arkeologisten kaivausten kulusta ja esiin saaduista yllätyksellisistä löydöistä sekä rakenteista. Vantaa-Seura järjestää. Kotiseututalo Övre Nybacka (Nybackankuja 4, Vantaa) klo 18. Vapaa pääsy.

Opastettu kävelykierros Suomenlinnassa. Katsaus Suomenlinnan ja koko Suomen historiaan. Opastukset päivittäin suomeksi klo 13.30, englanniksi klo 11, 12.30 ja 14.30, ruotsiksi klo 12 ja venäjäksi klo 13.30. Suomenlinnakeskus (Suomenlinna C 74). Liput 4 ja 11 e.

Vallisaaren yleisökierrokset. Tutustutaan Vallisaareen oppaan johdolla. Kierrokset alkavat vesibussilaiturin edustalta Luotsitalolta. Opastukset suomeksi klo 13.45, englanniksi 11.45 ja lauantaisin ruotsiksi klo 15.45. Ehrensvärd-seura järjestää. Vallisaari Liput 9 ja 13 e.

Laula kanssamme -yhteislaulutilaisuus. Lauletaan erilaisia lauluja iskelmistä ja kansanmusiikista virsiin esilaulajien ja säestäjien johdolla. HelsinkiMissio (Kinaporinkatu 11 A) klo 13. Vapaa pääsy.

Lapsille

Kurkvaak – Ihan sammakkoa! Matkalaukkuteatteri, Nissaksen asukaspuisto (Nissaksentie 9, Vantaa) klo 10. Vapaa pääsy.

Eläinten ruokinnat. Klo 11 Africasia, klo 12.30 Kissalaakso, klo 13 Amazonia, klo 14 milu, klo 16 hirvi, klo 17.30 maatiaiskana ja klo 19 saukko. Korkeasaari. Liput 8 ja 12 e. 4–17-vuotiaille

6 e. Vapaa pääsy alle 4-vuotiaille.

Onko Augustin kotona? -kierros Ehrensvärd-museossa. 4–6-vuotiaille suunnattu osallistava kierros, jossa tutustutaan Suomenlinnaan ja Ehrensvärd-museoon. Suomenlinnakeskus (Suomenlinna C 74) klo 12–12.45. Liput 7 e.

Vauvojen museomaanantai. Aiheena on Kuivakelluntaa ja uimaleluja Joki-näyttelyssä. Vantaan kaupunginmuseo (Hertaksentie 1, Vantaa) klo 10. Vapaa pääsy.

Lasten liikennekaupungin kesätoiminta. Maanantaisin ja tiistaisin opiskellaan liikennesääntöjä teoriatunneilla ja harjoitellaan käytännön taitoja polkuautoilla tasatunnein klo 9–16. Maanantaisin klo 15.30 alkaa kaksipäiväinen polkuautokoulu 5–8-vuotiaille. Lasten liikennekaupunki (Auroranportti 2). Vapaa pääsy.

Minnenyt.fiSatoja menovinkkejä verkossa

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Tapahtumat
 • Päivän menotärpit
 • Menot

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Arlandan miljoonaryöstö vanheni – Nyt Suomessa palkkamurhasta tuomittu ruotsalaisrikollinen sanoo suunnitelleensa kaiken

  2. 2

   Turun puukotusten pääepäilty on Abderrahman Mechkah – poliisi vaatii häntä ja neljää muuta marokkolaismiestä vangittaviksi

  3. 3

   Turkulainen rakennusliike järjestää työnseisauksen Turun terrori-iskun vuoksi ja kritisoi hallitusta: ”Hallitus ei ole onnistunut, jos Suomessa joutuu pelkäämään”

  4. 4

   Sukellusvenemies sanoo kadonneen ruotsalaistoimittajan kuolleen onnettomuudessa ja ”haudanneensa hänet mereen”, kertoo Tanskan poliisi

  5. 5

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  6. 6

   Migri: Valtaosalla Suomeen saapuneista marokkolaisista ei ole ollut perusteita turvapaikkaan

  7. 7

   Onko luonnonkosmetiikka terveellisempää kuin tavallinen? Professori epäilee: ”Molemmissa on sama ongelma”

  8. 8

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  9. 9

   Flow’ta ja Tuskaa koko vuosi? Helsinki aikoo muuttaa Suvilahden ympärivuotiseksi tapahtumapuistoksi

  10. 10

   Mysli on monesta vaihtoehdosta paras aamiainen – Tarkista nämä asiat, kun valitset mysliä, asiantuntija muistuttaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  2. 2

   21-vuotias nainen raiskattiin pihalla Torniossa

  3. 3

   Turun puukotusten pääepäilty ”ei ollut erityisen uskovainen”, kertoo hänet tunteva turkulais­yrittäjä

  4. 4

   Kaj Linna istui murhasta 13 vuotta syyttömänä Ruotsissa ja saa siitä miljoona­korvaukset – HS seurasi Linnan uutta elämää Kanarialla, jonne hän aikoo perustaa skorpionifarmin

  5. 5

   Turun puukotuksissa apuun rientänyt Hassan Zubier saapui pyörä­tuolissa muisto­hetkeen – ”Tein sen, minkä oletan jokaisen tekevän samassa tilanteessa”

  6. 6

   Hasan juoksi Turun puukottajan perään ja sai itse puukosta kaulaan – ”Hänen silmissään näkyi vain tyhjyyttä”

  7. 7

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  8. 8

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  9. 9

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  10. 10

   Krp: Turun puukotuksien pääepäiltyä päästiin kuulemaan – esitetään vangittavaksi huomenna

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  7. 7

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  8. 8

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  9. 9

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  10. 10

   Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

  11. Näytä lisää