Ihmiset    |   HS 50 vuotta sitten sunnuntaina 17.7.1966

Suuralus toi raakaöljyä Sköldvikin jalostamolle

Suurin Suomessa koskaan vieraillut alus saapui lauantaina Neste Oy:n Sköldvikin satamaan Porvoossa.

Suurin Suomessa koskaan vieraillut alus saapui lauantaina Neste Oy:n Sköldvikin satamaan Porvoossa. Norjalainen säiliöalus Stove Campbell tuo 45.000 tonnia raakaöljyä Porvoon jalostamolle Persianlahdelta. Sköldvikin satamaväylän syvyydeksi on merenkulkuhallitus vahvistanut 12 metriä. Väylällä on kuitenkin mitattu olevan vettä 14 metriä ja sitä voidaan tarvittaessa vieläkin syventää. Norjalaisen 48.000 dw:t:n Stove Campbellin syväys on hiukan alle 12 metriä ja se on suurin Suomessa täydessä lastissa vieraillut alus.

Työpaikkatiedotuk­seen yli 100.000 soittoa

Helsingin puhelinpalvelun työpaikkatiedotukseen tuli ensimmäisen puolivuotiskauden aikana jo yli 101.000 soittoa, ja työpaikkatiedotuksen ansiosta erityisesti ammattimaisen työvoiman tarjonta on lisääntynyt, todetaan ensimmäisessä puolivuotiskatsauksessa. Työpaikkatiedotus aloitti toimintansa viime vuoden joulukuun alussa ja tähän saakka saadut kokemukset ovat pelkästään myönteisiä. Toisena kaupunkina Suomessa aloitti Savonlinna vastaavan palvelun toukokuun loppupuolella. Helsingissä ensimmäinen toimintakausi osoittautui tähän saakka ennätykselliseksi. Silloin tuli tiedotukseen peräti yli 27.000 soittoa. Vähiten soittoja taas oli tammikuussa, jolloin soittojen määrä oli vain runsaat 11.300.

Työpaikkatiedotus pyrkii aina pitämään tilastonsa ajan tasalla ja levyä vaihdetaan kolme kertaa viikossa. Puhelintiedotuksen yhtenä etuna on se, että sinne voidaan soittaa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Puhelinpalvelun avulla säästetään myös monta miestyöpäivää, jotka menisivät vastatessa kaikkiin puhelintiedusteluihin. Savonlinnassa tuli työpaikkatiedotukseen keskimäärin 100 soittoa ensimmäisen kuukauden aikana.

Suomi ja Viro yhteisessä tv-lähetyksessä syksyllä

Suomi ja Viro kohtaavat ensimmäisen kerran television tietokilpailuissa ensi syksynä. Sopimus yhteisen ohjelman tekemisestä on jo allekirjoitettu Tallinnassa Eestin radio- ja televisioyhtiön ja Mainos TV:n välillä. Ohjelma on toisaalta tietokilpailu ja toisaalta viihdeohjelma. Se lähetetään suorana lähetyksenä molempien osapuolten valtakunnalliseen televisioverkkoon syyskuun 18. ja 25. päivänä. Lähetyksen kestoajaksi sovittiin 60 minuuttia.

Ohjelman suomalainen nimi on "Naapurivisa". Sen ensimmäinen osa lähetetään Helsingistä ja toinen Tallinnasta. Molemmissa osissa esitetään 18 kysymystä, jotka valitaan sekä Virossa että Suomessa laadituista kysymyksistä.

Suomen kolmihenkistä joukkuetta johtaa Esko Kivikoski ja Viron joukkuetta luultavasti Hardi Tiidus. Tietokilpailun erien välillä nähdään viihdeohjelmaa molemmista maista.

Liz Taylor ja Burton antiikin näyttämöllä

Elisabeth Taylor ja hänen kuuluisa näyttelijämiehensä Richard Burton esiintyvät heinäkuun lopussa Ateenan teatteri- ja musiikkifestivaaleilla. Pariskunnan ohjelman nimenä on ”Ilta englantilaisen runouden parissa”.

Burtonit esiintyvät antiikin aikaisella Herodes Atticus -teatterin näyttämöllä. Ohjaajana on Zorbas-filmin ohjaaja Michael Cacoyannis.

Festivaalien muina esiintyjinä ovat mm. Kirovin baletti, Leningradin Filharmonikot, Pablo Casals ja kuuluisa ruotsalainen mezzosopraano Barbro Ericson, joka laulaa Verdin oopperassa Don Carlos.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Historia
 • HS 50 vuotta sitten

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   11 altistunut kaasulle Mannerheimintiellä, maahanmuuttajien kotoutuskeskukseen saatettu ruiskuttaa tahallaan kaasumaista ainetta – HS seuraa

  2. 2

   Keksittiinkö Malminkartanossa ikiliikkuja? Jätemäen portaat maalattiin tällä kertaa mustiksi

  3. 3

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  4. 4

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  5. 5

   Olympiavoittaja ollut kodittomana kolme kuukautta – pakeni kotoaan ja harkitsi itsemurhaa

  6. 6

   BBC: 10-vuotias raiskauksen uhri synnytti lapsen Intiassa – korkein oikeus oli evännyt tytöltä mahdollisuuden aborttiin

  7. 7

   Pian Helsingin ainoaksi synnytyssairaalaksi jäävä Naistenklinikka on vakavissa sisäilmaongelmissa – Husin mukaan remonteista selvitään

  8. 8

   Marko Junkkarin kommentti vihreiden gallup-suosion hurjasta noususta: ”Nyt huojuu toden teolla sekä Sipilän että Rinteen asema”

  9. 9

   Ensin Mikko sai kuulla olevansa liian lihava, sitten liian laiha ja lopulta liian naismainen – Jatkuva pilkka sai sairastumaan syömishäiriöön ja samalla kariutui myös rakkauselämä

  10. 10

   Huumekuski kaahasi satasta keskellä aamuliikennettä Helsingissä – Pakenijat motitettiin Hämeentielle

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  2. 2

   Poliisi sakotti Flow-festivaalilta ulos vietyä artistia – tapahtuneesta julkaistiin video sosiaalisessa mediassa

  3. 3

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  4. 4

   Professori tyrmää pääsykoe­uudistuksen: ”Käytännössä oikeus­tieteelliseen pääsisi vain laudaturin papereilla” – Lukiolaisten mielestä uudistuksen lähtökohta on oikea

  5. 5

   Delfiininpoikanen ajautui rantaveteen Espanjassa ja kuoli vartissa, koska ihmiset halusivat ottaa kilvan kuvia sen kanssa

  6. 6

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  7. 7

   Globalisaation aika on ohi, kun Yhdysvaltain mahti murenee – ja silloin on tapana rytistä

  8. 8

   Ministeriö vaatii korkeakouluja luopumaan työläistä pääsykokeista jo ensi keväänä – näin muutos vaikuttaa korkeakouluun pyrkiviin lukiolaisiin ja välivuotta viettäviin

  9. 9

   Keksittiinkö Malminkartanossa ikiliikkuja? Jätemäen portaat maalattiin tällä kertaa mustiksi

  10. 10

   Suomessa on jo niin paljon julkisesti hölynpölyyn hurahtaneita, että jopa ”ajatuksia lukeva” Pete Poskiparta kavahtaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kuvakooste pääkaupunkiseutua riepotelleen myrskyn tuhoista

  2. 2

   Lauantaina salamoi yli 6 000 kertaa, Kiira-myrskyn tuhoja raivataan koko sunnuntai – ”Ihme, ettei mitään vakavampaa sattunut”

  3. 3

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  4. 4

   HS testasi eineslihapullat: Raati löysi kaksi pyörykkää, jotka nousivat ylitse muiden

  5. 5

   Unitutkija: Suomalaisten ruokailurytmi vaikeuttaa nukahtamista – Päivän pääateria kannattaisi syödä vasta illalla

  6. 6

   Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

  7. 7

   Espoolainen Eva ei pelkää mitään muuta niin paljon kuin naapurissa asuvaa ex-miestään – ”Minun kulttuurissani ajatellaan, että miehellä on oikeus lyödä naistaan”

  8. 8

   Nyt on jollakulla ollut ylimääräistä aikaa: Malminkartanon täyttömäen portaiden yli 200 askelmaa maalattiin valkoisiksi keskiviikkoyönä

  9. 9

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  10. 10

   On yksinkertaisesti väärin olla rikas

  11. Näytä lisää