Ihmiset    |   HS 50 vuotta sitten keskiviikkona 31.8.1966

Onko tv:nne Batmanin kestävä?

Batman, Amerikan tv-katsojien suursuosikki, saapuu viitta hulmuten erottelemaan jyviä akanoista meikäläiseenkin kuvaruutuun.

Sarjaelokuvien maailmasta tv-muotoon leivottu Batman, Amerikan tv-katsojien suursuosikki, saapuu viitta hulmuten rytmikkään kirkuvan Batman-teeman säestyksellä erottelemaan jyviä akanoista meikäläiseenkin kuvaruutuun.

Sanaleikkiin perustuu kaksi ensimmäistä, perättäisinä päivinä nähtävää osaa, jotka ovat suomalaisilta nimiltään Minä kysyn, sinä vastaat (Hi Diddle Riddle) ja Sinä kysyt minä vastaan (Smack in the Middle).

Bob Lane loi 27 vuotta sitten sarjakuvahahmon Lepakkomies. Tänä päivänä tuo sankari on alkanut elää niin televisiossa kuin elokuvassakin, ja millaisella vauhdilla!

Sarjakuvamaisuus on säilynyt smash, krak ja kriik- tehosteita myöten, pintatasossa etenevät tapahtumat ovat vain saaneet lisätehoa liikkuvasta kamerasta.

Beatlesit vaikeuksissa panssariautossaankin

Noin 7.000 haltioituneen Beatles-ihailijan joukko tunkeutui väellä ja voimalla Beatles-yhtyettä suojelevien vartijoiden ohitse sen jälkeen, kun yhtye oli lopettanut konserttinsa Dodgerin stadionilla Los Angelesissa.

Yhtyeen innokkaimmat ihailijat, osa niistä 45.000 nuoresta, jotka seurasivat puoli tuntia kestänyttä esitystä, valtasivat yhden stadionin pääporteista ennen kuin yhtye ehdittiin viedä turvaan.

Turvallisuushenkilöstö yritti tämän jälkeen kuljettaa Beatlesit kahden auton avulla pois takaportin kautta, mutta saattue kohtasi noin 500 nuoren joukon, joka välittömästi heittäytyi autojen eteen.

Kuljettajat yrittivät kiireesti ohjata autot takaisin stadionille samalla kun ihailijat repivät autojen peilit ja ulkokoristeet muistoiksi.

Seuraavakin yritys tunkeutua kiihtyneiden nuorten lävitse Beatlesien kuululla panssaroidulla autolla epäonnistui, kun ihailijat laskivat ilman pois kaikista auton renkaista.

Tämän jälkeen stadionista tuli Beatlesien linnoitus, kun poliisit sulkivat kaikki stadionin portit.

He pääsivät linnoituksestaan vasta kun panssariauto oli korjattu.

(UPI)

NL:n turistipalvelu ei suju aivan suunnitelmien mukaan

Moskova.

Neuvostoliiton astuessa massaturismin aikakauteen se on saanut kokea kovakouraisesti, että miljoonan ulkomaalaisen ruokkiminen ja majoittaminen on helpommin sanottu kuin tehty.

Neuvostoliitto on saanut opetuksen tänä kesänä, joka on ollut turismin kannalta vilkkain toistaiseksi.

Tuloksena on kuitenkin ollut, että Neuvostoliitto on saanut turistien joukosta enemmän vihollisia kuin ystäviä yrittäessään murtautua läntiseen maailmaan lisäämään turisminsa määrää.

Neuvostoliittoon tuli enemmän turisteja kuin koskaan aikaisemmin ja turistit käyttivät rahaa enemmän kuin koskaan aikaisemmin – mutta monet lähtivät Neuvostoliitosta muristen, ettei maa ole valmis suurisuuntaiseen turismiin. Ne, jotka maksoivat eniten, näyttivät olevan tyytymättömimpiä.

Neuvostoliitossa kävi viime vuonna kaikkiaan 1,26 miljoonaa ulkomaalaista turistia. Tämän vuoden lukujen odotetaan kohoavan 1,5 miljoonaan.

Suurin osa turisteista saapuu muista kommunistisista maista, mutta ainakin 30.000 amerikkalaisen odotetaan vierailevan Neuvostoliitossa ennen vuoden loppua.

Neuvostoliitto on lyönyt laimin hotellien rakentamisen ja herännyt liian myöhään tyydyttääkseen maahan saapuvien turistien virtaa.

Pullo-Bond sumutti Ranskan poliiseja

Rouen, Ranska, 30. 8. (Reuter)

Nopea musta auto, joka luultavasti salakuljetti alkoholia Ranskan rajan yli, eksytti kahdesti poliisin kintereiltään laskemalla jälkeensä James Bond-tyylistä mustaa savua.

Poliisi ilmoitti, että auton 26-vuotias omistaja kutsuu itseään ”pullojen James Bondiksi”.

Mahdollisesti juuri hän ajoi samalla autolla rajaesteiden läpi Belgian rajalla jokin aika sitten. Useita tullivirkailijoita loukkaantui.

Kaksi vuotta sitten poliisi takavarikoi samanlaisen ”itseoppineen” Bondin auton. Autossa oli vaihdettavat numerolaatat ja laitteet, jotka tarvittaessa levittivät nauloja tai öljyä tielle.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • HS 50 vuotta sitten
 • Historia

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Afganistaniin heinäkuussa pakkopalautettu Zaki Hussaini lensi takaisin Suomeen – tukiryhmä auttoi oleskeluluvassa ja maksoi lennot

  2. 2

   HS selvitti: Yksi Turun puukotuksista epäilty haki monta kertaa oleskelulupaa Ruotsista siinä onnistumatta – kertoi asuneensa Marokossa kadulla ja joutuneensa raiskatuksi

  3. 3

   Kolmevuotias sai kiinalaisesta nettikaupasta maailman ihanimman pinkin puudelipyörän – sitten ilmestyivät mystiset näppylät

  4. 4

   Somessa raivostuttiin kuvasta, jossa ”laiskat maahanmuuttajat” istuskelevat penkillä Italiassa – kunnes selvisi, että penkillä istuivat Samuel L. Jackson ja Magic Johnson

  5. 5

   22-vuotias Topi lopetti amiksen neljästi, mutta sitten hänestä tuli Tippa-T, jolle seksikin on työsuhde-etu

  6. 6

   Poliisi tutkii Vantaalla ilmoitettua maahanmuuttajataustaisen miehen puukotusta – Uhrin mukaan epäilty puukottaja kysyi, onko uhri muslimi

  7. 7

   Donald Trump katsoi auringon­pimennystä ilman suojalaseja varoituksista huolimatta – internet täyttyi meemeistä

  8. 8

   Jehovan todistajille tulvii surunvalitteluja ulkomailta, nuori nainen jakoi esitteitä joutuessaan puukotetuksi – Turun uhreista kaksi makaa yhä hengityskoneessa

  9. 9

   Linja-auto ja rekka törmäsivät Länsiväylällä, bussin kuljettaja kuoli

  10. 10

   Olympiastadionin remontissa löytyi lähes 30 vuotta sitten kadonnut lompakko – omistaja löytyi Facebookin kautta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Poliisi tutkii Vantaalla ilmoitettua maahanmuuttajataustaisen miehen puukotusta – Uhrin mukaan epäilty puukottaja kysyi, onko uhri muslimi

  2. 2

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  3. 3

   Somessa raivostuttiin kuvasta, jossa ”laiskat maahanmuuttajat” istuskelevat penkillä Italiassa – kunnes selvisi, että penkillä istuivat Samuel L. Jackson ja Magic Johnson

  4. 4

   Kolmevuotias sai kiinalaisesta nettikaupasta maailman ihanimman pinkin puudelipyörän – sitten ilmestyivät mystiset näppylät

  5. 5

   22-vuotiaana Francesca Woodman oli ottanut itsestään valtavasti alastonkuvia, jotka eivät kiinnostaneet ketään, sitten kuolema muutti kaiken

  6. 6

   Donald Trump katsoi auringon­pimennystä ilman suojalaseja varoituksista huolimatta – internet täyttyi meemeistä

  7. 7

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  8. 8

   Tämä kaikki Turun puukkoiskusta epäillyistä tiedetään – grafiikka näyttää, miten perjantain tapahtumat etenivät

  9. 9

   Suurella tohinalla pystytetyt designpysäkit seisovat hylättyinä Kampissa – ohi ei mene ratikoita, eivätkä bussien ovet mahdu avautumaan

  10. 10

   Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Poliisi tutkii Vantaalla ilmoitettua maahanmuuttajataustaisen miehen puukotusta – Uhrin mukaan epäilty puukottaja kysyi, onko uhri muslimi

  7. 7

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  8. 8

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  9. 9

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  10. 10

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  11. Näytä lisää