Ihmiset

Valikko
Ihmiset

Tapahtumia maanantaina 17. lokakuuta

Valikoima päivän menoja.

Konsertit

Café de Abejas & Armi Von Vep. Kom-ravintola (Kapteeninkatu 26) klo 20. Liput 18 e.

Finland-Korea Friendship. Sooyeon Lee, sopraano, Tae-Joon Yang, baritoni, sekä ShinPart Duo -pianoduo. Temppeliaukion kirkko (Lutherinkatu 3) klo 19. Vapaa pääsy.

Vibrafonisti Panu Savolainen. Savolaisen omia sävellyksiä. Keravan kaupunginkirjasto (Paasikivenkatu 12, Kerava) klo 18. Vapaa pääsy.

Keikat

Kvelertak. Tavastia (Urho Kekkosen katu 4–6) klo 19. Liput 29,50 e.

Antti Sarpila Swing Band ystävineen solistinaan Gunhild Carling. Louis Armstrongin musiikkia. Savoy-teatteri (Kasarmikatu 46–48) klo 19. Liput 34 ja37 e.

Aronin Elvis-show. Diakonissalaitos, D-asema KTA:n tapahtumakontti (Alppikatu 2) klo 12. Vapaa pääsy.

Sun Trio. Levynjulkaisukonsertti. G Livelab (Yrjönkatu 3) klo 19. Liput 22 e.

Mendo Monday -jamit. Housebändinä Robbie Hill kumppaneineen. Bar Mendocino (Eerikinkatu 28) klo 19–24. Vapaa pääsy.

Hilland Mondays. Pauli Halmeen ja Antti Vuorenmaan johtama Hilland Playboys vieraineen esittää juurevaa countrymusiikkia. Juttutupa (Säästöpankinranta 6) klo 20. Vapaa pääsy.

Teatteri

Ilosia aikoja, mielensäpahoittaja. Kansallisteatteri, pieni näyttämö (Läntinen Teatterikuja 1) klo 19. Liput 20, 34 ja 38 e.

Komisario Palmun erehdys. Kaupunginteatterin Arena-näyttämö (Hämeentie 2) klo 19. Liput 43 e.

Lava-ammuntaa V. Kaupunginteatterin Pengerkadun näyttämö (Pengerkatu 11) klo 19. Liput 12–24 e.

Leo. Oranssi ry (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 11) klo 19. Liput 3–33 e.

Skattkammarön. Svenska Teatern, suuri näyttämö (Pohjoisesplanadi 2) klo 18. Liput 20–36 e.

Tartuffe. Lilla Teatern (Yrjönkatu 30) klo 19. Liput 34 e.

Muut menot

Valokarnevaali 8.–22. 10. Valoteoksia, musiikkiohjelmaa, diskoja ja valoin koristeltuja huvipuiston laitteita. Viitasen Piia esiintyy klo 19 ja Anna Puu klo 20. Linnanmäki (Tivolikuja 1) klo 16–22. Vapaa pääsy.

Asunnottomien yö. Asunnottomien yö -kansalaisliike esittelee toimintaansa. Vuoden teema on Asunnottomuuden ennaltaehkäisy. Tapahtumassa on puheita, ruokaa, asumisneuvontaa, terveyspiste, ilmaisvaatejako ja soihtukulkue. Puistossa on mahdollisuus yöpyä puolijoukkuteltassa. Tulet sytytetään klo 19. Dallapépuisto klo 14–22. Vapaa pääsy.

Espanjalaisen elokuvan viikko 17.–19.10. Klo 17 Timo Malmin alustus espanjalaisesta elokuvasta. Klo 18 La Maleta Mexicana (2011). K-12. Elokuva on tekstitetty englanniksi. Klo 19.30 elokuvaviikon avaustilaisuus. Suomi–Espanja-seura järjestää. Kino Tapiola (Mäntyviita 2, Espoo). Vapaa pääsy.

Mies vailla menneisyyttä. Aki Kaurismäen elokuva. Johanna Kareen Katuvarpusia-näyttelyn ohjelmaa. Pelastusarmeija (Uudenmaankatu 40) klo 20. Vapaa pääsy.

Majakkaelokuvailta. Suomen Majakkaseura järjestää. Espoon kulttuurikeskus, Louhisali (Kulttuuriaukio 2, Espoo) klo 18.30. Vapaa pääsy.

Suomi kankaalla: Nelostie osa 8. Mainos-tv:n ja Suomen Filmiteollisuuden 10-osainen sarja (1965). Kahdeksannessa osassa matkataan Asikkalasta Lahteen. Kino Tulio (Sörnäisten rantatie 25 A, 5. krs.) klo 14–15. Vapaa pääsy.

[con]temporary kioski-festivaali 14.–22.10. Eri taiteenaloja ja yhteisöllisiä hetkiä. Lippakioski (Pitkänsillanranta, Kaisaniemenranta) klo 11–13. Vapaa pääsy.

Taideko turhaa? Keskustelusarjassa taiteesta ja sen roolista yhteiskunnassa puhumassa näyttelijä Niina Nurminen ja säveltäjä Pasi Lyytikäinen. Lavaklubi (Läntinen Teatterikuja 1) klo 17.30. Vapaa pääsy.

Teknologiako yhteiskunnan ja työelämän kohtalona? Ihmistä etsimässä digipöhinän takaa. Työelämän tutkimusyhdistyksen ja Suomen tieteen ja teknologian tutkimuksen seuran tilaisuudessa Jukka Vuorinen ja Eija Kaasinen tarkastelevat ihmisen ja teknologian suhdetta työssä. Tieteiden talo, sali 505 (Kirkkokatu 6) klo 14. Vapaa pääsy.

Näkymättömät talot. Tiedekeskus Heurekan edustalla voi tarkastella kännykän tai tabletin sovelluksella Honkarakenteen ja Muurametalojen 3d-talomalleja aidossa tonttiympäristössä. Heureka (Tiedepuisto 1, Vantaa) klo 10.30–17. Vapaa pääsy.

Nosturi Venü & PaukQ. Reggae-joogaa, ohjaajana Hanna Ruax. Dj soittaa musiikkia. Mukaan alusta tai joogamatto ja mukavat, lämpimät vaatteet. Nosturi (Telakkakatu 8) klo 19. Liput 15 e.

Lapsille

Korkeasaaren syysloma. Eläinten ruokintaa: klo 11 pikkumangusti, klo 12.30 Kissalaakso, klo 13 Amazonia, klo 14 milu ja klo 15 saukko. Tutustutaan myös Hämärätalon asukkeihin ja askarrellaan eläinten virikkeitä. Korkea­saari klo 10–16. Liput 6–12 e.

Supersankarit. Tanssiteatteri Raatikko (Viertolankuja 4 B, Vantaa) klo 9 ja 10.30. Liput 12 e.

Kalakarnevaali 8.–22.10. Ohjelmassa mm. aarteenetsintää, ruokintoja ja kilpailuja. Sea Life (Tivolitie 10) klo 10–21. Liput 13 ja 16,50 e.

Kaupunki uusiks. Kaupunkirakentelun työpajassa kasvatetaan lasten tekemää kaupunkia. Mukaan voi ottaa omia leikkiautoja ja pikkuhahmoja. Alle 10-vuotiaat aikuisen kanssa. Annantalo, galleria (Annankatu 30) klo 13–16. Vapaa pääsy.

Lasten kanssa Lähteelle 17.–23.10. Teemaviikolla syysloman toimintaa lapsille ja vanhemmille mm. työpajoja ja leikkiä. Lapinlahden lähde (Lapinlahdentie 1) klo 12–18. Vapaa pääsy.

Lasten liikennekaupungin perhepäivät. Syysloman ikärajattomina perhepäivinä voi lainata polkuauton tai polkupyörän ja kypärän. Vanhemmat tai mukana tulevat aikuiset ohjaavat lapsia turvalliseen liikkumiseen liikenteessä. Lasten liikennekaupunki (Auroranportti 2) klo 9–15. Vapaa pääsy.

Syyslomaleffa. Mark Osbornen animaatioelokuva Pikku Prinssi. K-7. Vuotalo (Mosaiikkitori 2) klo 13–14.50. Vapaa pääsy.

Toiveretki. Katri Tapolan ja Sanna Pelliccionin Toiveretki-kirjaan perustuvassa näyttelyssä on neljä tilaa, mm. aito beduiiniteltta sekä lukunurkka. Taidetalo Pessi (Kielotie 12–14, Vantaa) klo 9–14. Vapaa pääsy.

Leikkiluola. Sisähuvipuistossa mm. seikkailulabyrintti, pallokanuuna-areena, pallomeri ja liukumäkiä. Avoinna klo 10–20. Hakaniementorin pysäköintihalli (Sörnäisten rantatie 6) 1–2-vuotiaille 9 e. Yli 3-vuotiaille 14 e. Aikuiset ja sylilapset ilmaiseksi.

FunAction-päivä. Yläkoululaisille suunnatussa päivässä mm. kiipeillään, korista, pingistä, sulkista ja salibandyä. Liikuntamylly (Myllypurontie 1) klo 15.30–18.30. Liput 1,50 e.

Kisiksen Easy-Sport-syyslomaviikko 17.–21.10. Eri liikuntavaihtoehtoja alakouluikäisille. Töölön kisahalli (Paavo Nurmen kuja 1 C) klo 11–14. Liput 1,50 e.

Minnenyt.fiSatoja menovinkkejä verkossa

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Päivän menotärpit
 • Menot
 • Tapahtumat

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää

  Luetuimmat

  1. 1

   Suomalaiskenraalien suku vaikeni suuresta salaisuudesta – ”Ryssiä ollaan”

  2. 2

   Imatran surmatyöt nousivat isoksi uutiseksi maailmalla – ”Osoitus maan aseongelmasta”

  3. 3

   Saara Aalto eteni Britannian X Factorin finaaliin – kertoo esiintyvänsä Helsingissä maanantaina

  4. 4

   Opettajille helposti voisi opettaa auktoriteettia – miksi sitä ei tehdä?

  5. 5

   Italia syöksyi poliittiseen kriisiin – pääministeri Renzi kärsi kirvelevän tappion kansanäänestyksessä ja ilmoitti eroavansa

  6. 6

   Tuhannet koulutetut karkaavat Suomesta ulkomaille joka vuosi, ja entistä harvempi aikoo palata – ”Tämä on hirveän hälyttävä tulos”

  7. 7

   Lapseni on taas oma iloinen itsensä – ja kiusaajakin pääsi irti roolistaan

  8. 8

   Minua kohdeltiin huonosti työharjoittelussa – oppilaitokseni ei puuttunut asiaan mitenkään

  9. 9

   HS Imatralla: Pieni kaupunki on järkyttynyt ja ihmettelee julmuutta – ”Tämä on niin turhaa”

  10. 10

   Lars Sonckin suunnittelema Honkalinna tuhoutui tulipalossa Sipoossa: ”Siellä ei ollut enää kuin kasa kekäleitä ja piippu pystyssä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tuhannet koulutetut karkaavat Suomesta ulkomaille joka vuosi, ja entistä harvempi aikoo palata – ”Tämä on hirveän hälyttävä tulos”

  2. 2

   Minua kohdeltiin huonosti työharjoittelussa – oppilaitokseni ei puuttunut asiaan mitenkään

  3. 3

   23-vuotiasta miestä epäillään kolmen naisen murhasta Imatralla: ”Vaikuttaa, että uhrit olisivat valikoituneet sattumanvaraisesti”

  4. 4

   HS seurasi pikkujoulujen viettoa Tallinnan-laivalla: ”Mennään hyttiin pussailemaan?” – ”Mennään vaan”

  5. 5

   Yksi Imatran uhreista oli kaupunginvaltuuston puheenjohtaja – Puoluetoveri Antti Rinne: ”Hän oli minulle tärkeä ja läheinen ihminen”

  6. 6

   Imatran keskustassa vakava ampumistapaus – kolme naista surmattiin ravintolan edustalla

  7. 7

   On aika uskoa siihen: Saara Aalto menee X Factorin finaaliin

  8. 8

   Poliisi: Yksi Imatran ampumisessa kuolleista oli kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

  9. 9

   Satavuotiaan Suomen juhlalikööriksi valittiin virolainen Vana Tallinn – Alkon hallintoneuvoston johto parahti: ”Ei voi olla totta”

  10. 10

   Imatran surmatut toimittajat työskentelivät Etelä-Saimaan ja Uutisvuoksen yhteisessä toimituksessa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Nainen meni kauneusklinikalle Helsingissä – päätyi öisen autokyydin jälkeen leikattavaksi omakotitaloon Viron Pärnussa

  2. 2

   Susanne Päivärinta ja Jan Andersson kiistävät päätoimittaja Atte Jääskeläisen väitteet: Ylen linjausta perusteltiin ”muilla syillä”, juontajat sanovat

  3. 3

   Kymmenien suomalaisten kauneusleikkaukset ovat menneet pieleen – Cheyenne Järvisen rintoihin jäi rujot jäljet

  4. 4

   Ylen päätoimittajan mukaan ohjaaja Susanna Kuparinen loukkasi Sipilän vaimoa – Kuparinen: ”Järkytyin ihan hirveästi”

  5. 5

   Sanna-Mari Paakki aloitti kampanjan tissien puolesta ja joutui Ylilaudalta nousseen vihakampanjan kohteeksi – ja se kertoo siitä, mikä internetiä nyt riivaa kaikkialla

  6. 6

   HS seurasi pikkujoulujen viettoa Tallinnan-laivalla: ”Mennään hyttiin pussailemaan?” – ”Mennään vaan”

  7. 7

   Ruben Stiller kertoo HS:lle saamastaan varoituksesta ja Ylen kovista vaatimuksista Sipilä-asiassa: ”Olen hiiri ja minua pelotti”

  8. 8

   Tuhannet koulutetut karkaavat Suomesta ulkomaille joka vuosi, ja entistä harvempi aikoo palata – ”Tämä on hirveän hälyttävä tulos”

  9. 9

   Ylen juontaja tenttasi päätoimittajaa suorassa lähetyksessä – ja hukkuu nyt kiittävään palautteeseen

  10. 10

   Miten elämäsi sujuu muihin verrattuna? Lue sinulle räätälöity juttu perheestä, terveydestä, työstä ja onnesta

  11. Näytä lisää