Valikko
Ihmiset    |   Kuolleet

Rahoitusalan luja ammattilainen

Esko Rytkönen 1957–2016

Kauppatieteiden maisteri Esko Rytkönen kuoli 14. syyskuuta Helsingissä aggressiiviseen verenmyrkytykseen. Hän oli 59-vuotias, syntynyt Helsingissä 27. tammikuuta 1957.

Rytkösen kansainvälinen maailmankuva kehittyi varhain diplomaatti ja kauppapoliitikko Arvo Rytkösen isännöimässä lapsuudenkodissa.

Hän aloitti koulunkäyntinsä Algeriassa, kirjoitti ylioppilaaksi Helsingin Ranskalais-Suomalaisesta koulusta ja valmistui kauppatieteiden maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta vuonna 1980. Asevelvollisuutensa Rytkönen suoritti Nylands Brigadissa Dragsvikissa ja kotiutui vänrikkinä.

Rytkönen oli vahvatahtoinen, temperamenttinen ja nopea omaksumaan laajoja asiakokonaisuuksia. Hän luki paljon niin tieto- kuin kaunokirjallisuutta, seurasi kansainvälistä uutisvirtaa ja oli kiinnostunut historiasta sekä ympäröivästä maailmasta. Rytkösen ystävät saivat nauttia tarinoista ja loistavasta retoriikasta sekä kyvystä nähdä ­asiat yllättävässäkin valossa.

Pallopelit olivat Rytköselle tärkeitä. Hän kuvasi jalkapalloa kielenä, jota puhutaan kaikkialla ja jonka kautta saa ystäviä.

Rytkönen pelasi Käpylän Pallossa, mistä suuntasi energiansa juniorityöhön. Hänellä oli loistava pallosilmä, jota hän hyödynsi eri peleissä juoksuttamalla vastustajaansa ja liikkuen itse säästeliäästi.

Työuransa Rytkönen aloitti Nokiassa sähköistysjärjestelmien myyntityössä. Oltuaan välillä vuoden kaupallisena sihteerinä Algeriassa hänet kutsuttiin kehittämään Nokian vienti- ja projektirahoitusta. Rytkönen rakensi ja johti tuloksellisesti kansainvälistä asiantuntijaorganisaatiotaan tukien yhtiön verkkoliiketoiminnan kasvua.

Hän osallistui aktiivisesti maamme vienninrahoituksen kilpailukyvyn kehittämiseen ja oli ensimmäisenä perustamassa alan ammattilaisista koostuvaa Takuurinkiä, josta muodostui tiivis ystäväpiiri.

Rytkönen koki värikkään ja vauhdikkaan työrupeaman Posti- ja telelaitoksesta TeliaSoneraan 1997–2010. Rytkönen oli hallitusjäsen useissa osakkuus­yhtiöissä osoittaen vahvaa liiketoimintaosaamista.

Raudanlujana rahoitus­ammattilaisena ja tinkimättömänä neuvottelijana hän oli mukana kaikissa keskeisissä tapahtumissa yhtiön laajentaessa ja supistaessa toimintojaan.

Kollegana ja ihmisenä hän oli arvostettu ammattilainen pilke silmäkulmassaan.

Vuodesta 2011 Rytkönen hyödynsi osaamistaan omassa yrityksessään ja oli perustamassa rahoitusalan kollegoidensa kanssa Sagacitas Finance Partners Oy:tä. Hän oli ideoitsija ja tekijä useissa start-up yrityksissä.

Rytkösen tutustuttua tulevaan vaimoonsa kesänvietto siirtyi vähitellen Virolahdelta läheiseen Sipoon Kitööseen, josta muodostui perheelle tärkeä, yhteinen paikka.

Työ vei hänet säännöllisesti pitkille ulkomaanmatkoille, mutta hän vietti mahdollisimman paljon aikaa perheensä kanssa kotipiirissä ja osallistui aktiivisesti lastensa harrastuksiin.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Kuolleet

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  2. 2

   Tutkimus: Noin puolet suomalais­nuorista ei koe mitään puoluetta omakseen – nuorten kielteisyys romaneja kohtaan yllätti tutkijat

  3. 3

   Kun veli sairastui skitsofreniaan, Tiina Tuomisen elämässä alkoi vuosien salailu: ”Kun kerroin työkavereille, tajusin, miten paljon salaisuus oli syönyt minua”

  4. 4

   New York Times: Venäläiset keskustelivat, miten Trumpiin voisi vaikuttaa

  5. 5

   Ilmavaivoja ruisleivästä, ummetusta mustikoista – Katso, missä ruoka-aineissa saattaa piillä vatsavaivojen syy

  6. 6

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  7. 7

   Jimi Hendrix ei päässyt Helsingissä keikkaillessaan sisään ravintolaan

  8. 8

   Mauno Koiviston edeltäjän hautajaiset olivat spektaakkeli, jonka lehtikuvaaja ikuisti korkeuksista – ”Silloin ei ollut rahasta kiinni”

  9. 9

   Kesätorstaisin Mauno Koivistolle ei saanut puhua politiikkaa, muuten seuraukset olivat tylyt – lentopallokaverit muistelevat peli-iltoja Kultarannassa

  10. 10

   ”Olennaista on miehen ja naisen välinen valtataistelu” – Sofia Coppolan uudessa elokuvassa naiset tarjoavat itseään mihin hintaan tahansa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Rohkeinta on olla intiimi – Aikuisten seksipuhe on usein teinien tasolla

  2. 2

   Täytyykö kolmekymppisistä repiä kaikki irti, pohtii 34-vuotias isä ja luokanopettaja – Nyt hän hoitaa kotona lapsia, jotta ei tarvitse myöhemmin katua

  3. 3

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  4. 4

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  5. 5

   Kaupunkipyörien palautuksissa ongelmia, käyttäjät saaneet lähes sadan euron mätkyjä – ”Kyllä tällaisesta väärinymmärryksestä johtuvat tilanteet on lähtökohtaisesti hyvitetty”

  6. 6

   Leonardo da Vincin äidin arvoitus ratkesi viimein: Keksijä-taiteilija oli 15-vuotiaan orpotytön lapsi, josta varttui aikamme ylistetyin nero

  7. 7

   Video näyttää golfkentällä löntystelevän karhun – poliisi varoittaa Espoossa liikkuvasta yksilöstä

  8. 8

   Alkoholi­lain uudistus voi kaatua kokonaan – keskusta vastustaa vahvojen juomien tuloa kauppoihin

  9. 9

   Heikki Aittokosken essee: Kauna on aikamme avainsana, ja toistuvat terrori-iskut voivat panna Euroopan vielä kovalle koetteelle

  10. 10

   Tytöt ja nuoret naiset tinkivät ehkäisystä rahanpuutteen takia – ”Asun yksin ja mietin, ostanko ruokaa vai e-pillereitä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

  3. 3

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  4. 4

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  5. 5

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  6. 6

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  7. 7

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  8. 8

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  9. 9

   Kauppatieteiden opiskelija havahtui turhanpäiväiseen kulutukseensa ja alkoi vältellä kaikkea muoviin pakattua – nyt hän tekee jopa deodoranttinsa itse

  10. 10

   Onko tämä kaikkien aikojen seuramatka? 800 suomalaista lähtee Afrikkaan testaamaan ripulirokotetta, joka voi pelastaa miljoonia lapsia – sinä voit hakea mukaan matkalle

  11. Näytä lisää