Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
sunnuntaina 1. marraskuuta 2015

Suomenlahden länsimyrsky vaikeutti laivaliikennettä

HS Ilta
 
HS
Erkki Laitila Lehtikuva
Vaahtopäiset tyrskyt löivät korkeina Eiran rantamilla, mutta laiturissa olleet veneet säilyvät ehjinä.
Vaahtopäiset tyrskyt löivät korkeina Eiran rantamilla, mutta laiturissa olleet veneet säilyvät ehjinä. Kuva: Erkki Laitila Lehtikuva

Kahdeksan beaufortin länsimyrsky myllersi sunnuntaina Suomenlahdella.

Myrsky pakotti pienempiä aluksia turvaan satamiin ja viivästytti jonkin verran linjalaivojen kulkua Helsinkiin. Maamme aluevesiltä ei kuitenkaan puoleen yöhön mennessä tullut tietoja onnettomuuksista.

Tukholman saaristossa on kolmimiehinen vene kadoksissa, kerrottiin Hangon rannikkoasemalta. Myrsky irrotti Eteläsatamassa laiturien korjaamiseen käytettävän työlautan, jonka satamaluotsi joutui hinaamaan takaisin ankkuripaikkaansa.

Helsingin laitureissa olleita veneitä myrsky ei juuri vahingoittanut. Myrskyn odotetaan maanantaina laantuvan 6-7 beaufortiin.

Nuorten kesken ei ole päästy hiusasioissa yksimielisyyteen

Helsingistä lähtenyt pitkätukkien siistimisinnostus on nyt levinnyt pitkin Suomea. Herrasmiehiksi haluaville järjesti Helsingissä sosiaalityöntekijä Heikki Torvelainen ilmaisen parturin. Työnantajat ovat joissakin tapauksissa antaneet pojille rahat parturia varten, mutta osa sellaisista, jotka taloudellisista syistä eivät ole voineet käydä parturissa, on kulkenut Heikki Torvelaisen kautta.

Etelä-Makasiinikatu 5:ssä sijaitsevassa parturissa on käynyt 16 pitkätukkaa, lähtien siisteinä ulos. -- Kiertokysely Tennispalatsin yläkerrassa sijaitsevassa nuorisohuoneistossa teki selväksi, että pitkät hiukset pysyvät päässä niin kauan kuin se nuorista itsestään riippuu. Joukossa oli pari sellaistakin, jotka olivat lyhentäneet hiuksiaan, mutta useimmat pitivät hiusten lyhentämistä hassuna ajatuksena – Mitä järkeä siinä on, että ensin kovalla työllä kasvattaa pitkän tukan ja sitten antaa leikkauttaa sen, kertoi eräs poika, joka ei kertomansa mukaan ole koulussa eikä työssä, on ”muuten vaan”.

Pitkätukkaisten tekemisistä tapahtuu aina yleistyksiä. Jos me teemme jotain, jos joku meistä sattuu erehtymään johonkin, niin heti meitä kaikkia pidetään konnina.

Tennispalatsissa oleilee iltaisin osa siitä joukosta, joka syyskesällä muodosti paljon puhutun ”Eikan pumpun” Eino Leinon patsaan läheisyyteen Esplanaadille ja vanhaan kauppakujaan. Kun kesän päätyttyä tuli ajankohtaiseksi keksiä ratkaisu nuorten oleskelutilojen löytämiseksi, saatiin nuorisotoimiston toimesta Tennispalatsin yläkerta nuorten käyttöön. Nyt huoneistoon tuntuu olevan miltei pääsyvaatimuksena pitkä tukka. Kuitenkin kasvattajien piirissä ollaan sitä mieltä, että pitkät hiukset lyhenevät joulun lähestyessä, niin on käynyt jo Ruotsissa ja nimi käy meilläkin, uskoo hiusten lyhentämisinnostuksen alulle panija.

Uuden Anglian huippunopeus 133 km/tunnissa

Ford Anglian ensi vuoden malli on jo ilmestynyt Suomen markkinoille. Anglia on T-mallin tavoin säilyttänyt ulkoiset muotonsa, mutta sen rakenteessa on tapahtunut huomattavia muutoksia. Anglian 1200:n litran moottori kehittää 54 hevosvoimaa 5000 kierr./min, josta auton oman painon 770 kg huomioonottaen hevosvoimaa kohti tulee 14,3 kg, mikä puolivälitteisen taka-akseliston ansiosta antaa autolle 133 km huippunopeuden. Nelivaihteinen vaihteisto on täyin synkronoitu ja vaihdetanko vaikuttaa suoraan vaihteensiirtoon vaihdelaatikossa ilman välivipuja.

UUTISET

HS 50 vuotta sitten maanantaina 1.11.1965:

Suomenlahden länsimyrsky vaikeutti laivaliikennettä

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?