Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
tiistaina 3. marraskuuta 2015

Uusi ruoan kotiinkuljetuspalvelu tekee aterioita huippukokkien resepteillä

HS Ilta
 
Epic Foods
Epic Foodsin pulled pork -annos.
Epic Foodsin pulled pork -annos. Kuva: Epic Foods

Suomeen on tiistaina avattu vain netissä toimiva ravintola. Hauskasti nimetty Epic Foods valmistaa itse ruoat ja jakelee ne netistä ruoan tilanneille asiakkaille autollaan.

”Meillä on Espoon Tapiolassa yksi keittiö, jossa valmistetaan kaikki meidän ruoat. Sieltä ruoat pakataan autoihin ennen lounas- ja illallispiikkejä”, kertoo Oona Hilkamo Epic Foodsilta.

Toimitusaika on puolisen tuntia.

Epic Foodsilla on takanaan useita rahoittajia, kuten Hewlett-Packardin entinen varatoimitusjohtaja Alex Sozonoff. Ruokalistoista vastaavat Savoyn ja Palacen entinen keittiöpäällikkö Marko Laine sekä Petteri Luoto.

Heidän ideanaan on tehdä ”vähän parempaa kotiruokaa”.

”Käyttää tosi laadukkaita raaka-aineita ja tuoda ruokaan aina joku twisti”, Hilkamo sanoo.

”Me halutaan parantaa elämänlaatua. Jos haluat esimerkiksi lähteä snoukkaamaan tai illalla vähän puuhata kavereiden kanssa, ei tarvitse huolehtia ruoasta.”

Yrityksen pohjana on huhtikuussa perustettu Meal.fi-sivusto. Se levisi vain joidenkin ruokaintoilijoiden keskuudessa ja joka toimi eräänlaisena testiyrityksenä, josta Epic Foodsin tekijät keräsivät dataa ihmisten ruokatottumuksista ja suosikkiruoista.

”Meillä on paljon valmista dataa siitä, paljonko aterioita suurin piirtein menee, sekä joitakin ennakkotilauksia. Niiden perusteella varustetaan autoihin ruokaa”, Oona Hilkamo sanoo.

Käytännössä Epic Foods keskittyy päivittäin vain kolmeen annosvaihtoehtoon. Joka päivä on tarkoitus tarjota gluteeniton, laktoositon ja kasvisvaihtoehdot.

Ruokien kuljetus on suunniteltu yhteistyössä elintarviketurvallisuusvirasto Eviran kanssa. Eviran mukaan ruoat saavat olla matkalla maksimissaan neljä tuntia.

”Autoissamme on kuumalämpölaatikot kuumakuljetusta ja kylmät kylmäkuljetusta varten.”

Helsingissä toimii jo muitakin ruoan kotiinkuljetuspalveluita: kesäkuussa kerroimme saksalaislähtöisestä Foodorasta, jonka kautta voi tilata ruokaa lähialueen ravintoloista. Heinäkuussa julkaistulla kotimaisella älypuhelinsovellus Woltilla taas voi tehdä ennakkoon tilaukseen valitsemaansa ravintolaan ja sen kautta voi myös tilata ravintolaruokaa kotiin.

Tällä hetkellä Epic Foodsin lounas kuljetuksineen Helsinkiin tai itäiseen Espooseen maksaa kympin.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?