Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
maanantaina 4. tammikuuta 2016

Tanska aloittaa väliaikaiset rajatarkastukset Saksan rajalla

HS Ilta
 

Kööpenhamina. Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen ilmoitti maanantaina lehdistötilaisuudessa, että Tanska aloittaa välittömästi väliaikaiset rajatarkastukset Saksan vastaisella rajalla.

Tanska kertoi päätöksestään heti sen jälkeen, kun Ruotsiin matkustavilta alettiin maanantaina vaatia henkilöllisyystodistuksia joukkoliikenteessä jo Tanskan puolella. Tämä tarkoittaa mitä todennäköisimmin, että yhä harvempi turvapaikkaa hakeva pääsee matkustamaan Tanskasta Ruotsiin.

”Me reagoimme päätökseen, joka tehtiin Ruotsissa, ja myös päätöksiin, joita on tehty aiemmin Norjassa ja Suomessa”, Løkke Rasmussen sanoi.

Hän totesi odottavansa, että Ruotsin toimet aiheuttavat vakavia häiriöitä liikkumiseen maiden välillä, ja tähän on vastattava.

”Tämä on suuri askel ja nähtävä vasten Eurooppaa ravistelevan vakavan siirtolais- ja turvapaikkakriisin taustaa. Se on vakavin ja monimutkaisin kriisi, jonka olemme kokeneet tällä vuosisadalla.”

Tarkastukset kestävät aluksi kymmenen päivää, minkä jälkeen niitä voidaan pidentää.

Løkke Rasmussen painotti, että ihmisillä on edelleenkin oikeus hakea turvapaikkaa Tanskasta. Hän totesi, että on myös mahdollista, että tarkastukset saavat yhä useamman hakemaan turvapaikkaa Tanskasta, kun heidät pysäytetään rajalla.

Pääministeri arvioi, että päätös on vain seurausta Euroopan kyvyttömyydestä tehdä päätöksiä. Hän torjui ajatuksen siitä, että Tanska olisi osaltaan synnyttämässä tietynlaista dominoefektiä Euroopassa.

”On melko selvää, että olemme tilanteessa, jossa jos Euroopan unioni ei kykene vartioimaan ulkorajojaan, yhä useammat maat ottavat käyttöön väliaikaisia rajatarkastuksia.”

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?