Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
maanantaina 4. tammikuuta 2016

Pärjäätkö työhaastattelussa? Testaa, miten selviät kysymyksistä rekrytoinnin ammattilaisten silmissä

Näin vastaat työhaastattelun kysymyksiin oikein.

HS Ilta
 
Tämä oli kauhein kysymys työhaastattelussa - ja näin siihen pitäisi vastata
Tämä oli kauhein kysymys työhaastattelussa - ja näin siihen pitäisi vastata
Vastavalmistunut juristi Elina Juutilainen kertoo, mikä oli pahin työhaastattelussa tehty kysymys. Juutilaisen mentori Hanna Kotola neuvoo, miten hankalan kysymyksen voi kääntää edukseen. Toimittaja Jaakko Lyytinen. Kuvaaja ja leikkaaja Kimmo Räisänen

Uusi vuosi, uusi työpaikka!

Alkuvuosi on otollinen ajankohta työpaikan vaihdolle. Monet yritykset ajoittavat rekrytointejaan uuden tilikauden alkuun.

Työhaastatteluun valmistautumista voi – ja kannattaa – treenata, sillä haastatteluissa kysytään usein samoja kysymyksiä. Miten kerrot heikkouksistasi? Entä reagoimisestasi stressiin?

HS keräsi yhdeksän yleistä työhaastattelukysymystä ja selvitti, minkälaisia vastauksia rekrytoinnin ammattilaiset niihin hakevat.

Vinkkejä vastauksiin antoivat konsulttiyritys Mercuri Urvalin työpsykologi ja seniorikonsultti Annukka Tervo sekä psykologi Juho Toivola, joka toimii satoja uusia työntekijöitä parhaillaan rekrytoivan lentoyhtiö Finnairin rekrytointipäällikkönä.

Tervo sanoo, ettei työhaastatteluun voi valmistautua liikaa. Hän muistuttaa kuitenkin, että vastaukset eivät saa kuulostaa liian valmiiksi mietityiltä.

”Monesti sillä ei ole niin paljon väliä, mitä sanot, vaan miten sanot asiasi”, Tervo sanoo. Vuorovaikutustaidot korostuvat haastattelussa.

”Varaudu kertomaan haastattelussa esimerkkejä, jotka osoittavat väitteesi oikeiksi”, Toivola puolestaan neuvoo.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?