Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
keskiviikkona 4. marraskuuta 2015

Ulkoilija löysi syyskuussa kadonneen Nela Utkinan kuolleena metsästä

HS Ilta
 
Sami Kero / HS
Nela Utkinaa etsittiin Nuuksiossa 24. lokakuuta.
Nela Utkinaa etsittiin Nuuksiossa 24. lokakuuta. Kuva: Sami Kero / HS

Lähes kaksi kuukautta sitten kadonnut Nela Utkina (o.s. Saglenova) löytyi keskiviikkona kuolleena Espoon Nuuksiosta.

Poliisi ei epäile katoamiseen tai kuolemaan liittyvän rikosta. Tapauksen tutkinta jatkuu normaalina kuolemansyyntutkintana, eikä poliisi tiedota tapauksesta tämän enempää.

”Laki on niin vahva kuolemansyyntutkinnan kohdalla, ettei poliisi voi kommentoida muuta kuin, että tutkintaa jatketaan kuolemansyyntutkintana”, kertoo viestintäjohtaja, ylikomisario Juha Hakola Helsingin poliisilaitokselta.

Kuolemansyyntutkintaan liittyvät yksityiskohdat ovat lain mukaan salassapidettävää tietoa.

HS:n tietojen mukaan ulkoilija löysi Utkinan keskiviikkona aamupäivällä. Utkina löytyi metsästä Nuuksion kansallispuistosta.

Poliisi lopetti aktiivisten maasto- ja vesistöetsintöjen tekemisen Nuuksiossa jo muutama viikko sitten. Jarkko Hyöppösen johtama vapaaehtoisten etsijöiden ryhmä on kuitenkin etsinyt Utkinaa päivittäin parin viikon ajan. Mukana on ollut myös punkaharjulainen Reino Savukoski, joka on perehtynyt erityisesti haastaviin vesistöetsintöihin.

Hyöppönen ja yli sata kadonnutta vuoden 1987 jälkeen löytänyt Savukoski olivat Nuuksiossa myös keskiviikkona. Utkinan ruumista ei kuitenkaan löytänyt kukaan vapaaehtoisen etsintäryhmän jäsenistä.

”Tämä on traagista ja surullista kaikin puolin. Omaisille pahinta on kuitenkin epätietoisuus”, Hyöppönen kertoo.

Vapaaehtoisten etsijöiden viimeisin suurponnistus alkoi perjantaina 23. lokakuuta. Etsinnät keskitettiin Nuuksion vesistöihin.

”Siinä sivussa teimme etsintöjä myös vesistöjen lähistöllä, esimerkiksi suoalueilla ja jyrkänteiden luona”, Hyöppönen toteaa.

Hyöppösen luotsaama Kadonneen etsintä -ryhmä julkaisi keskiviikkona yhteisöpalvelu Facebookissa Utkinan aviomiehelle Sergei Utkinille osoitetun julkisen viestin. Utkin osallistui aktiivisesti etsintöihin ja kertoi tilanteesta HS:n haastattelussa syyskuussa.

”Toivon ettet milloinkaan etsisi syitä tapahtuneeseen itsestäsi, syyllisiä ei ole”, Hyöppönen kirjoittaa Facebook-viestissä.

Etsintäryhmä lupaa tukea aviomiestä jatkossakin.

Sergey - sinuun olen alusta asti luottanut, vilpittömyytesi aistinut ja epätoivosi ja ahdinkosi tuntenut. Tiedän ettei...

Posted by Kadonneen Etsintä on  Wednesday, 4 November 2015

Tšekkiläinen, vuosia Suomessa asunut Nela Utkina, 27, katosi keskiviikkona 9. syyskuuta. Viimeinen varma havainto Helsingin Malminkartanossa asuneesta naisesta oli katoamispäivän aamulta, jolloin hän nousi bussista Kattilan pysäkillä Nuuksiossa.

Katoamispäivänään Utkina ilmoitti jäävänsä pois töistä päänsäryn takia ja menevänsä lääkäriin. Tämän jälkeen hän lähti kotoaan Helsingin Malminkartanosta Vantaan Myyrmäessä sijaitsevaan Myyrmanni-kauppakeskukseen ja sieltä kohti Espoon Nuuksiota.

Bussin valvontakamera taltioi Nuuksiossa Kattilan päätepysäkille jääneen Utkinan, mutta tämän jälkeen hänen jälkensä hävisivät tyystin.

Utkinan kännykästä lähetettiin viesti hänen äidilleen katoamispäivänä kello kahden jälkeen. Poliisi ei ole kertonut viestin sisällöstä julkisuuteen. Poliisin mukaan puhelin paikantui viimeisen kerran kansallispuiston keskeistä aluetta lähellä olevaan tukiasemaan.

Nela Utkina avioitui viime kesänä Tšekissä, ja Suomen viranomaisten järjestelmissä hänen sukunimensä on ollut vielä Saglenova. Tästä syystä myös viestimissä on esiintynyt sekä Utkina- että Saglenova-sukunimiä.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?