Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
keskiviikkona 4. marraskuuta 2015

Aarnio antoi lopulta selityksen rahoille: ”Peräisin kuolleelta miljonääriltä”

HS Ilta
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Jari Aarnio
Jari Aarnio Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Fakta

Aarniota syytetään lukuisista rikoksista

 Helsingin huumepoliisin entistä päällikköä Jari Aarniota syytetään lukuisista rikoksista. Vakavimmat syytteet koskevat törkeitä huumausainerikoksia ja törkeitä virkarikoksia.

 Tiistaina alkoi Aarnion pääkuuleminen, jossa Aarnio kertoo omia näkemyksiään tapahtumista.

 Aarnion kuuleminen jatkuu keskiviikkona ja mahdollisesti myös perjantaina, joka on varattu varapäiväksi.

 Aarnio ja kaikki muutkin syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

Oikeudessa kuultiin keskiviikkona Jari Aarnion selitys hänen runsaalle käteisen rahan käytölleen. Aarnion mukaan rahat ovat peräisin miljonääriltä, joka kuoli vuonna 2002.

Aarnion mukaan hän oli auttanut liikemiestä vuosien ajan erilaisissa liiketoimissa. Aarnio sanoi, ettei liikemies maksanut hänelle palkkaa, vaan sijoitti palkkiot. Ennen kuolemaansa liikemies oli halunnut antaa rahat Aarniolle.

Aarnion mukaan hän sai rahat käteisenä liikemiehen liikekumppanilta Kaupunginteatterin lipunmyynnin läheisyydessä. Summa oli ollut 447 000 euroa. Mitään kuittia Aarnio ei ollut saanut.

Aarnio kertoi, ettei voinut missään tapauksessa kertoa varoista verottajalle, koska liikemies oli vannottanut, ettei hänen yhteydenpitonsa Aarnioon saa ikinä paljastua.

Aarnio selitti myös sitä, miksei hän ole kertonut rahojen alkuperää tutkinnan aikana. ”Tää ei kuulu asiaan, mistä mua tutkitaan. Epäillään, että on tehty huumekauppaa 2010 ja siitä eteenpäin ja tää ei kuulu siihen ollenkaan”, Aarnio sanoi.

Aarnio kertoi, että on säilyttänyt rahoja kotona kassakaapissa ja toisessa turvallisessa paikassa. Hän ei halunnut kertoa, mikä toinen paikka oli.

Aarnion mukaan rahat ovat hänen laskelmiensa mukaan nyt käytetty.

Aarnion kertoman mukaan hän oli muun muassa turvannut miljonäärin tapaamisia, kun tämä oli tavannut arabiliikemiehiä, jotka halusivat viedä arabimaihin pohjoismaisia eliittiprostituoituja.

”Kuulostaa siltä, että olet auttanut laittomissa bisneksissä, jopa parittamisessa”, syyttäjä Mikko Männikkö sanoi.

”No sitten kuulostaa. Olen auttanut tapaamisissa, joissa liikemies on tavannut arabiliikemiehiä. Olen myöhemmin kuullut, että naisia on sinne mennyt ja heille on ostettu kaikenlaista. En koe olleeni parittajana tässä”, Aarnio vastasi.

Syyttäjä tiukkasi myös, kuka oli liikemies, joka luovutti rahat Aarniolle Kaupunginteatterin lipunmyynnin lähellä. ”Hän on virolainen ja etunimi on Veiko”, Aarnio vastasi.

”Tiedetäänkö mitään muuta kuin, että se oli Veiko?” Männikkö kysyi.

”Veiko”, Aarnio vastasi.

Aarnio toisti myös, että hänen mielestään rahalla on laillinen alkuperä, koska liikemies oli sen laillisilla liiketoimilla hankkinut. ”Teidän mielestä pimeät tulot on laillista rahaa?” Männikkö kysyi. ”No”, Aarnio vastasi.

Aarniota kuultiin aluksi miljonääriin liittyen suljetuin ovin. Käräjäoikeus kuitenkin päätti, ettei kuulemisessa ollut mitään salaista, joten Aarniota kuultiin uudelleen yleisön läsnä ollessa.

Syyttäjien käsityksen mukaan Aarnion varat ovat peräisin huumekaupoista.

Aarnio kommentoi jälleen myös hänen omakotityömaaltaan löytynyttä runsaan 60 000 euron rahakätköä. Aarnion käsityksen mukaan kyse on alamaailman lavastuksesta.

Hänen mukaansa summa on kuin ”roska silmässä” verrattuna siihen, kuinka suuria juttuja huumepoliisi tutki United Brotherhood -jengiin ja Helvetin enkeleihin liittyen.

Aarnio huomautti myös, ettei rahoista löytynyt hänen sormenjälkiään tai dna:ta, vaan jengiläisiin liittyvien henkilöiden näpinjälkiä.

Aarnio totesi lisäksi, että naapurit ovat kertoneet, että tontilla on käynyt joku tyyppi epämääräiseen aikaan.

”Hän oli tullut kävellen isolta tieltä, missä oli odottanut Helsingin taksi ja hänellä oli ollut joku laukku mukana”, Aarnio sanoi.

Aarnio on syytteessä muun muassa useista törkeistä huumausainerikoksista ja törkeistä virkarikoksista. Syytteiden mukaan Aarnio on ollut junailemassa Hollannista Suomeen lähes tuhatta kiloa hasista. Aarnio on syyttäjien mukaan toiminut huumeiden maahantuonnissa järjestäjänä, neuvojana, yhteyden pitäjänä ja kontaktien luojana. Hänen epäillään yrittäneen myös vaikeuttaa poliisin huumetutkintaa.

Aarnion pääkuuleminen jatkuu toista päivää Helsingin käräjäoikeudessa. Aluksi oli Aarnion puolustusasianajajan Riitta Leppiniemen vuoro esittää kysymyksiä. Seuraavaksi kysymyksiä esittävät syyttäjät ja sen jälkeen vielä muiden syytettyjen asianajajat. Aarnion kuuleminen saattaa jatkua vielä perjantaina.

Aarnio on kiistänyt kaikki syytteet.

Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti on edennyt syytettyjen ja todistajien kuulemiseen. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Toimittaja: Minna Passi, leikkaus ja grafiikka: Boris Stefanov

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?