Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
perjantaina 4. joulukuuta 2015

Ihalainen: ”En usko pakkolakien läpimenoon”

HS Ilta
 
Lauri Ihalainen ei usko pakkolakien läpimenoon
Lauri Ihalainen ei usko pakkolakien läpimenoon
Entinen työministeri Lauri Ihalainen (sd) arvioi HSTV:n Studio Kulmapöydässä perjantaina, että hallitus tekisi viisaasti, jos se laittaisi pakkolakiesityksensä vielä hyllylle. Toimittajat: Marko Junkkari ja Martta Nieminen

Kansanedustaja Lauri Ihalainen (sd) sanoo, että hallituksen olisi viisasta laittaa pakkolakipakettinsa vielä hyllylle.

”Ilman muuta se avaisi lukon neuvotteluilta. Paketti herättää epäluottamusta. Hallituksella on aikaa ja se kannattaisi käyttää nyt kun monelta taholta on annettu ymmärtää, että neuvottelupöytään kannattaisi palata”, Ihalainen sanoi HSTV:n Studio Kulmapöydän lähetyksessä perjantaina.

SAK:n entinen pitkäaikainen puheenjohtaja Ihalainen kertoi keskustelleensa pitkin syksyä yhteiskuntasopimusneuvottelujen osapuolten kanssa.

”Taustalla olen ehkä vähän vanhasta muistista käynyt keskusteluja ja pyrkinyt vaikuttamaan siihen, että jaksettaisiin tähdätä asioiden yhteisiin ratkaisuihin”, Ihalainen sanoo.

Neuvottelujen kariutumisesta ja kolmikannan saamista kolhuista Ihalainen on murheissaan. Syyllisiä epäonnistumiseen hän ei suostu suoraan nimeämään. Hallituksen ja EK:n toimintatavat saavat kuitenkin Ihalaiselta vakavat moitteet.

”Syyllisten etsiminen ei rakenna mitään. Syitä on varmasti monia. Pakkolakipaketti luo hermostuneisuutta, koska se on niin todella epäoikeudenmukainen”, Ihalainen sanoi.

Hän piti myös EK:n kahden viikon takaista ilmoitusta, ettei laajoja palkkaratkaisuja enää tehdä erittäin huonosti ajoitettuna.

”Ei ollut uutinen, että EK näin ajattelee, mutta ajoitus ei ollut kauhean hyvä.”

Ihalainen uskoo, että kolmikanta eli työmarkkinaosapuolten ja hallituksen yhteistyö on edelleen paras tapa kehittää Suomea.

”Se mistä olen erityisen surullinen on, että EK on suorastaan kannustanut hallitusta tekemään yksipuolisia uudistuksia. En usko, että tämä on pitkässä juoksussa heidänkään etujen mukaista”.

Neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta kariutuivat varsinaisesti Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n ilmoitukseen, ettei se jatka neuvotteluja.

Ihalainen ei suostu AKT:ta suoraan arvostelemaan, mutta huomauttaa, että sopimuksia on ennenkin tehty ilman kuljetusalaa. Liitto on ollut perinteisesti hankala pala neuvotteluissa ja varsin herkkä ryhtymään lakkoihin, joilla se pystyy seisauttamaan koko Suomen viennin.

”Olen varmasti viimeinen ihminen lähtemään tuomitsemaan mitään liittoa. Mutta olisi ollut hyvä, että olisivat ensin katsoneet, mikä se neuvotteluratkaisu on ja olisivat sitten päättäneet, voiko siinä olla mukana. Näin on aina ennenkin toimittu”, Ihalainen sanoo.

Lähetyksen lopussa toimittaja Marko Junkkari pyysi Ihalaista pitämään sekä AKT:n että EK:n edustajille 15 sekunnin puheen. Ihalainen kehotti kaunein sanoin molempia osapuolia palaamaan neuvottelupöytään.

Rio Gandara / HS
Lauri Ihalainen (sd).
Lauri Ihalainen (sd).
Lauri Ihalaisen koskettava puhe AKT:n ja EK:n päättäjille Studio Kulmapöydässä
Lauri Ihalaisen koskettava puhe AKT:n ja EK:n päättäjille Studio Kulmapöydässä
Entinen työministeri Lauri Ihalainen (sd) piti Studio Kulmapöydän pyynnöstä puheen AKT:n valtuustolle ja EK:n hallitukselle.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?