Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
tiistaina 5. tammikuuta 2016

Vaarallista ilkivaltaa Helsingin metroradalla – ”Juna olisi voinut suistua raiteilta”

HS Ilta
 
Helsingin poliisilaitos
Metallinen pyöräteline juuttui metrojunan rakenteisiin.
Metallinen pyöräteline juuttui metrojunan rakenteisiin. Kuva: Helsingin poliisilaitos

Metrojuna ajoi päin raiteille heitettyä pyörätelinettä maanantai-iltana Siilitien metroaseman tuntumassa Helsingissä. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa, mutta poliisin mukaan lopputulemana olisi voinut olla myös vakava onnettomuus.

Metronkuljettaja havaitsi kello 22.30:n aikaan, että raiteilla on sinne kuulumaton iso esine. Juna päätyi lukkojarrutuksesta huolimatta metallisen pyörätelineen päälle.

”Tässä olisi voinut olla ainekset vakavaan turmaan. Pyöräteline on sen verran järeä, että pahimmillaan metro olisi voinut suistua raiteilta”, rikoskomisario Jouni Jokinen kertoo.

Junan pysähtymispaikka sijaitsi noin 250 metriä idän suuntaan Siilitien metroasemasta. Teline saatiin irrotettua, minkä jälkeen juna pystyi jatkamaan matkantekoaan. Mahdollisia aineellisia vahinkoja ei poliisin mukaan pystytty selvittämään tapahtumapaikalla.

Vaarallinen tempaus on poliisin tutkinnassa liikennetuhotyönä. Poliisi ei ole toistaiseksi tehnyt kiinniottoja tapaukseen liittyen.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?