Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
perjantaina 6. marraskuuta 2015

Mies otti aseen esiin vastaanottokeskuksen edessä Helsingissä – epäillään rikoksen valmistelusta

HS Ilta
 
Ruut Luukkonen
Poliisi otti kiinni aseistautuneen miehen Helsingin Pitäjänmäessä torstai-iltana.
Poliisi otti kiinni aseistautuneen miehen Helsingin Pitäjänmäessä torstai-iltana. Kuva: Ruut Luukkonen

Poliisi on edistynyt vastaanottokeskuksen edustalla Helsingin Pitäjänmäellä torstai-iltana tapahtuneen välikohtauksen tutkinnassa. Aseen Kutomotien vastaanottokeskuksen pihassa esiin ottanutta miestä epäillään törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Alle 30-vuotias mies oli poliisin mukaan ajanut henkilöautolla vastaanottokeskuksen eteen ja kaivanut käsiaseen esiin. Mies ei ampunut eikä kukaan loukkaantunut tilanteessa.

Helsingin poliisilaitoksen viestintäjohtajan, ylikomisario Juha Hakolan mukaan miehen autosta löytyi konepistooli ja käsiase. Poliisi selvittää niiden alkuperää.

Poliisi sai epäillyn miehen kiinni tapahtumapaikalta. Operaatioon osallistui noin kello 22.30 useita poliisipartioita, ja kiinniotto sujui rauhallisesti. Näin kertoo myös lähistöllä asuva ja tilannetta seurannut Ruut Luukkonen.

”Näin kun poliisit rupesivat vetämään luotiliivejä päälle ja ottivat kilvet esiin”, Luukkonen kertoo.

Luukkonen havaitsi myös, kuinka kaksi poliisipartiota keskusteli turvapaikanhakijoiden kanssa Kutomotien vastaanottokeskuksen pihassa. Noin 200 metrin päässä seisoi keskellä tietä henkilöauto, jonka ympärillä oli useita poliiseja. Epäilty oli tässä vaiheessa jo otettu kiinni ja poliisit pitelivät häntä maassa.

Poliisi on kommentoinut tapausta toistaiseksi varsin niukasti. Hakolan mukaan tämä johtuu siitä, että tutkinta on edelleen suhteellisen alussa. Motiivista, rasistisesta tai mistä tahansa muustakaan, ei ole vielä tietoa.

”Vain epäilty pystyy sitä avaamaan. Emme voi alkaa arvailemaan”, Hakola tyytyy toteamaan.

”Epäillyn ja muiden asianosaisten kuulustelut on aloitettu. Poliisi selvittää tapahtumaan johtaneita syitä.”

Hakola kertoi HS:lle perjantaina aamulla, että Helsingin poliisi tekee riskiarviota Supon eli suojelupoliisin kanssa. Riskiarviota päivitetään muutenkin jatkuvasti.

Poliisin mukaan tapaukseen liittyen ei ole tällä haavaa enempää tiedotettavaa.

Vastaanottokeskuksiin ja niissä asuviin turvapaikanhakijoihin on kohdistunut tänä syksynä muitakin vakavia uhkia eri puolilla Suomea. Kaikista vakavimmat rikostutkinnat ovat käynnissä Lammin ja Kouvolan iskuista, joista kummassakin vastaanottokeskus yritettiin polttaa.

Eri puolille Suomea on perustettu paljon uusia vastaanottokeskuksia sen jälkeen, kun turvapaikanhakijoiden määrä lähti jyrkkään nousuun.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?