Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS Ilta
torstaina 7. tammikuuta 2016

Kovan onnen juna Kolarista Helsinkiin oli kahdeksan tuntia myöhässä: Ensin pysäytti pakkanen, sitten hirvi

Pakkanen aiheutti liikenteessä ongelmia, mutta viisi tuntia lähdössä ja tuntikaupalla lisää matkan varrella myöhästynyt Kolarin-juna lienee yksi huono-onnisimpia tapauksia.

HS Ilta
 
Jaakko Alatalo
Junat Kolarista kulkevat dieselveturin vetäminä. Torstaina pakkanen hyydytti veturin tyystin, ja junan lähtö myöhästyi viisi ja puoli tuntia. Kuva otettu helmikuussa 2010.
Junat Kolarista kulkevat dieselveturin vetäminä. Torstaina pakkanen hyydytti veturin tyystin, ja junan lähtö myöhästyi viisi ja puoli tuntia. Kuva otettu helmikuussa 2010. Kuva: Jaakko Alatalo

Matkustajat kiipesivät eilen keskiviikkona Kolarin asemalla pahaa aavistamatta epäonnisen pikajuna 272:n kyytiin. Junan oli määrä lähteä kohti Helsinkiä. Paukkupakkasessa vanha dieselveturi ei kuitenkaan suostunut yhteistyöhön.

Veturin teknisen vian vuoksi jouduttiin tuomaan korvaava dieselveturi Kemistä. Matkustajien kärsivällisyyttä koeteltiin, sillä odotus venyi pitkäksi: lähtö viivästyi peräti viisi ja puoli tuntia.

Vastoinkäymiset jatkuivat, kun veturi törmäsi hirveen Tornion ja Kemin välillä. Juna pysähtyi törmäyksen vuoksi, ja viivästystä tuli roimasti lisää.

Kemissä juna oli jo yli kahdeksan tuntia myöhässä aikataulustaan.

Junat törmäilevät hirviin, peuroihin ja poroihin tämän tästä, kertoo viestintäpäällikkö Mika Heijari VR:stä.

Kun juna ajaa hirven yli, voi iso eläin rikkoa vaikkapa veturin alla olevia paineilmaletkuja. Siksi juna pysähtyy, ja kuljettaja menee tutkimaan, onko laitteisto vaurioitunut. Jos on, niin kuljettaja tutkii, voiko hän itse korjata viat vai tarvitaanko lisäapua.

Yksi matkustaja kertoi Facebookissa, että hänen pitäisi olla jo töissä, mutta juna oli vasta Kokkolassa.

Kello 11.36 pikajuna 272 jatkoi matkaansa kohti Helsinkiä. Arvioitu saapumisaika Helsinkiin oli kello 16:n tienoilla. VR:n Heijari sanoi, että juna myöhästyi niin paljon, että matkustajat saavat lippurahansa takaisin.

HS ILTA

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?