Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS Ilta
perjantaina 8. tammikuuta 2016

Docpoint julkaisi ohjelmistonsa – mukana uutuuselokuva, jossa Jorma Ollila ja muut yritysjohtajat kertovat metsästysharrastuksestaan

HS Ilta
 
Euphoria Film
Jorma Ollila esiintyy muiden yritysjohtajien kanssa metsästysharrastuksesta kertovassa lyhytelokuvassa Eleganssi. Metsästyskoirilla on elokuvassa keskeinen rooli.
Jorma Ollila esiintyy muiden yritysjohtajien kanssa metsästysharrastuksesta kertovassa lyhytelokuvassa Eleganssi. Metsästyskoirilla on elokuvassa keskeinen rooli. Kuva: Euphoria Film

Tammikuun lopussa Helsingissä järjestettävä dokumenttielokuvien festivaali Docpoint julkaisi perjantaina ohjelmistonsa.

Festivaalin avajaiselokuva on Ari Matikaisen Sota ja mielenrauha. Myös muita kotimaisia elokuvia on ohjelmistossa runsaasti.

Etukäteen kiinnostavimpiin kuuluvat muun muassa suomalaissukeltajien epäonnisesta sukelluksesta Norjassa kertova Juan Reinan Takaisin pintaan sekä Virpi Suutarin Eleganssi, jossa yritysjohtajat Jorma Ollila, Heikki Reenpää ja Antti Herlin kertovat yhteisestä harrastuksestaan eli metsästyksestä. Lyhytelokuvassa ovat isossa roolissa myös metsästäjien koirat, setterit ja pointterit, joilla on komea sukupuu ja loistava seisonta.

Henkilökuvista festivaalilla esitetään uudet dokumentit jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovicista sekä elokuvaohjaaja Rainer Werner Fassbinderistä. Festivaalilla nähdään myös vastikään kuolleen Chantal Akermanin viimeiseksi jäänyt elokuva No Home Movie. Akerman on usein laskettu 1900-luvun merkittäviin elokuvantekijöihin.

Tuoreista amerikkalaiselokuvista esillä on muun muassa Matthew Heinemanin Cartel Land, kuvaus Meksikon huumekartelleista. Elokuva kärkkyy parhaillaan Oscar-ehdokkuutta.

Klassikkoelokuvien puolelta ohjelmistossa ovat Peter von Baghin parhaisiin töihin usein laskettu Helsinki, ikuisesti sekä elokuvaesseen uranuurtajan Chris Markerin sattumanvarainen Sans Soleil.

Docpoint järjestetään 25.–31. tammikuuta Helsingissä.

HS ILTA

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?