Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
torstaina 10. joulukuuta 2015

Netin vihatuin lääkekeinottelija osti Wu-Tang Clanin uniikin levyn kahdella miljoonalla, bändikin nolostui

HS Ilta
 
Helsingin Sanomat
Wu-Tang Clanin Once Upon a Time in Shaolin -levyä painettiin yksi kappale.
Wu-Tang Clanin Once Upon a Time in Shaolin -levyä painettiin yksi kappale.

Uutisoimme maaliskuussa 2014, että legendaarinen rap-yhtye Wu-Tang Clan julkaisee albumin, josta otetaan vain yhden kappaleen painos, ja se myydään eniten tarjoavalle:

Levy pakataan marokkolaisartisti Yahyan suunnittelemaan ja kaiverruksilla koristelemaan koteloon. Tupla-albumille tulee 31 raitaa ja sillä vieraileviin artisteihin kuuluvat muun muassa räppäri Redman, Bonnie Jo Mason – joka tunnetaan paremmin nimellä Cher – sekä jalkapallojoukkue FC Barcelonan pelaajat.

Once Upon a Time in Shaolin -levyn hinnaksi povattiin alustavasti miljoonia.

Marraskuun lopulla Wu-Tang Clan ilmoitti myyneensä levyn ”tuntemattomalle ostajalle”. Bändiä lähellä oleva lähde kertoi kauppahinnaksi 2 miljoonaa dollaria.

Nyt amerikkalainen Bloomberg-lehti on paljastanut laajassa artikkelissaan, että nuo dollarit tulivat internetin vihatuimman miehen Martin Skhrelin syvistä taskuista.

Martin Skhreli.
Martin Skhreli.

Kirjoitimme Skhrelistä syyskuussa. 32-vuotiaan uraohjuksen johtama sijoitusrahasto osti tunnetun aids-lääkkeen ja nosti sen hinnan välittömästi 55-kertaiseksi. Internet raivostui ja presidenttiehdokkaat Hillary Clintonista Donald Trumpiin kritisoivat Skhreliä. Skhreli vastasi kritiikkiin reteästi lainaamalla rap-tähti Eminemin sanoituksia.

Julkinen paine kuitenkin kasvoi, Skhreli sulki Twitterinsä ja lopulta lupasi alentaa lääkkeen hintaa. Guardian-lehti raportoi, ettei Skhreli pitänyt sanaansa: Turing Pharmaceuticals tarjoaa alennuksia lääkkeestä sairaaloille, mutta se ei alentanut lääkkeen varsinaista hintaa.

Bloombergin mukaan Skhreli innostui rap-lyriikoista yläasteella luettuaan Shakespearea. Eritoten Wu-Tang Clanin kappale C.R.E.A.M. (Cash Rules Everything Around Me) kosketti häntä.

Rikastuttuaan lääkebisneksillään Skhreli alkoi keräillä musiikkiin liittyviä esineitä ja hankki kokoelmiinsa esimerkiksi Kurt Cobainin luottokortin. Wu-Tang Clanin uniikkialbumin houkuttimena oli myös pääsy lounaalle bändin nokkamiehen RZA:n kanssa.

Shkreli tajusi, että bändiä voisi haitata hänen imagonsa netin ja koko Yhdysvaltojen vihatuimpana miehenä.

”Olin huolestunut, että diili raukeaisi,” Skhreli kertoi Bloombergille.

”Mutta siinä vaiheessa kauppa oli jo tehty.”

Kun Wu-Tang Clan kuuli Bloombergin aikeista julkaista albumin ostajan henkilöllisyys, se lähetti lehdelle tiedotteen. Siinä luki, että kauppa solmittiin toukokuussa, monta kuukautta ennen kuin Skhrelin lääkebisnekset tulivat julkisuuteen: ”Päätimme antaa huomattavan osuuden tuotoista hyväntekeväisyyteen.”

Bloombergin mukaan Skhreli haluaisi, että useammat muusikot tekisivät hänelle yksityisiä albumeja.

Itse asiassa hän kyseli viimeksi tänään Twitterissä, kenen pitäisi olla seuraavana:

UUTISET

HS:n Haloo Eurooppa -joulukalenterin 10. luukku, Hollanti:

Pitkien ihmisten vaateliikkeen omistajan mukaan korot pukevat 190-senttisiä

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?