Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
maanantaina 11. tammikuuta 2016

Hockey News ylistää Suomen kiekkoihmettä: Maailmassa ei ole Suomea parempaa jääkiekkomaata

”Yksikään maa ei pärjää paremmin kuin Suomi”

HS Ilta
 
Vesa Koivunen
Patrik Laine nostamassa MM-pokaalia nuorten jääkiekon MM-kisojen finaalissa.
Patrik Laine nostamassa MM-pokaalia nuorten jääkiekon MM-kisojen finaalissa. Kuva: Vesa Koivunen

Jääkiekkolehti Hockey Newsin veteraanikolumnisti Ken Campbell ylistää tuoreimmassa kolumnissaan Suomen jääkiekkoihmettä ja listaa asioita, joissa Suomen jääkiekkoilun taso näkyy.

”Voisi helposti väittää, että maailmassa ei ole Suomea parempaa jääkiekkomaata, mikäli suhteutetaan maiden koko. Mitä tulee pelaajien esityksiin arvokilpailuissa ja NHL:ssä, yksikään maa ei pärjää paremmin kuin Suomi”, Ken Campbell kirjoittaa.

Campbellin mukaan Suomen menestymisen huomaa jo alle 20-vuotiaiden MM-kisojen mitalitilastoja tarkastelemalla. Suomi on voittanut vuosien mittaan neljä kultamitalia ja kaikkiaan 13 mitalia. Ruotsi on voittanut vain kaksi kultaa ja 15 mitalia yhteensä. Yhdysvalloilla, joilla on 59 kertaisesti asukkaita Suomeen verrattuna ja seitsemän kertaa enemmän pelaajia ja jääkiekkohalleja, on neljä kultaa ja yhteensä 10 mitalia. Vuoden 2016 MM-voitolla Suomi on nuorten jääkiekkokisojen mitalitilastojen kolmantena Kanadan ja Venäjän/Neuvostoliiton jälkeen.

Campbellin mielestä Suomi on jääkiekon Esa Tikkanen.

”Se on aina korvissasi, kannoillasi, aina iholla, eikä päästä koskaan vastustajaa edelle. Vastustajat tietävät aina olleensa pelissä. Suomella on syystäkin leijona rintamuksessa”, Campbell sanoo.

Olympialaisissa Suomi on voittanut neljä mitalia viidestä mahdollisesta siitä lähtien, kun NHL-pelaajat tulivat mukaan olympialaisiin. Campbell huomauttaa, että Suomella on tässä vertailussa enemmän mitaleja kuin muilla mailla. Kanadalla on kylläkin kolme kultaa. Yhdysvalloilla, Ruotsilla, Tšekillä ja Venäjällä on kaksi mitalia.

”Ei pitäisi tulla yllätyksenä, että Suomi menestyi nuorten MM-kisoissa ja kaatoi Kanadan, Ruotsin ja Venäjän matkalla kultaan. Tämän pienen kiekkomaan tuntijat kyllä tiesivät, mihin se pystyy”, Campbell kirjoittaa.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?