Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
tiistaina 12. tammikuuta 2016

Puolet lähijunien vuoroista jää ajamatta keskiviikkona – ajokeli pysyy yhä erittäin huonona

Raideliikenteessä osa vuoroista jää ajamatta keskiviikkonakin hankalan sään takia. Uudellamaalla on sattunut tiistaina kymmeniä kolareita lumipyryn aikana

HS Ilta
 
Antti Tiainen / HS
Ihmiset etsivät mahdollisesti liikennöivää junaa Helsingin rautatieasemalla tiistai-iltapaäivällä.
Ihmiset etsivät mahdollisesti liikennöivää junaa Helsingin rautatieasemalla tiistai-iltapaäivällä. Kuva: Antti Tiainen / HS

Sankka lumisade ja navakka tuuli haittaavat junaliikennettä myös keskiviikkona.

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä ajetaan tiistain tapaan noin puolet vuoroista. Kaikki A-, E-, K- ja Y-junien vuorot perutaan. Myöskään niin sanotut tunnuksettomat lähijunat eivät liikennöi.

Lisäksi osa junista kulkee tavallista harvemmin. P-junien vuoroväli on 20 minuuttia ja N-junien 30 minuuttia.

VR kertoo, että kaukoliikenteessä osa Helsingin ja Tampereen sekä Helsingin ja Turun välisistä ic-junien vuoroista jää ajamatta.

Liikennevirasto varoittaa, että maanteillä ajokeli on huomenna keskiviikkona erittäin vaikea. Teiden auraamista varten on varattu lisäkalustoa, mutta pääkaupunkiseudulla ruuhkat voivat vaikeuttaa auraamista.

Tiistaina junat ovat myöhästelleet niin lähi- kuin kaukoliikenteessäkin, mutta ainakin iltapäivään mennessä pelättyä vähemmän. VR:n päätös perua jo ennakkoon lähes puolet pääkaupunkiseudun lähijunavuoroista näyttää purevan.

Aamuyöllä alkaneesta sakeasta lumipyrystä huolimatta se junaliikenne, jonka on suunniteltu kulkevan, kulki verrattain hyvin tiistaiaamuna.

Aiemmin aamulla raitiolinja 9:n kulku Länsisatamaan estyi täysin, koska liukkauden vuoksi jumittuneet rekat tukkivat reitin. Myös muun muassa linjojen 4 ja 10 raitiovaunut ovat pahimmillaan seisoneet kokonaan.

Huono näkyvyys ja vaikea ajokeli myöhästyttää myös bussien liikennöintiä. Kaikki joukkoliikenteen poikkeukset voi tarkistaa HSL:n ja VR:n verkkosivuilta.

VR ajaa harvennetut junavuorot enimmäispituuksisina, eli junissa on ylimääräisiä vaunuja. Näin ollen esimerkiksi uusiin Flirt-juniin mahtuu noin tuhat matkustajaa.

Kaikki Y-, E-, A- ja K-junat on peruttu kokonaan. VR päätti asiasta jo maanantaina iltapäivällä.

N-junat kulkevat pääradalla 30 minuutin vuoroväleillä. Pääradan R- ja H-junat ajetaan, minkä lisäksi tunnuksettomat junat pysähtyvät Keravalla ja Tikkurilassa.

Kehäradan junat I ja P liikennöivät 20 minuutin vuoroväleillä. Rantaradalla ajetaan puolestaan S- ja U-junat.

Leppävaaran kaupunkiradan matkustajille järjestetään korvaavia busseja.

Ajokeli on ollut tiistaina lumipyryn vuoksi erittäin huono Uudellamaalla. Liikenneonnettomuuksia on sattunut runsaasti, mutta tiettävästi vain yhdessä niistä loukkaantui yksi henkilö.

Kehä III:lla, Kuninkaalan kohdalla Vantaalla aamupäivällä sattuneessa peräänajossa osallisina olivat rekka ja jakeluauto. Onnettomuudessa loukkaantui poliisin mukaan lievästi matkustaja, joka oli jakeluauton perään törmänneen rekan kyydissä.

Onnettomuuspaikan raivaus puuroutti liikennettä Kehän III:lla idän suuntaan noin kahden tunnin ajan.

Itä-Uudenmaan poliisin alueella sattui kello 6.30–14 kaikkiaan 20 kolaria tai muuta poliisipartion paikalla käymistä vaatinutta liikenneonnettomuutta. Kolareista yhdeksän tapahtui Vantaalla.

Helsingissä poliisin tietoon on tullut 13 peltikolaria ja viitisenkymmentä muuta liikennetehtävää, jotka sattuivat kello 6–12. Helsingin poliisi kehotti varhain aamulla muun muassa Twitter-tilillään autoilijoita ajamaan maltillisesti ja varovaisesti.

”Moni on onneksi osannut varautua huonoon ajokeliin. Toivottavasti samaa maltillisuutta näkyy liikenteessä myös iltapäivällä”, sanoo Helsingin poliisilaitoksen yleisjohtaja Sanna Springare.

Espoossa ja muualla Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella oli kello 6–13 kaikkiaan 15 kolaria ja muuta liikennetehtävää. Länsi-Uudenmaan tilannekeskuksesta kerrotaan, että valtaosa onnettomuuksista sattui vasta ruuhka-ajan jälkeen. Tämä voi poliisin arvion mukaan johtua siitä, että ajonopeudet kasvoivat liikennemäärän vähentyessä.

Ulosajojen ja kolareiden lisäksi Uudenmaan pelastusviranomaisia ovat työllistäneet myös liityntäramppeihin ja ylämäkiin juuttuneet rekat ja muut raskaat ajoneuvot.

Pipot päähän – pureva viima iskee
Pipot päähän – pureva viima iskee
Vaikka pakkanen on etenkin Etelä-Suomessa lauhtunut, jopa myrskypuuskiin yltävä tuuli pitää kylmän iholla. Yhdessä lumisateen kanssa syntymässä on melkoinen myräkkä. HS:n meteorologi Jesse Heikkilä hytisee Sanomatalon tuulisella 9. kerroksen terassilla ja kertoo lähipäivistä.
Lumitöissä oikea tekniikka suojaa revähdyksiltä
Lumitöissä oikea tekniikka suojaa revähdyksiltä
Fysioterapeutti Maria Viskari Espoon OMT Fysioterapiasta neuvoo, kuinka lumityöt tehdään turvallisesti. Lapioiminen rasittaa muun muassa selkää, polvia ja olkapäitä, minkä takia oikea asento ja sopivat välineet ovat tärkeitä. Toimittaja:Johanna Sjöholm. Kuvaus ja leikkaus: Terhi Liimu
Mikko Rantanen
Rekka kolaroi huonossa ajokelissä Kehä III:lla Kuninkaalan kohdalla tiistaina aamupäivällä ja liikenne Kehällä itään päin oli onnettomuuspaikan kohdalla lähes täysin seisahduksissa parisen tuntia.
Rekka kolaroi huonossa ajokelissä Kehä III:lla Kuninkaalan kohdalla tiistaina aamupäivällä ja liikenne Kehällä itään päin oli onnettomuuspaikan kohdalla lähes täysin seisahduksissa parisen tuntia.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?