Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
tiistaina 12. tammikuuta 2016

Vankilan apulaisjohtaja: UB-pomo kuvaili Jari Aarniota koko jutun kapellimestariksi

Todistajana kuultu Vantaan apulaisvankilanjohtaja kertoi rikollispomo Keijo Vilhusen aprikoineen pitkään, kertooko totuuden tapahtumista. Lopulta Vilhunen päätti kertoa. Hän kuitenkin peruutti Aarnion kannalta raskauttavat kertomuksensa syksyllä oikeudessa.

HS Ilta
 

Vantaan vankilan apulaisjohtajan Jaakko Jokisen mukaan rikollisjärjestö United Brotherhoodin johtohahmo Keijo Vilhunen oli erittäin katkera Jari Aarniolle.

”Vilhunen sanoi usein, että häntä on viety kuin litran mittaa. Hän otti esille sen, että Aarnio olisi manipuloinut häntä ja käyttänyt hyväkseen”, todistajana kuultu Jokinen kertoi tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa.

Artikkeliin liittyvät

Jokinen sanoi käyneensä Vilhusen kanssa parikymmentä keskustelua sinä aikana, kun Vilhunen oli Aarnio-vyyhtiin liittyvien rikosepäilyjen takia tutkintavankina Vantaan vankilassa. Nämä keskustelut ajautuivat usein oikeudenkäyntiin, vaikka tämä ei ollut tapaamisten syy.

Jokisen mukaan Vilhunen kertoi Aarnion olleen koko vyyhdin päätekijä, joka organisoi juttua haluamallaan tavalla.

”Vilhunen kuvaili Aarniota kapellimestariksi tai nukkemestariksi. En muista, kumpaa termiä hän käytti”, Jokinen kertoi.

Jokisen mukaan Vilhunen aprikoi pitkään, kannattaisiko hänen kertoa krp:lle totuus tapahtumista. Ennen kesälomia 2014 Vilhunen kertoi päättäneensä puhua asioista, mutta ennen sitä hän halusi puhua avustajansa kanssa. Jokisen mukaan Vilhunen arveli saavansa itsekin pienen tuomion asiassa.

Kesällä 2014 Vilhunen kertoi ensin asianajajansa laatimassa loppulausunnossa ja sitten kuulusteluissa yhteydenpidostaan Jari Aarnion kanssa.

Vilhusen kertomuksen perusteella Aarniota ja myös Vilhusta itseään syytetään nyt lavastushankkeesta, jonka tarkoituksena oli syyttäjien mukaan lavastaa syytön mies hasistynnyriliigaa johtaneeksi Pasilan mieheksi. Vilhusen mukaan hän ei tiennyt lavastushankkeesta, vaan ymmärsi asioiden yhteyksiä vasta sen jälkeen, kun sai nähdä esitutkintapöytäkirjan. Aarnio on kiistänyt lavastushankkeen.

Vilhusta syytetään myös osallisuudesta kahden hasistynnyrin salakuljetukseen. Liigan todellinen ylämies on syyttäjien mukaan ollut Jari Aarnio.

Vilhunen perui esitutkintakertomuksensa oikeudessa syksyllä 2015 ja ilmoitti, että mikään siinä ei pidä paikkaansa. Hän sanoi kertoneensa asioita Aarniosta vain sen takia, että pääsisi itse vapaaksi tutkintavankeudesta.

Jokinen sanoi oikeudessa, että hän tuli vakuuttuneeksi, että Vilhusen kertomukset Aarniosta pitivät paikkansa. Vilhusen mukaan Aarnio oli organisoinut juttua haluamallaan tavalla.

”Aarnio oli Vilhusen mukaan ottanut ihmisiä esiin sitä mukaa kuin oli tarvinnut heidän palvelujaan. Ihmiset eivät tienneet toisistaan, eivätkä he tienneet, mitä ovat tekemässä”, Jokinen kertoi.

Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti on edennyt syytettyjen ja todistajien kuulemiseen. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Toimittaja: Minna Passi, leikkaus ja grafiikka: Boris Stefanov

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?