Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
torstaina 14. tammikuuta 2016

Kohu julkisesta imettämisestä ryöpsähti nyt Espanjassa: Kansanedustaja imetti parlamentin avausistunnossa

HS Ilta
 
JUAN MEDINA / REUTERS
Podemosin edustaja Carolina Bescansa ojensi vauvansa puolueen johtajan Pablo Iglesiasin syliin Espanjan parlamentin avausistunnossa keskiviikkona.
Podemosin edustaja Carolina Bescansa ojensi vauvansa puolueen johtajan Pablo Iglesiasin syliin Espanjan parlamentin avausistunnossa keskiviikkona. Kuva: JUAN MEDINA / REUTERS

Puolivuotiaasta vauvasta tuli suurin puheenaihe Espanjan uuden parlamentin avausistunnossa keskiviikkona. Vasemmistopuolue Podemosin edustaja Carolina Bescansa toi Diego -poikansa mukaan istuntosaliin ja imetti häntä kesken äänestysten.

Vauva kuvattiin myös Podemosin johtajan Pablo Iglesiasin sylissä.

Bescansa oli ehdolla parlamentin puhemieheksi, mutta hän hävisi äänestyksen sosialistipuolue PSOE:n Patxi Lópezille, joka on entinen Baskimaan aluejohtaja.

Myös vauvaa äänestettiin. Yhteen äänestyslippuun oli kirjoitettu ”Bescansan poika”, mutta se hylättiin, kertoo sanomalehti ABC.

Konservatiivisen kansanpuolueen PP:n edustaja Beatriz Escudero epäili Twitterissä, että vauvan tuominen istuntosaliin oli kyyninen keino taata Podemosille näkyvyyttä lehtien etusivuilla.

Tapaus herätti runsaasti keskustelua lastenhoidon ja työnteon yhdistämisestä sekä väittelyä siitä, toimiko Bescansa oikein. Jotkut edustajat muistuttivat, että parlamentin jäsenillä on käytössään lastenhoitopalvelu.

Moni puolusti Bescansaa, mutta ehkä yllättäen useampikin naisasiajärjestö arvosteli häntä.

”Tämä vahvistaa ajatusta, että lasten hoitaminen kuuluu naisille, eikä edistä vastuunkannon jakautumista tasaisesti miesten ja naisten välillä”, sanoi puheenjohtaja Yolanda Besteiro Federación de Mujeres Progresistas -järjestöstä sanomalehti El Mundon mukaan.

Suomessa keskustelua julkisesta imettämisestä käytiin alkuvuodesta, kun stylisti Teri Niitti paheksui Instagram-päivityksessään julkista imettämistä. Hänen kanssaan samalla lennolla matkustanut naineen naisen olisi Niitin mielestä pitänyt käyttää esimerkiksi huivia suojanaan. Hän suututti kommenteillaan monet tahot.

Espanjan pääministeri Mariano Rajoy ei ole saanut kasaan hallitusta joulun alla pidettyjen vaalien jälkeen. Rajoyn puolue PP pysyi parlamentin suurimpana mutta menetti niin paljon paikkoja, etteivät ne riitä enemmistöhallituksen muodostamiseen. Neuvottelut mahdollisesta useamman puolueen hallitusliittoumasta ovat toistaiseksi kaatuneet erimielisyyksiin, ja Espanjaa uhkaavat jopa uusintavaalit.

Sirpaloituneet voimasuhteet heijastuivat myös puhemiehen valintaan. Sosialistit ja liberaali keskustapuolue Ciudadanos yhdistivät voimansa, ja Patxi Lópezista tuli Espanjan demokratian ajan ensimmäinen parlamentin puhemies, joka ei edusta suurinta puoluetta, kertoo sanomalehti El País.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?