Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
maanantaina 16. marraskuuta 2015

Mies vangittiin sotarikoksesta epäiltynä – Rikoksen epäillään tapahtuneen Irakissa

HS Ilta
 

Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut miehen todennäköisin syin epäiltynä sotarikoksesta. Poliisin mukaan rikoksen epäillään tapahtuneen Irakissa kesällä 2014.

Tutkinnanjohtaja Jari Räty kertoi istunnon jälkeen, että kyse on yksittäisestä teosta, eikä jutussa ole muita epäiltyjä. Tapahtuma-alueella oli tekoaikaan aseellisia konflikteja, mutta Räty ei kommentoinut, epäilläänkö miehen olleen osallisena teossa, jossa olisi uhreja.

”Näytön hankkiminen ei ole yksinkertaista. Töitä on tehtävä”, Räty sanoi.

Käräjäoikeuden julkisista diaaritiedoista käy ilmi, että mies on syntynyt vuonna 1986. Poliisin mukaan hän on ulkomaalainen. Epäillyllä oli istunnossa mukana arabian kielen tulkki. Räty ei halunnut kertoa, miksi mies oleskeli Suomessa.

Rädyn mukaan Sisä-Suomen poliisi otti miehen kiinni perjantaina. ”Meille tuli tieto tällaisesta asiasta ja toimimme nopeasti. En kommentoi sitä, mistä tieto tuli”, Räty sanoi.

Jutun tutkinta siirrettiin kiinnioton jälkeen keskusrikospoliisille, ja tutkintaa tehdään tiiviissä yhteistyössä suojelupoliisin sekä ulkomaisten viranomaisten kanssa. Kiinnioton ajankohdasta huolimatta asialla ei ole mitään yhteyttä Pariisin terrori-iskuihin.

Sotarikos on laaja pykälä, jonka sisään mahtuu monia erilaisia tekoja. Siitä voidaan tuomita vähintään vuosi vankeutta ja enintään elinkautinen. Rädyn mukaan epäilty teko ei sijoitu rangaistusasteikon yläpäähän.

Räty ei halunnut kommentoida, oliko miehen rooli sotilaallinen, puolisotilaallinen vai siviili epäillyn rikoksen aikana.

Hän ei myöskään kommentoinut sitä, myöntääkö vai kiistääkö mies teon. Rädyn mukaan ”kuulusteluissa on tultu hyvin juttuun”.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?