Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
keskiviikkona 16. joulukuuta 2015

Suomalainen Anna haluaa kirkastaa Bemari-kuskien maineen lahjoittamalla vuohia –  ”Kaikki BMW-kuskit eivät ole mänttejä”

BMW-kuskit lahjoittavat nyt vuohia kehitysmaihin. Selvimme, mistä siinä on kyse.

HS Ilta
 
Kimmo Taskinen
BMW-kuskit ovat lahjoittaneet jo yli 100 vuohta.
BMW-kuskit ovat lahjoittaneet jo yli 100 vuohta. Kuva: Kimmo Taskinen

Jos jokin asia on tuomittavaa, niin BMW:llä ajaminen.

Esimerkiksi HS:n taannoisessa kyselyssä lukijat kertoivat mielikuviaan eri automerkeistä. He valitsivat BMW:n kaikista merkeistä röyhkeimmäksi ja piittaamattomimmaksi.

Vakuutusyhtiöt ovat samaa mieltä, sillä BMW on superluksusmerkkejä lukuun ottamatta kaikista kallein auto vakuuttaa.

Tämä tarkoittaa siis sitä, että vakuutusyhtiöt olettavat, että BMW-kuskit ajautuvat syystä tai toisesta tilanteisiin, joissa tarvitaan vakuutusyhtiön rahoja auton korjaamiseen. Lue lisää tästä.

Bemari-kuskien maine ei siis jostain syystä ole kunnossa.

Tätä mielikuvaa haluaa muuttaa USA:ssa asuva suomalainen Anna.

Hän on masinoinut USA:ssa BMW-harrastajien kesken kampanjan, jossa BMW-kuskit ostavat vuohia kehitysmaiden ihmisille. Kampanjan nimi on suomennettuna ”Kaikki BMW-kuskit eivät ole mänttejä.”

Suomessa kampanjasta on uutisoinut kehitysyhteistyöjärjestö World Vision, jonka kautta vuohia voi lahjoittaa kehitysmaihin.

Anna on World Vision -järjestön mukaan innokas eettisten lahjojen ostaja. World Visionin Suomen-osaston toiminnanjohtaja Tiina Antturi kertoo asian taustoista.

”He olivat sisäpiirin vitsinä aloittaneet kampanjan, kun BMW-kuskeilla on se tietynlainen maine. He itse olivat keksineet lahjoituksen otsikon.”

Anna oli ottanut yhteyttä World Visioniin noin kuukausi sitten.

Hän oli alun perin ostanut BMW-kerhon Halloween-juhliin kaksi vuohta arpajaisvoitoksi. Vuohien suosio oli niin suuri, että kerhossa päätettiin järjestää joulukeräys. Samalla haastetaan leikkimielisesti muita autoilijoita tekemään hyvää.

HS ei tavoittanut USA:n länsirannikolla asuvaa Annaa kommentoimaan asiaa, eikä World Vision ymmärrettävästi halua antaa kolmansille tahoille tietoja lahjoittajistaan etenkin, kun Anna ei Antturin mukaan halua tulla asian suhteen julkisuuteen.

World Visionille Anna kertoi:

”Meihin bemarikuskeihin liitetään tietynlaisia, usein negatiivisia mielikuvia. Samoin kehitysyhteistyö mielletään helposti vain tietynlaisten ihmisten kiinnostuksen kohteeksi. Halusimme murtaa nämä kaksi myyttiä ja tehdä siinä sivussa hyvää muille.”

Vuohi on Antturin mukaan mainio lahja.

”Vuohi on hinnallisesti (42 e.) aika sopiva monelle. Se tarjoaa elinkeinon, eli sen vipuvaikutus on aika voimakas. Esimerkiksi vuohen maidon myynnillä voidaan rahoittaa lasten koulutusta. Isät eivät ole joutuneet lähtemään kaivoksille töihin, kun voidaan myydä maitoa.”

Myös lehmiä ja kanoja voi ostaa lahjaksi.

BMW-porukassa keräys on ollut menestys.

Jo tähän mennessä keräyksestä saaduilla tuloilla saadaan ostettua 120 vuohta. Tavoitteena oli alun perin 2 000 dollaria, mutta tähän päivään mennessä summa on kohonnut jo yli 7 000 dollariin.

Tempauksen kätilöineen USA:laisen BMW-foorumin sivustolta löytyy hauskoja kommentteja asian tiimoilta (joskin huomattavasti enemmän kirjoitellaan aivan muista asioista).

Nimimerkki shoei kirjoittaa:

”120 hemmetin vuohta??!!! Olkaamme kiitollisia, ettei meidän tarvinnut antaa niille kaikille nimiä…”

Soraääniäkin on kuulunut. Esimerkiksi nimimerkki Bimmette kritisoi halukkuutta osallistua tempaukseen.

”Aplodeeraan yritykselle! Mutta vain pieni osa lahjoitti. Tuntuu ettei keski-yläluokan ihmisillä ole sen tiimoilta juurikaan kehuskeltavaa.”

Nimimerkki Lups kyseenalaistaa väitteen:

”Entä sitten? Kun yksikin ihminen antaa rahaa ja aikaansa nostattaakseen sosiaalista tietoisuutta, se on iso askel. (…) 120 vuohta muuttaa 120 ihmisen elämän.”

Samainen kirjoittaja avaa keräyksen ideaa ja menestyksen salaisuutta:

”Salainen joulupukki -keräys julistettiin kymmenen dollarin osallistumismaksulla. Mutta prameiden autojen paineessa iskee tarve vähän retostella, joten avasimme lompakkomme ammolleen.”

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?