Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
torstaina 17. joulukuuta 2015

Elomaa Huhtasaaren ihmisoikeusnäkemyksistä: ”Joskus edustajalla voi mennä överiksi”

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari sanoi torstaina, että ihmisoikeudet on tarkoitettu vain heikoille. Myöhemmin hän lievensi näkemystään.

HS Ilta
 
Lehtikuva
Ritva Elomaa ja Laura Huhtasaari.
Ritva Elomaa ja Laura Huhtasaari. Kuva: Lehtikuva

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ritva Elomaa sanoo, että kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps) kohua herättäneet näkemykset ihmisoikeuksista ovat Huhtasaaren omia näkemyksiä, eivät puolueen.

Huhtasaari sanoi HS:n haastattelussa torstaina, että ihmisoikeudet on tarkoitettu heikoille. Lue tästä koko haastattelu.

”Huhtasaaren näkemykset ovat hänen omiaan, eivät perussuomalaisten linjapuheenvuoro”, Elomaa sanoo. ”Joskus edustajalla voi mennä överiksi. Edustajien lausuntoja ei voi täysin kahlita ja heillä on sananvapaus”, Elomaa kommentoi.

Elomaa kommentoi Huhtasaaren tapausta, koska eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho oli torstaina estynyt.

Huhtasaaren kommentit ovat herättäneet paljon keskustelua muun muassa sosiaalisessa mediassa. Muun muassa keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä sanoi pikaviestipalvelu Twitterissä, että ”Toivon todella, että sinut erotetaan PS:n ryhmästä. Puheesi eivät kuulu vastuulliseen politiikkaan. Häpeä.”

Keskustelu alkoi, kun Huhtasaari laittoi Twitteriin torstaina seuraavan näkemyksen: ”Ihmisoikeudet on perustettu suojelemaan siviilejä, ei terroristeja, sotarikollisia tai rikollisia.” Huhtasaari on muun muassa lakivaliokunnan jäsen.

Kun kohu nousi, Huhtasaari toppuutteli torstaina lausuntoaan sanomalla, ettei hänen tarkoituksensa ollut sanoa, että ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille. ”Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille ihmisille”, hän päivitti Twitterissä. Tänään torstaina hän viestitti näin: ”Ihmisoikeuksien julistuksen laadinnan taustalla oli natsismi ja toisen maailmansodan kokemukset.”

Elomaa vakuuttaa, että perussuomalaiset seisovat täysin kansainvälisten sopimusten takana. Näihin hän lukee myös YK:n ihmisoikeusjulistuksen. ”Ihmisoikeudet koskevat kaikkia ihmisiä”, hän sanoo.

”Meillä on kansainväliset säännöt, jotka koskevat niin perussuomalaisia kuin kaikkia muitakin suomalaisia”, Elomaa sanoo. Hän sanoo ymmärtävänsä, että esimerkiksi terrorismi ”kirvoittaa joissakin edustajissa monenlaisia mielipiteitä”.

Hän ei ole kuitenkaan valmis rajaamaan Huhtasaaren toimia perussuomalaisissa. ”Hänet on eduskuntaan valittu aika isolla äänimäärällä ja hän on täällä oikeutettu toimimaan.”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei kommentoinut Huhtasaaren lausuntoja HS:lle, koska hänen avustajansa mukaan yksittäisten edustajien toimista antaa lausuntoja eduskuntaryhmän johto.

Huhtasaari on Satakunnan vaalipiiristä viime keväänä eduskuntaan valittu kasvatustieteen maisteri ja erityisopettaja. Hän on lakivaliokunnan ja sivistysvaliokunnan jäsen sekä Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsen.

Sami Kero / HS
Laura Huhtasaari
Laura Huhtasaari

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?