Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
perjantaina 18. joulukuuta 2015

Rikosoikeuden professori: Syyttäjillä olisi pitänyt olla Auerista rautaista näyttöä

Rikosoikeuden professori Kimmo Nuotion mukaan Anneli Auer tulee saamaan merkittävät koppikorvaukset.

HS Ilta
 
Veikko Somerpuro
Kimmo Nuotio
Kimmo Nuotio Kuva: Veikko Somerpuro

Rikosoikeuden professorin Kimmo Nuotion mukaan syyttäjillä olisi pitänyt olla todella rautaista uutta näyttöä, jotta korkein oikeus (KKO) olisi voinut ottaa Ulvilan surman uudelleen käsiteltäväkseen.

”Tämä juttu on jo tehnyt uskomattomia lenkkejä ja ollut jo kertaalleen korkeimmassa oikeudessa. Valitusluvan saamisen kynnys on ollut todella korkealla”, Nuotio sanoo.

KKO ilmoitti perjantaina, että se on hylännyt syyttäjien ja asianomistajien valituslupahakemukset. Vaasan hovioikeuden päätös, joka vapautti Anneli Auerin murhasyytteestä, jää siis voimaan.

Puolustus on jo ilmoittanut, että Auer tulee vaatimaan niin kutsuttuja koppikorvauksia, koska on ollut syyttä vangittuna.

Korvausta haetaan Valtiokonttorista ja sen määrästä voi sen jälkeen vielä vääntää oikeudessa.

Nuotion mukaan korvauskäsittely on sinänsä rutiiniluontoinen asia, joskin tässä tapauksessa vangitsemisajat ovat olleet poikkeuksellisen pitkiä. ”Summa tulee olemaan merkittävä. Puhutaan satasista päivässä”, Nuotio sanoo.

Korvauksen suuruudessa otetaan huomioon tapauksen olosuhteita, Auerin tapauksessa esimerkiksi jutun saama poikkeuksellisen suuri julkisuus.

Auerin puolustus on jo ilmoittanut, että se aikoo hakea korvauksia vähintään 600 vuorokaudelta.

Puolustus hakee korkeimmalta oikeudelta myös purkua Auerin seksuaalirikostuomioon. Nuotio ei halua ottaa kantaa purkuhakemuksen menestykseen, koska seksuaalirikosjutun käsittely on ollut pääosin salaista.

”Seksuaalirikosjutusta tiedetään hyvin paljon vähemmän kuin murhajutusta, jonka käsittely on ollut avointa”, Nuotio sanoo.

UUTISET

Haloo Eurooppa 18/24: Saksa:

Kylpymestari hallitsee pyyhetuuletuksen

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?