Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
perjantaina 18. joulukuuta 2015

Poliisi kuvasi huumekaupan – ennätyslasti amfetamiinia toi 50 vuoden tuomiot

HS Ilta
 
Poliisi kuvasi salaa huumekauppaa
Poliisi kuvasi salaa huumekauppaa
Poliisi julkisti salaa kuvaamansa videon, jossa poliisin mukaan käydään huumekauppaa. Video liittyy harvinaisen suureen amfetamiinitakavarikkoon keväällä Pirkanmaalla. Epäiltyjä on kolmetoista.

Tampere

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi kaikkiaan yli viisikymmentä vuotta vankeutta huumejutussa, jossa poliisi sai Nokialla takavarikkoon amfetamiinia suurimman määrän koskaan yhdellä kerralla, yli 54 kiloa.

Neljä tuomituista miehistä sai enimmäismäärän, jonka yhdestä törkeästä huumausainerikoksesta voi saada, eli kymmenen vuotta. Loput saivat vähäisempiä tuomioita.

Enimmäistuomiot johtuivat aineen suuresta määrästä ja sen vahvuudesta, joka oli tavanomaista paljon korkeampaa. Lastin kokonaisarvo olisi ollut noin kolme miljoonaa euroa. Tapaus paljastui viime keväänä. Osa miehistä on Marokon kansalaisia.

Kymmenen vuotta saivat Said Abdellaoui, Khlifa Atrar, Ahmed Belfqih ja Abderrahman Bensaria, jotka olivat päätekijöitä hankkeessa tuottaa Suomeen Alankomaista jättimäinen lasti amfetamiinia rekan perävaunuun piilotettuna. Kuljettajaksi palkattu Andrejs Fjodorovs selvisi kahdeksalla vuodella.

Kolme miehistä ei jää Suomeen suorittamaan tuomiotaan, vaan heidät siirretään Alankomaihin, josta heidät Suomeen luovutettiin juuri tätä oikeudenkäyntiä varten.

Miehet väittivät, että he olivat järjestämässä Suomeen hasislastia, eivät amfetamiinilastia, mutta oikeus ei selitystä uskonut. Kukaan ei niin arvokasta huumelastia laittaisi matkaan ilman yhteisymmärrystä siitä, millaisen huumeen kanssa ollaan tekemisissä, oikeus totesi.

Näyttöä takavarikon lisäksi poliisi sai puhelinkuuntelusta, jossa tekijät sopivat kuljetuksesta erilaista peitekieltä käyttäen. Määrä oli niin valtava, että tekijät järjestelivät pumppukärryjäkin vastaanottoa varten. Poliisi sai salaa videokuvattua myös itse aineen luovutuksen rekasta huoltoaseman pihalla Nokialla.

UUTISET

Haloo Eurooppa 18/24: Saksa:

Kylpymestari hallitsee pyyhetuuletuksen

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?