Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
torstaina 19. marraskuuta 2015

Urheiluministeri vakuuttaa: Venäjä valmis rakentamaan antidoping­toimintansa uudestaan

HS Ilta
 
MAXIM ZMEYEV / reuters
Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko.
Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko. Kuva: MAXIM ZMEYEV / reuters

Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko sanoo, että maa on valmis uudistamaan antidopingohjelmansa täydellisesti. Maailman antidopingjärjestö Wada totesi viime viikolla julkaistussa raportissaan, että Venäjällä on toiminut järjestelmällinen dopingohjelma urheilijoiden tulosten parantamiseksi.

Wadan raportin seurauksena kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF sulki Venäjän kaikesta kansainvälisestä toiminnasta toistaiseksi.

”Olemme valmiit työskentelemään päättäväisesti ja tehokkaasti yhteistyössä Wadan kanssa”, Mutko totesi venäläismedialle.

”Olemme valmiit Rusadan (Venäjän antidopingtoimisto) täydelliseen uudistamiseen, mutta on tärkeää ymmärtää, että toimistoa ei ole lakkautettu, vaan se jatkaa toimintaansa.”

Rusada on raportin mukaan muun muassa peitellyt dopingtuloksia ja hävittänyt näytteitä.

”Rusada työskentelee jo puutteidensa kanssa ja vakuuttaa uudestaan sitoutumistaan dopingin vastaiseen työhön”, tiedotteessa todetaan.

IAAF:n päätös asettaa Venäjä ja sen urheilijat väliaikaiseen kilpailukieltoon herätti kysymyksen maan osallistumisesta ensi kesän Rion olympialaisten yleisurheiluun.

Venäjän yleisurheiluviranomaiset ovat kuitenkin vakuuttuneita siitä, että urheilijat ovat mukana. Tarkoitus on saada IAAF:n jäsenyys takaisin kolmen kuukauden sisällä.

Urheiluministeri Mutkon mukaan Moskovan antidopinglaboratorion akkreditoinnin poistaminen vaarantaa Venäjän kyvyn taistella dopingia vastaan.

”Kun antidopingtoimintamme pysäytetään, loppuu kaikki dopingin vastainen työ Venäjällä. Uskon, että myös Wadan johto ymmärtää tämän”, Mutko vetosi.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?