Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
torstaina 19. marraskuuta 2015

Nordea ottaa kantaa ilmastonmuutokseen – ei palvele yrityksiä, joiden liiketoiminta perustuu hiileen

HS Ilta
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Helenin Hanasaaren voimalaitos Helsingissä on tähän asti tuottanut kivihiilestä sähköä ja lämpöä.
Helenin Hanasaaren voimalaitos Helsingissä on tähän asti tuottanut kivihiilestä sähköä ja lämpöä. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Pankkikonserni Nordea ilmoitti torstaina, ettei se ota asiakkaaksi enää yrityksiä, joiden liiketoiminta perustuu hiileen.

Tällaisia yrityksiä voisivat olla muun muassa Suomen kaupunkien energiayhtiöt, jotka tuottavat hiilivoimaloissa sähköä ja kaukolämpöä.

”Olemme päättäneet, että emme aloita uusia asiakassuhteita sellaisten yhtiöiden kanssa, joiden toiminta perustuu pääasiassa hiilen käyttöön”, Nordean yhteiskuntavastuusta vastaavan valiokunnan puheenjohtaja Gunn Wærsted sanoo tiedotteessa.

Nordea aikoo myös keskustella asiakkaidensa kanssa tästedes ilmastonmuutosasioista ja siitä, miten ne vaikuttavat asiakkaiden strategioihin.

Nordean mielestä pankki vaikuttaa epäsuorasti hiilidioksidipäästöihin rahoittaessaan yhtiöitä, joiden toiminnasta päästöjä aiheutuu.

Nordea kertoi tiedotteessa myös omista ilmastonmuutoksen ehkäisytoimistaan. Nordea aikoo jo tänä vuonna kompensoida kaikki toiminnastaan syntyvät hiilidioksidipäästöt.

Nordean mukaan se onnistuu päästöjen vähentämisellä, ostamalla uusiutuvaa energiaa ja maksamalla päästöjen vähentämiseen tähtääviä hankkeita. Vuonna 2014 Nordean suorat hiilidioksidipäästöt olivat kaiken kaikkiaan 45 462 tonnia

Nordean ilmoitus liittyy Pariisissa puolentoista viikon päästä käynnistyvään ilmastokokoukseen. Myös yrityksiltä on pyydetty hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen liittyviä sitoumuksia kokouksen alla.

”Ilmastonmuutoksen torjuminen tuo myös suuria taloudellisia mahdollisuuksia. Koko liike-elämä hyötyy siitä, että hiilidioksidipäästöjä vähennetään ja poliitikot pakotetaan lisätoimiin”, Wærsted sanoo.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?