Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
torstaina 19. marraskuuta 2015

Kuljetusalan tukilakot uhkaavat Suomea – postiala aikoo pyytää liitoilta apua viimeistään huomenna

HS Ilta
 

Postin työntekijöitä edustavan Paun puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoo, että liitto tulee pyytämään joko tänään torstaina tai huomenna perjantaina tukea muilta kuljetusalan liitoilta. Tukilakoilla liitto haluaa vauhdittaa neuvotteluja. Seuraavan kerran Postin työehtosopimusta käsitellään maanantaina valtakunnansovittelijan johdolla.

”Tänään emme ehkä ehdi, mutta huomenna varmaan meidän hallitus tekee päätöksen”, Nieminen sanoi Helsingin Sanomilla SAK:n valtuuston kokouksessa Kiljavalla. Hän ei ole vielä varma, osoitetaanko pyyntö vain kuljetusaloille vain kaikille SAK:n liitoille. ”Tästä ei ole päätöksiä.”

Pau aloitti lakkojen sarjan tänään. Lakot pysäyttävät perjantaina pääkaupunkiseudun postin- ja lehtienjakelun.

Tukilakot laajentaisivat lakon koskemaan myös muita aloja. Tukilakoista pitää ilmoittaa neljä päivää ennen lakon alkua.

Kuljetusalan voimaliiton AKT:n puheenjohtaja Marko Piiroinen sanoi torstaina, että liitto on valmis nopeisiin lakkotoimiin, jos Pau niin pyytää. Kuljetusaloilla on Kaveria ei jätetä -sopimus. Voimakkaimmillaan tukilakot voivat pysäyttää Suomen ulkomaankaupan. Piiroinen sanoi torstaina aamupäivällä, että liiton pitää saada ensin pyyntö Paulta.

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoi Helsingin Sanomilla, ettei Metalli ole vielä harkinnut minkäänlaisia tukilakkoja, mutta valmius silläkin on. ”Meillähän ei ole suoraan Postin toiminnan kanssa toimintaa”, hän sanoi.

Postin lakko jakaa asiakkaitten mielipiteitä
Postin lakko jakaa asiakkaitten mielipiteitä
Helsingin pääpostiin kiirehti runsaasti asiakkaita heti torstaiaamusta lähtien. Asiakkaat halusivat laittaa kirjeet ja paketit matkaan, ennen kuin lakko alkaa. Monia lakko kiukuttaa. Monelta löytyy myös lakkolaisille ymmärrystä. Toimittaja Eeva Palojärvi, kuvaus Kalle Koponen, leikkaus Terhi Liimu.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?