Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
torstaina 19. marraskuuta 2015

Syyttäjä: Ranskan iskujen suunnittelijaksi epäilty Abaaoud kuoli poliisin iskussa

HS Ilta
 

Ranskalaissyyttäjä vahvisti torstaina, että Pariisin iskujen pääsuunnittelijaksi epäilty Abdelhamid Abaaoud kuoli poliisin ja erikoisjoukkojen keskiviikkoisessa iskussa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaiset varoittivat ranskalaisia jo toukokuussa siitä, että terroristijärjestö Isisillä on valmiudet tehdä perjantain kaltainen isku. Amerikkalaisen mainitsivat varoituksissaan iskujen pääarkkitehdiksi epäillyn belgialaisen Abaaoudin , kertoi uutistoimisto AFP.

Amerikkalaisraportissa keskitytään Belgiassa tammikuussa hajotettuun terroristisoluun, johon Abaaoud myös kuului. Abaaoud pääsi itse pakenemaan belgialaisviranomaisilta.

Amerikkalaisten mukaan solu oli ensimmäinen todiste siitä, että Isisin alaisuudessa mahdollisesti toimivat terroristit kykenevät tekemään laajoja iskuja Euroopassa.

Ranskan poliisi teki Pariisissa keskiviikkona seitsemän tuntia kestäneen etsintäoperaation, jonka tarkoituksena oli saada Abaaoud kiinni. Iskun aikana ammuttiin noin 5 000 luotia. Aiemmin Abaaoudin epäiltiin paenneen Syyriaan.

Operaatiossa kuoli kaksi ihmistä. Nainen räjäytti itsensä pommilla ja toinen kuoli luoteihin. Lisäksi poliisi pidätti kahdeksan epäiltyä. Toistaiseksi ranskalaisviranomaiset eivät ole vahvistaneet, oliko Abaaoud toinen kuolleista tai yksi pidätetyistä.

HANDOUT
Abdelhamid Abaaoud poseerasi terroristijärjestö Isisin propagandalehdessä tässä päiväämättömässä kuvassa.
Abdelhamid Abaaoud poseerasi terroristijärjestö Isisin propagandalehdessä tässä päiväämättömässä kuvassa.
Terrorijärjestö Isis parissa minuutissa
Terrorijärjestö Isis parissa minuutissa
Mikä on Isis, joka kylvää tuhoa Syyriassa, Irakissa ja yhä laajemmin myös ympäri maailmaa?

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?