Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutiset
perjantaina 21. lokakuuta 2016

Mielipide: Hallitus ei arvosta koulutusta

HS Ilta
 
Maija Lassila

Koulutus on jokaisen ihmisen perusoikeus, jotta hän voisi elää niin kuin haluaa ja toimia parhaiten yhteiskunnan ja muiden ihmisten hyväksi. Vanhempien lisäksi myös valtion on siten osallistuttava lasten ja nuorten kasvamiseen ihmisiksi, joiden ajattelu perustuu tiedolle ja tiedon etsimiselle eikä luulolle tai uskomuksille.

Uusi hallitusohjelma halveksuu koulutuksen merkitystä osana eteenpäin katsovaa sivistysvaltiota. Koulutukseen kohdistuvat 600 miljoonan euron leikkaukset, jotka koskettavat niin peruskoulua, ammattikoulutusta kuin korkeakoulutustakin, viestivät siitä, ettei hallitus arvosta opiskelijoita yhteiskunnan tulevaisuuden rakentajina.

Koulutuksesta rajusti leikkaaminen heikentää konkreettisesti ja pitkävaikutteisesti yhteiskunnan vankkaa moniarvoista ja monitieteistä pohjaa, johon pienen valtion menestys pohjimmiltaan perustuu. Innovaatiot syntyvät juuri koulutukseen panostamalla, mutta koulutusleikkaukset ovat suora viesti, että oppiminen ei ole tärkeää.

Maija Lassila
tohtorikoulutettava, Helsinki

Mielipidekirjoitus julkaistiin ensimmäisen kerran aamun Helsingin Sanomissa 29.5.2015.

UUTISET

Lisää digitaaliset aikakauslehdet tilaukseesi

Suositut digitaaliset aikakauslehdet Hesarin kautta. Tilaus sisältää seuraavat lehdet: Glorian ruoka ja viini, Kodin kuvalehti, Tiede, HS Teema, Meidän perhe ja Hyvä terveys.

Hesarin tilaajille alk. 5 eur/kk. Tutustu 2 viikkoa maksutta!

Tilaa tästä!

Oletko jo tilaaja?